Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

LIDKA 15:59, 18 gru 2024

Sylwia ten układ domu nie jest zły.
Ściany domu z żużla znam z domu rodzinnego. Mieszka tam sister, dom z 1925 roku. Przy remoncie też nie mogła zrobić wszystkiego co chciała.

Bardzo ładną elewacje planujesz z elementami drewna. Lubię choć sama mam tylko podbitkę drewnianą. Natomiast w domu mam sporo drewna i starą cegłę.
sylwia_slomc... 18:56, 18 gru 2024

LIDKA napisał(a)
Sylwia ten układ domu nie jest zły.
Ściany domu z żużla znam z domu rodzinnego. Mieszka tam sister, dom z 1925 roku. Przy remoncie też nie mogła zrobić wszystkiego co chciała.

Bardzo ładną elewacje planujesz z elementami drewna. Lubię choć sama mam tylko podbitkę drewnianą. Natomiast w domu mam sporo drewna i starą cegłę.

Cegła, drewno i kamień to moje ulubione materiały. Ale, że kamień mega drogi zostałam przy tych pierwszych. Bardziej mi też pasują do stylu jaki chcę uzyskać. Będzie rustykalnie eklektycznie.
Moim marzeniem niespełnionym będzie dom z bali i kamienia, lub stary dworek, ale takiej ubogiej szlachty nie żadne pałace. Że mnie na takie w życiu nie będzie stać robię z tym co mam tak by zbliżyć do marzeń choć trochę
Gosialuk 07:00, 20 gru 2024

Sylwia czytam, że działacie teraz przy elektryce. Fajnie, że prace się posuwają do przodu.
Ja teraz mało na forum, czasem coś w pracy podczytam i tyle. Czekam na wiosnę i staram się nie zaglądać do szkółek internetowych, żeby nie nakupować niewiadomoczego. Pieniądze ze skarbonki ogrodowej planuję wydać wiosną stacjonarnie, w sprawdzonej szkółce.
Pozdrów Wojtka i resztę rodziny.
sylwia_slomc... 14:46, 20 gru 2024

Gosialuk napisał(a)
Sylwia czytam, że działacie teraz przy elektryce. Fajnie, że prace się posuwają do przodu.
Ja teraz mało na forum, czasem coś w pracy podczytam i tyle. Czekam na wiosnę i staram się nie zaglądać do szkółek internetowych, żeby nie nakupować niewiadomoczego. Pieniądze ze skarbonki ogrodowej planuję wydać wiosną stacjonarnie, w sprawdzonej szkółce.
Pozdrów Wojtka i resztę rodziny.

Gosiu mnie też mało bo czasu brak, przygotowania świąteczne go pochłaniają i codzienne obowiązki. Bardzo dobre podejście masz do zakupów. Ja na razie też nie przeglądam szkółek bo póki co to zamawianie kota w worku jak tych roślin nawet w szkółkach jeszcze nie ma. Ty też wyściskaj Wszystkich od nas z okazji Świąt i męża i córy i mamę. Buziaki.
sylwia_slomc... 13:24, 22 gru 2024

Pieką się rogaliki z kapustą i grochem

Podaję do barszczu zamiast krokietów
Rojodziejowa 15:04, 22 gru 2024

To wigilijne?
Sylwuś, najlepszości. Zdrowia, spokoju i miłości. I czasu na oddech, bo Wy to zawsze na najwyższych obrotach
sylwia_slomc... 15:54, 22 gru 2024

Rojodziejowa napisał(a)
To wigilijne?
Sylwuś, najlepszości. Zdrowia, spokoju i miłości. I czasu na oddech, bo Wy to zawsze na najwyższych obrotach

Tak Asiu Wigilijne. Kiedys jak dzieci małe były wymysliłam bo szybsze niż krokiety. Ciasto robie drożdżowe tylko na słono nie na słodko i faszeruję kiszoną kapustą usmażoną z cebulką ( nie gotowaną) na patelni na oleju pomieszaną z ugotowanym groszkiem Jaśkiem małym. Zawijam farsz w drożdżowe rogaliki i piekę. Dobre też na Sylwestra jako gorące danie
Dzięki Kochana, dla Was też zdrowych i spokojnych Świąt.
sylwia_slomc... 20:24, 22 gru 2024

Kochani życzymy samych szczęśliwych dni, dużo dobrych ludzi wokół, tylko pogodnych myśli w głowie i moc miłości w sercu. Niech te Święta będą dla Was wyjątkowe i wypełnione bliskością kochanych osób. A Boża Dziecina Błogosławi Chojnie.

U nas już pachnie mchem i lasem i kapustą z grochem
sylwia_slomc... 19:26, 28 gru 2024

Dojechały deski na fronty do kuchni, teraz się suszyć muszą, potem szlifowanie, opalanie i do roboty...pewnie nie wcześniej niż latem

zakupione materiały na przyszły podjazd garażowy

i obrzeża do opaski wokół istniejącej części domu

a pod choinką takie pasujące drobiazgi

sylwia_slomc... 19:30, 28 gru 2024

na szybko wczoraj musiałam odgrzybiać kufer w gospodzie po tym zalaniu mimo suszenia grzyb zaatakował
wilgoć i wilgotność w powietrzu robią swoje

Pod choinką pojawiły się też takie większe elementy pasujące