Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:50, 30 kwi 2023

Rojodziejowa napisał(a)

Też mnie zauroczyły! Przytargałam je dziś od Sylwii

Sylwia, jeszcze raz dziękuję Czuję się u Was jak u starych dobrych przyjaciół
Lecę sadzić skarby…

Cieszy nas to Asia Sadź i niech rosną Super było się znowu spotkać
sylwia_slomc... 21:52, 30 kwi 2023

basia3012 napisał(a)
Piękne zdjęcia z woliery. Można na te ptaszory patrzeć i patrzeć. Ot przyroda.
Ozdoby wszędzie bardzo ciekawe i klimatyczne.
Zapora na dużą wodę super, oby nie była potrzebna.
Tulipany piękne, piękny róż.
Pozdrawiam ciepło.

Basiu też wolałabym tej zapory nie musieć sprawdzać Czeka na swoją kolej z plewieniem, ale kiedy to będzie to nie wiem. Wczoraj z synem ogarniałam po zimie gospodę i wybieraliśmy muł z chatki wreszcie, jutro trzeba skończyć w niej porządki bo chłopcy mają gości z noclegiem i gdzieś musze upchnąć do spania 18 osób
sylwia_slomc... 21:54, 30 kwi 2023

vita napisał(a)
Piękne dzięki za relacje Sylwia jakieś tłumy Gości były u Ciebie
Wszystko pięknie pokazane i skomentowane, oglądam z uwagą. Pohukująca sówka: arcydzieło Kto jest autorem sówki?

Sówka to mój pomysł, a wykonanie z Emusiem, dawne czasy Ale się trzymaTłumy to nie nie raz przed powodziami i pandemią bywało więcej, dużo więcej Ale jak się już znamy to potem tęsknimy za kolejnym spotkaniem
sylwia_slomc... 21:56, 30 kwi 2023

Alija napisał(a)
Sylwia, ogród w obiektywie gości wspaniały, masz tyle różnych zakątków, ozdób i ciekawych roślin,
że zawsze jest co oglądać. Ptaszęta bardzo sympatyczne.
Ola wpadła mi w oko, ja mam jedną ozdobną jabłoń, ma ciemne liście i ciemne kwiaty, ale to nie to co Ola,
ta to prawdziwa gwiazda.

Ola jest jedną z moich ulubionych drzew w ogrodzie, a do tego cudownie pachnie i bzyczy dosłownie od pszczół
Roocika 23:19, 30 kwi 2023

Podziwiam taką pomysłowość z ozdobami ogrodowymi. One też czynią ogród jedyny w swoim rodzaju
Magara 23:20, 30 kwi 2023

Ogród pokazany innym okiem - trochę inny, ale super jak zawsze
Wielkość jabłonek mnie zszokowała Czy da się wbić początkującemu ogrodnikowi do głowy, że to co sadzimy, za parę (8-10) lat będzie wieeeelkie??? Czy może potrzebne tu jest doświadczenie własne?
sylwia_slomc... 10:19, 01 maj 2023

Roocika napisał(a)
Podziwiam taką pomysłowość z ozdobami ogrodowymi. One też czynią ogród jedyny w swoim rodzaju

Sporo poddało się upływowi czasu, ale tak niestety jest z drewnem w ogrodzie. Ma swój urok i krótki żywot
sylwia_slomc... 10:24, 01 maj 2023

Magara napisał(a)
Ogród pokazany innym okiem - trochę inny, ale super jak zawsze
Wielkość jabłonek mnie zszokowała Czy da się wbić początkującemu ogrodnikowi do głowy, że to co sadzimy, za parę (8-10) lat będzie wieeeelkie??? Czy może potrzebne tu jest doświadczenie własne?

Cały czas to wszystkim powtarzam, przez co nie zawsze moje uwagi są mile widziane, ale ja się dzielę właśnie moim doświadczeniem. Asia wczoraj naocznie pokazałam jaka rośnie kilku shidare i co? I będzie jesienią swoją przesadzać. Dobrze jak ktoś się uczy na obserwacjach u innych, a nie na własnych błędach. Oszczędność roboty, czasu i frustracji
LIDKA 15:15, 01 maj 2023

Ja jestem z tych co się uczy na własnych błędach. Dziś przesadzałam z M katalpe 4 raz w 4 lata.
Za każdym razem rosła za blisko czegoś tam. Tym razem już chyba będzie dobrze.

Czasem żałuje że mam te cechę. Uoarta jestem jak osioł axraczej jak mama i babcia były.
Agatorek 19:21, 01 maj 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cały czas to wszystkim powtarzam, przez co nie zawsze moje uwagi są mile widziane, ale ja się dzielę właśnie moim doświadczeniem. Asia wczoraj naocznie pokazałam jaka rośnie kilku shidare i co? I będzie jesienią swoją przesadzać. Dobrze jak ktoś się uczy na obserwacjach u innych, a nie na własnych błędach. Oszczędność roboty, czasu i frustracji

Akurat ja czasami korzystam z takich rad. Niestety nie ze wszystkich . Ale sosna himalajska poszła sobie z nad oczka i jeszcze jedna razem z nią. Została jedna kolumnowa i druga „wydmowa”. Kolumnowa rośnie wąsko, a wydmowa będzie cięta z wysokości, ma fajny kształt.

Sylwia, muszę przyznać, że na niektórych zdjęciach nie poznałam Twojego ogrodu . Ula pięknie go pokazała