Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 03:01, 22 gru 2023

Gosialuk napisał(a)
Współczuję problemów, ale Hania ma rację, choć po świętach zróbcie sobie ze 2 tygodnie oddechu od remontu i prac ogrodowych. Czasem jak się jest już tak wyczerpanym trzeba po prostu naładować baterie.
Ja dziś miałam sprzątać, bo ale po pracy padłam i dopiero się obudziłam. Trudno jutro zrobię tyle ile dam radę.
Trzymam kciuki za wszystko, ale przede wszystkim za zdrowie całej rodziny. Mam nadzieję, że pogodna atmosfera w czasie świąt zapanuje w waszym domu i trochę przegoni te złe chmury. Łatwo się mówi, że trzeba myśleć pozytywnie, ale zamartwianie się na wyrost też nic nie daje.
Takie są moje osobiste doświadczenia. Ściskam mocno Was oboje.
Gosiu na pewno w święta skupiamy się na rodzinie i bliskich. Staram się na wyrost nie zamartwiać, ale życie nauczyło mnie być przewidującą. Fizycznie nie czuję się zmęczona, wszak prawie dwa miesiące więcej odpoczywałam niż robiłam po chorobie. Em też beze mnie nie robił wiele. Psychicznie czuję się wykończona, ale to głównie przez natłok problemów wszelakich. Pewnie każdy kiedyś tak miał. Ja się staram rozwiązywać od razu co możliwe. Nie umiem przeczekiwać z założonymi rękami.
Dzisiaj też mimo, że nie miałam terminu nie wyszłam od dentysty bez ponownego osadzenia tej korony( tym razem na sztyfcie) jeden problem z głowy, choć Pani doktor chciała mi termin jakiś dać. No jak na Święta bez zęba miałam zostać...
Agatorek 16:59, 22 gru 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piernik się piecze tylko piekarnik strajkuje i co trochę gaśnie. Ma czujnik spalin, a swego czasu coś nam na kuchni wykipiało tak że nalało się trochę pomiędzy powłoki. Teraz jak coś piekę i tamto się wypala( już nie śmierdzi od dawna spalonym) to on sobie daje cynk czujce i gaśnie. Więc zamiast w tym czasie robić coś innego siedzę uziemiona i pilnuję pieczenia.
I tak sobie posiedzę prawie trzy godziny bo jeszcze dwa ciasta muszę upiec.

Sylwia, ja wiem, że najlepiej smakuje coś, co jest zrobione własnoręcznie. Ale czasami trzeba iść na kompromis.
Pamiętaj, Ty nie musisz piec tych ciast. Możesz też kupić po kawałku z jakiejś dobrej cukierni, czy od kogoś znajomego/polecanego.
Ale wiem, że nawet Ci to przez myśl nie przejdzie . Moja mama ma podobnie. Chociaż ostatnio widzę, że trochę odpuszcza.

Mam nadzieję, że chociaż w Święta trochę odpoczniesz , bo w dwa tygodnie oddechu od remontu trudno mi uwierzyć .

Trzymajcie się ciepło
Agatorek 17:00, 22 gru 2023

Ps. Nawet nie pytam, czy o 3 nad ranem to jeszcze nie spałaś, czy już nie spałaś…
Urszulla 17:46, 22 gru 2023

Sylwia, życzę Ci z okazji nadchodzącego Bożego Narodzenia, wśród problemów codzienności abyś znalazła radość i spokój ducha niestety brakuje pokoju w świecie i w naszym kraju, więc musimy go zachować przynajmniej wokół siebie....czego Tobie i sobie życzę Radosnych chwil świątecznych a na noworoczne życzenia jest jeszcze czas
sylwia_slomc... 23:29, 22 gru 2023

Agatorek napisał(a)

Sylwia, ja wiem, że najlepiej smakuje coś, co jest zrobione własnoręcznie. Ale czasami trzeba iść na kompromis.
Pamiętaj, Ty nie musisz piec tych ciast. Możesz też kupić po kawałku z jakiejś dobrej cukierni, czy od kogoś znajomego/polecanego.
Ale wiem, że nawet Ci to przez myśl nie przejdzie . Moja mama ma podobnie. Chociaż ostatnio widzę, że trochę odpuszcza.

Mam nadzieję, że chociaż w Święta trochę odpoczniesz , bo w dwa tygodnie oddechu od remontu trudno mi uwierzyć .

Trzymajcie się ciepło

Nie da rady kupić bo muszę bezcukrowe piec i bezglutenowe też, a piernik sobie ułatwiłam i piekłam z torebki gotowca, przełożę go tylko i musi być
sylwia_slomc... 23:31, 22 gru 2023

Agatorek napisał(a)
Ps. Nawet nie pytam, czy o 3 nad ranem to jeszcze nie spałaś, czy już nie spałaś…

Jeszcze nie spałam A wstaję o 8 rano Codziennie, świątek piątek i niedziela, święta wcześniej. Musze zaczynać dzień od ugotowania babci śniadania bo leki musi zażyć o określonej godzinie.
sylwia_slomc... 23:33, 22 gru 2023

Urszulla napisał(a)
Sylwia, życzę Ci z okazji nadchodzącego Bożego Narodzenia, wśród problemów codzienności abyś znalazła radość i spokój ducha niestety brakuje pokoju w świecie i w naszym kraju, więc musimy go zachować przynajmniej wokół siebie....czego Tobie i sobie życzę Radosnych chwil świątecznych a na noworoczne życzenia jest jeszcze czas

Ula bardzo dziękuję Kochana I Tobie też spokojnych i mimo wszystkich perypetii radosnych Świąt.
basia3012 00:25, 23 gru 2023

Sylwia, kolor ścian fajny. A wianek na święta smakowity.
Sylwia, wszystkiego naj, naj na te święta i na rok 2024. Oby spełniły się wszystkie plany, zdrowia i zadowolenia na co dzień.
sylwia_slomc... 20:23, 23 gru 2023

Dziękuję Basiu Tobie też spełnienia marzeń wszelakich i dużo zdrówka
sylwia_slomc... 09:55, 25 gru 2023

Kochani Wszystkim życzymy siły do walki z przeciwnościami losu i wszelakich prac ogrodowych, zdrowia by nic nie zakłócało poczucia szczęścia, radości i satysfakcji z efektów pracy tak ogrodowej jak każdej innej. Spełnienia marzeń i braku rozczarowań gdy czasem rzeczywistość się z marzeniami nie pokrywa. Miłości do ludzi, świata i otaczającej nas przyrody. Piękna w sercu i wokół nas na co dzień nie tylko od święta i umiejętności dostrzegania planów Bożych we wszystkim co nas otacza. Moc błogosławieństwa Bożego płynącego od Bożej Dzieciny.