Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 13:38, 31 gru 2023

Dawna komora

Obecnie kuchnia

sylwia_slomc... 13:42, 31 gru 2023

Dawny pokój

obecnie gabinetowo telewizyjny

sylwia_slomc... 13:45, 31 gru 2023

Dawny pokój nieużywany

stół i krzesła już moje z myślą o jadalni

za szafą ukryte drzwi

obecnie sypialnia

i ani śladu po dawnych drzwiach
sylwia_slomc... 14:30, 31 gru 2023

Nie jest mi łatwo odszukać odpowiednie zdjęcia, ale te co wstawiłam oddają w jakimś stopniu etap zmian. Po drodze była cała masa wyburzeniówki i odtwarzania w nowszym standardzie dla wygody i bezpieczeństwa. Cel stworzenie enklawy do życia w trochę staroświeckim rustykalnym, eklektycznym stylu.
do tego doszły wszystkie instalacje od nowa plus te których wcale nie było plus nowy komin i balkon.

Katkak 21:31, 31 gru 2023

Cudownie,
sylwia_slomc... 03:14, 01 sty 2024

Katkak napisał(a)
Cudownie,

Aleś mi zrobiła prezent Noworoczny, aż nie wierzę
Darecka 08:06, 01 sty 2024

Sylwio, przeszliście długą drogę, oczyma mej duszy już widzę tą bezpieczną przystań, do której tak konsekwentnie dążycie. Każdy, najdrobniejszy element wystroju tchnie harmonią i takim domowym ciepełkiem, znać w niej rękę gospodarzy. To opalane drewno wygląda przepięknie, podobnie jak ceglane elementy- sypialnia z tymi belkami to dla mnie mistrzostwo świata. O kuchni to już nawet nie wspomnę... Z każdym dniem jesteście coraz bliżej tego spokojnego portu przeznaczenia- takie dwie pracowite pszczółki, jak Wy, osiągną wszystko, co tylko sobie wymarzą, nawet jeśli to domowe szczęście w postaci gotowej enklawy do życia jest jeszcze odrobinę odroczone w czasie. Ściskam i ślę moc dobrej energii!
sylwia_slomc... 09:42, 01 sty 2024

Darecka napisał(a)
Sylwio, przeszliście długą drogę, oczyma mej duszy już widzę tą bezpieczną przystań, do której tak konsekwentnie dążycie. Każdy, najdrobniejszy element wystroju tchnie harmonią i takim domowym ciepełkiem, znać w niej rękę gospodarzy. To opalane drewno wygląda przepięknie, podobnie jak ceglane elementy- sypialnia z tymi belkami to dla mnie mistrzostwo świata. O kuchni to już nawet nie wspomnę... Z każdym dniem jesteście coraz bliżej tego spokojnego portu przeznaczenia- takie dwie pracowite pszczółki, jak Wy, osiągną wszystko, co tylko sobie wymarzą, nawet jeśli to domowe szczęście w postaci gotowej enklawy do życia jest jeszcze odrobinę odroczone w czasie. Ściskam i ślę moc dobrej energii!

Ja też ją widzę oczyma duszy
Na razie to nasze największe marzenie na najbliższe lata. Oprócz tego by dzieciom szczęśliwie życie się ułożyło i zdrowie było. Chyba nawet innych materialnych marzeń nie mam, do tego jest to jedyne na które możemy mieć poniekąd jakikolwiek wpływ żeby się spełniło
Dziękujemy
Urszulla 10:30, 01 sty 2024

Szczęśliwego Nowego Roku, aby sprawy remontowe poukładały się pomyślnie I do zobaczenia w Nowym Roku.
sylwia_slomc... 10:59, 01 sty 2024

Urszulla napisał(a)
Szczęśliwego Nowego Roku, aby sprawy remontowe poukładały się pomyślnie I do zobaczenia w Nowym Roku.

Ula Tobie też by się ten rok poukładał jak najlepiej i po Twojej myśli. Do zobaczenia