Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:49, 28 lis 2023

Kordina napisał(a)
Biblioteczka do pokoju

Biblioteczka będzie, ale pokój jeszcze nie wybudowany To by było jak z tymi szyldami do drzwi
Urszulla 17:10, 28 lis 2023

Fajny ten pomysł na biblioteczkę
U mnie dziś zima ptakom kupiłam jedzenie, ale one jeszcze go nie odkryły..pochowały się w pobliskich laskach. Trzeba było zacząć sypanie jeszcze przed opadami śniegu.
sylwia_slomc... 18:38, 28 lis 2023

Urszulla napisał(a)
Fajny ten pomysł na biblioteczkę
U mnie dziś zima ptakom kupiłam jedzenie, ale one jeszcze go nie odkryły..pochowały się w pobliskich laskach. Trzeba było zacząć sypanie jeszcze przed opadami śniegu.

Fajny, ale z kredensu będzie bufet i witryna bo zamierzamy górę powiesić na ścianie jeśli się uda
Ula ja do karmników sypię dopiero drugi tydzień. Ale u.mnie ptaki nauczone, że zimą w karmnikach mają już od paru ładnych lat. Dorosłe osobniki uczą młode gdzie szukać.
Powiem Ci, że ja zapomniałam o jednym karmniku i nie sypałam. Aż mi same przypomniały rozgrzebując śnieg i trawę pod nim. Bo szukały pokarmu, a nie było
GorAna 20:43, 29 lis 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajny, ale z kredensu będzie bufet i witryna bo zamierzamy górę powiesić na ścianie jeśli się uda
Ula ja do karmników sypię dopiero drugi tydzień. Ale u.mnie ptaki nauczone, że zimą w karmnikach mają już od paru ładnych lat. Dorosłe osobniki uczą młode gdzie szukać.
Powiem Ci, że ja zapomniałam o jednym karmniku i nie sypałam. Aż mi same przypomniały rozgrzebując śnieg i trawę pod nim. Bo szukały pokarmu, a nie było

Moim ptakom powiesiłam inny karmnik, taki z Lidla i omijały go wielkim łukiem. Więc wyniosłam stary na nogach i jeszcze nie zdążyłam nasypać karmy to już siedziały na różach i czekały aż pójdę.
Mądrale
sylwia_slomc... 21:14, 29 lis 2023

GorAna napisał(a)

Moim ptakom powiesiłam inny karmnik, taki z Lidla i omijały go wielkim łukiem. Więc wyniosłam stary na nogach i jeszcze nie zdążyłam nasypać karmy to już siedziały na różach i czekały aż pójdę.
Mądrale

Są spostrzegawcze i sprytne. U nas sikorki przez dwa sezony jak ogród był jeszcze mały dopominały się o dokarmianie już końcem października. Przylatywały do okna domu non stop i zaglądały do środka. Jak ogród podrósł przestały bo pokarmu naturalnego wystarcza im do samych mrozów, a jak się zaczynają to już w karmnikach jest dawane. Przylatują jak podchodzę do karmnika i wołam chodźcie, macie! Ja się drę, a na gałęziach wokół się kotłuje
sylwia_slomc... 13:22, 30 lis 2023

Remontowo
Wiele się nie dzieje, ale cos tam zawsze.
Na razie na próbę powiesiłam starą firankę( taka prowizorka i wizualizacja), nowa się szyje

Opaliłam drzwiczki i dół kredensu

sylwia_slomc... 13:24, 30 lis 2023

Jak to sąsiadka określiła robi się już tak domowo
Dół skręcony do kupy

sylwia_slomc... 13:25, 30 lis 2023

teraz impregnuję
Joku 16:33, 30 lis 2023

Już niemal domowo się zrobiło. Czym impregnujesz?
Rumianka 16:39, 30 lis 2023

Za chwilę poczujemy zapach pierwszej potrawy ugotowanej w tej kuchni...Brawo