Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 09:49, 11 lis 2023

Kordina napisał(a)

Sylwia mam w swoich zbiorach bardzo podobne ujęcie jak fajnie

Magiczne wieczory
sylwia_slomc... 09:52, 11 lis 2023

Muszelka napisał(a)

Czyli różowe niebo przepowiada wiatr. Całe życie się uczymy

A może w tej mojej ludowej przepowiedni, chodzi o delikatny róż na niebie podczas zachodu słońca?
Bo gdy teraz uważnie przyjrzałam się, to na Twoich zdjęciach nad różową poświatą wiszą szarobure, deszczowe chmury...

Tak na szybko, znalazłam wśród swoich krajobrazowych zdjęć, kadr z zimowych Karkonoszy (w oddali, z prawej strony widać schronisko Dom Śląski i kawałek Śnieżki). Następnego dnia na bank było słońce, bo ja mam niebywałe szczęście do ładnej pogody w górach

W przyszłości wnikliwiej przyjrzę się różowym zachodom słońca i jaką pogodę zwiastują

Tak czy owak są cudne!

Ja od obu moich babci wiem, ze jak zachód czy wieczór na niebie od różu przez pomarańcze i czerwienie do fioletu ( najbardziej czerwienie) to w najbliższych dniach silne wiatry. A jak księżyc w lisiurze to w dwa dni załamanie pogody. I to się u nas sprawdza zawsze bez wzgl. na porę roku
Kasiapod 10:12, 11 lis 2023

Sylwia nacieszyłam oko kolorami twojego ogrodu, piękna jesień. Po prostu magia.
Kuchnia klimatyczna, wyszła wam rewelacyjnie Mam pytanie czy talerze na ścianie to jest ceramika włocławska (fajans)?
sylwia_slomc... 21:52, 11 lis 2023

Kasiapod napisał(a)
Sylwia nacieszyłam oko kolorami twojego ogrodu, piękna jesień. Po prostu magia.
Kuchnia klimatyczna, wyszła wam rewelacyjnie Mam pytanie czy talerze na ścianie to jest ceramika włocławska (fajans)?

Dzięki Nam się też podoba. Szczerze to jakoś się nie skupiałam co to jest, ale wydaje mi się to bardzo możliwe
Urszulla 12:41, 12 lis 2023

Sy,wia, zaglądam co piszesz i co pokazujesz
Problemu fugi współczuję. Wniosek taki, że w dzisiejszych czasach zanim zrobisz całość trzeba wykonać próbę na małym kawałku trzeba czas tracić bo na szybko jak widzisz są rozczarowania. Dziś chaos do nieograniczonej potęgi w każdej dziedzinie
U mnie Ci odpisałam ,niestety w tygodniu brakuje mi czasu i sił.
Rojodziejowa 13:59, 12 lis 2023

Z fugami to jest tak, że często próbniki już są tak zmacane, że odcień ma się nijak do rzeczywistego. A nalepka na woreczku z fugą to już jest kompletnie nieprzystająca.
Jak dobierałam ostatnio fugi, to z próbnikiem latałam w różne miejsca, żeby w różnym oświetleniu sprawdzić. Najlepsze że w pewnym momencie głowiłam się mając w ręce dwie fugi, którą wybrać, a na końcu okazało się, że to ta sama, tylko jedna jest bardziej zmacana niż druga

A inna sprawa, że te fugi wyglądają tak na początku, a potem jednak nie jest możliwe utrzymanie takiego koloru jak początkowy, chyba że się bawisz z takimi mocnymi specyfikami.
Darecka 14:13, 12 lis 2023

Sylwio już dawno chciałam Ci napisać, że historia Twojego ogrodu jest jedną z najbardziej inspirujących, jakie miałam przyjemność czytać. Misja, którą sobie postawiłaś budzi mój podziw i szacunek. Wystrój powstającej kuchni bardzo w moim stylu, piękna cegła, okucia które uwielbiam i opalane deski, poezja!
Alija 20:23, 12 lis 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Cudne zdjęcia. Moja babcia też zawsze mówiła, że różowe niebo zwiastuje wietrzną pogodę.
Rumianka 22:04, 12 lis 2023

Przyznam się do czegoś...otóż murowanych szafek kuchennych dotychczas nie widziałam i nie bardzo mogłam wyobrazić sobie efekt końcowy...Pomogła mi w tym telewizja...otóż dziś oglądałam program "Tu jest pięknie" prowadzony przez Dorotę Szelągowską - właśnie w górach...pokazywała 3 domki i w każdym były takie murowane szafki kuchenne...podziwiałam te dzieła z otwartą paszczą...Teraz rozjaśniło mi się w głowie i wiem Sylwio, co u Ciebie będzie za piękność (stwierdzam bez wazeliniarstwa_) taka kuchnia jest prawdziwym unikatem...i Ty/Wy ją tworzycie...Już przebieram nóżkami w oczekiwaniu na efekt końcowy...
Machnij ręką na te fugi...wszyscy i tak będą patrzeć na szafki i całość wystroju...
sylwia_slomc... 12:01, 13 lis 2023

Urszulla napisał(a)
Sy,wia, zaglądam co piszesz i co pokazujesz
Problemu fugi współczuję. Wniosek taki, że w dzisiejszych czasach zanim zrobisz całość trzeba wykonać próbę na małym kawałku trzeba czas tracić bo na szybko jak widzisz są rozczarowania. Dziś chaos do nieograniczonej potęgi w każdej dziedzinie
U mnie Ci odpisałam ,niestety w tygodniu brakuje mi czasu i sił.

Ula mniejszego opakowania niż kupiliśmy nie da się kupić, a ono na całą kuchnię wystarczyło. Tanio nie jest więc i tak zużyć by trzeba wszystko żeby materiału nie marnować. Przyciemnię ją na sam koniec remontu pewnie