Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Nowa12 14:58, 16 kwi 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja bez spisu jak potem Ktoś pyta to nazwy nie pamiętam, a i dla siebie samej
Agatko też mieliśmy dzis przymrozek, ale bardzo leciutki, magnoliom mysnął kwiaty na czubkach i narcyzy przy altanie już nie kwitną, na razie więcej nie zauważyłam szkód, ale u nas ma byc najgorzej jutro w nocy Dziś z Emusiem na wisterie zarzuciliśmy kolejną włókninę na całość, cieniutka jest, ale mam nadzieję mróz do srodka sie nie dostanie. W inspekcie też nakryłam włókniną jeszcze bo pomidorki powschodziły.....

Mam w tym sezonie problem z koprem, a nigdy nie miałam nic nie wychodzi na razie ani z samosiewu, ani z siewu w szklarence, ani na grządce, nic, a nic. A siany z różnych torebek.....

No i nie wzeszło mi ani jedno nasionko powojnika mandżurskiego sianego w doniczkę, siedzi w kuchni gdzie najcieplej w domu, już przeszło miesiąc i nic

Czytam, że grujeczniki podmarzły. Jak u Ciebie?
sylwia_slomc... 21:12, 16 kwi 2019

Kurcze na niego akurat nie popatrzyłam zmarzły pąki wisteri mimo okrycia i magnolie, gunerę też troszkę przejechało mimo namiotu bo już w liściach jest, na klonach na razie nie widzę, ale dziś ma być najgorzej.....podobno.

Dziś ogród zakończył pierwsze koszenie trawy. Wiadomo to zasługa Ema sprężył sie w dwa dni. Ja dosadziłam to i owo do łąki, podlałam co nieco, popatulaliśmy jeszcze jmagnolię nigra, a syn pozdejmował już te okropne siatki z drzewek, tak że wielka pomarańcza zniknęła w siatce( zielonej) zostały tylko doorenboski bo łąkę to zając i w sezonie odwiedza
ElaS 21:17, 16 kwi 2019

Mi też zmarzły magnolie. A tak się cieszyłam. Kilkadziesiąt pąków. Pierwszy raz. Niestety
Zmarzły mi też listki na aktinidii. Mam nadzieje, że odbiją ale czy będzie kwitła?
sylwia_slomc... 21:39, 16 kwi 2019

ElaS napisał(a)
Mi też zmarzły magnolie. A tak się cieszyłam. Kilkadziesiąt pąków. Pierwszy raz. Niestety
Zmarzły mi też listki na aktinidii. Mam nadzieje, że odbiją ale czy będzie kwitła?

Wiem jak się na to pierwsze kwitnienie czeka, ja tak czekałam na wisterię, cała by była w kwieciu
Na pogodę wpływu nie mamy
agata19762 21:53, 16 kwi 2019

U mnie dzisiaj -5
Straty są...
sylwia_slomc... 21:57, 16 kwi 2019

agata19762 napisał(a)
U mnie dzisiaj -5
Straty są...

U nas podobno -3 było.
A co będzie dzisiaj nie wiem.
Magleska 22:20, 16 kwi 2019

Sylwuś nie nadrobię już dziś -fotki śliczne obejrzałam ,a poczytam w przerwach w pracy

a klonikowi po prostu wytnij te przemarznięte gałęzie -mój pomimo ,że nie okryty -jak na razie nie ma żadnych przemarznięć …..i oby tak zostało
sylwia_slomc... 22:25, 16 kwi 2019

Tak zrobię Madziu
sylwia_slomc... 23:57, 16 kwi 2019

Kochani zapraszam Was na wyprawę do cudnego ogrodu, wyjątkowego, pięknego przez cały sezon, z charakterem, ale też z niesamowitym wakacyjnym klimatem.....
Relacja fotograficzna znajduje się tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7741-moj-azyl-na-wichrowym-wzgorzu?page=469
AnnaMS 01:05, 17 kwi 2019

Witaj Sylwio poszperałam troszkę na Twoim Ranczu, ale masz fajny klimat , ile już pracy włożyłaś że ho ho, a ja stękam przy swoim małym ogródku ... Ty to dopiero masz kawał do ogarnięcia, podziwiam Cię i Twój ogród, super już wygląda, masz jeszcze dużo miejsca na swoje chciejstwa