Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Darecka 10:44, 25 gru 2023

Sylwio, Twój ostatni wpis chwyta za serducho, pięknie to ujęłaś, dołączam się do życzeń, niechaj Wam się darzy!
Ps. Cherezińska już skradła moje serce, chociaż dopiero 60 stron Hardej łyknęłam, serdeczne dzięki za polecajkę!
Basieksp 10:50, 25 gru 2023

Serdeczne życzenia świąteczne przesyłam
Darecka 10:38, 28 gru 2023

Cytat przeklejony z wątku Grzebiuszki:
sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie dość, że słyszała to jeszcze za sprawą rodzonych synów
No masz, wyczułam pismo nosem (chyba było runiczne ) ! Ależ Ci się synowie udali Może jeszcze być tak, że nasz wewnętrzny Vegvisir poprowadzi nas na ten sam koncert kiedyś, to by były jaja Na Heilung byłam raz, w Warszawie, miałam ciary na całym ciele. Pozwól, że zostawię dla Ciebie, dzielna Galdrekvende (bo jesteś dla mnie ogrodową zaklinaczką), taką oto pieśń:
https://www.youtube.com/watch?v=3Ko0Omvmc0Y
sylwia_slomc... 12:52, 28 gru 2023

Miło mi Lubię tą muzę Syn młodszy był na Wardrunie. Obsługiwał dźwiękowo Ich koncert.
https://www.youtube.com/watch?v=n90SVmnomdM
sylwia_slomc... 13:09, 28 gru 2023

Słonko za oknem, spadam do ogrodu ciut poogarniać co mogę
Darecka 05:46, 29 gru 2023

Padłam i powstać nie umiem, Wardruna.. Szok! No mówiłam, że synowie na medal Może kiedyś w końcu uda mi się zobaczyć Einara z ekipą na żywo. Utworu Helvegen słuchać uwielbiam, szczególne, jak jestem w melancholijnym nastroju
Jak tam obchód ogrodu? U nas też było ciepło, choć słonka trochę mniej i z rana ciut pokropiło. Dzisiaj też ma być ciepło, z 9 stopni- oby, bo przyszły cebule (duże, kontentam bardzo ) i będę sadzić, jakby jutra nie było
sylwia_slomc... 22:46, 30 gru 2023

Darecka napisał(a)
Padłam i powstać nie umiem, Wardruna.. Szok! No mówiłam, że synowie na medal Może kiedyś w końcu uda mi się zobaczyć Einara z ekipą na żywo. Utworu Helvegen słuchać uwielbiam, szczególne, jak jestem w melancholijnym nastroju
Jak tam obchód ogrodu? U nas też było ciepło, choć słonka trochę mniej i z rana ciut pokropiło. Dzisiaj też ma być ciepło, z 9 stopni- oby, bo przyszły cebule (duże, kontentam bardzo ) i będę sadzić, jakby jutra nie było

Oni słuchają więcej niż ja , ja bardziej seriale. Nie wiesz czasem czy i kiedy ma być kolejny sezon Walhalii ?
Sterty liści dzisiaj z ogrodu spakowane w worki i ustawione w szałasie jak w poczekalni do wiosny. I wreszcie pozbierane z ogrodu rozlatujące się już drewniane dekoracje bo już nie zdobiły, a straszyły, w tym rozleciany leżak. To zasługa Ema, a i jeszcze naprawiał połamane słupki w ogrodzeniu na dużym ogrodzie.

A ja przygotowywałam materiał do prac remontowych na wtorek. Tzn. szlifowałam Boschem deski na półki do szafek w kuchni, a potem jeszcze trzy opaliłam palnikiem. Ponieważ pogoda była w kratkę to co się rozłożyłam z robotą pod chmurką to musiałam składać. Trochę jak zabawa w chowanego...
Nic to ważne, że mi się udało zdążyć nim zrobiło się ciemno i we wtorek mimo zapowiadanego deszczu będziemy mieli co robić
Darecka 07:40, 31 gru 2023

Oj, dzieje się u Ciebie, mimo że pogodzie wybitnie na zabawy z Tobą się zebrało Koniecznie poprosimy fotorelację "z wyższej półki" (niższa też może być ), którą tak dzielnie szlifowałaś i opalałaś, kuchnia-marzenie! Szkoda, że 7 lat temu, jak zamawialiśmy meble do kuchni, poszliśmy w nie najlepszą stronę. Nie wiedziałam wtedy jeszcze, co najbardziej lubię, a lubię tak jak Ty prawdziwe drewno i rustykalny styl Teraz wyszedł nam w kuchni taki specyficzny eklektyzm- kiedyś te fronty na bank na drewniane wymienimy

Jeśli chodzi o serial, to niestety też nie wiem nic konkretnego, chociaż Netflix ogłosił, że 3 sezon będzie emitowany w 2024 i na tym planują sagę zakończyć (zresztą wbrew pierwotnym doniesieniom, że sezonów ma być aż 6 ).
sylwia_slomc... 09:39, 31 gru 2023

Darecka napisał(a)
Oj, dzieje się u Ciebie, mimo że pogodzie wybitnie na zabawy z Tobą się zebrało Koniecznie poprosimy fotorelację "z wyższej półki" (niższa też może być ), którą tak dzielnie szlifowałaś i opalałaś, kuchnia-marzenie! Szkoda, że 7 lat temu, jak zamawialiśmy meble do kuchni, poszliśmy w nie najlepszą stronę. Nie wiedziałam wtedy jeszcze, co najbardziej lubię, a lubię tak jak Ty prawdziwe drewno i rustykalny styl Teraz wyszedł nam w kuchni taki specyficzny eklektyzm- kiedyś te fronty na bank na drewniane wymienimy

Jeśli chodzi o serial, to niestety też nie wiem nic konkretnego, chociaż Netflix ogłosił, że 3 sezon będzie emitowany w 2024 i na tym planują sagę zakończyć (zresztą wbrew pierwotnym doniesieniom, że sezonów ma być aż 6 ).

Jak zgram zdjęcia to pokażę, choć na razie są to fotki tylko poszczególnych desek przed i po szlifowaniu i opalaniu. We wtorek pewnie je potniemy, poskręcamy i wstawimy w murowane szafki
potem jeszcze zostanie zamontowanie konstrukcji z łat pod blat i już tylko drzwiczki do nich. Tyle, że łaty trzeba najpierw szlifować i opalać, blaty jeszcze nie wyschły i potrzebny stolarz do ich kołkowania, a na drzwiczki nawet nie mamy zamówionych desek bo wcześniej trzeba się z podwórka usunąć z tymi na powyższe i na ogrodzenie Obstawiam rok jak nic nam z tym zejdzie, bo po drodze jeszcze masa innej roboty czeka

Fajnie, że w tym roku ma być kolejny sezon, nie fajnie, że ostatni bo mało jest filmów o takiej tematyce...
sylwia_slomc... 13:36, 31 gru 2023

Kończy się rok i czas podsumowań tego co było. Ja postanowiłam podsumować remontowo ostatnie dwa lata Remontowo w formie metamorfozy przed i po. Trochę mi z tym zejdzie bo musze najpierw odszukać zdjęcia przed remontem poszczególnych pomieszczeń, a dopiero potem edytować posty i poszukać zdjęć w trakcie i po remoncie więc o cierpliwość proszę
przed
Dawna sień

obecna jadalnia