Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 16:52, 03 lut 2025

MartaCho napisał(a)
Jakie ślicznoty puchate! Fajne te nowe kurki są! Niech się zadomowią!
A Karol to niezły przystojniak!

ps. cieszę się bardzo, że znajdujesz czas, żeby tu wpadać i zaglądać! Ściskam!

Staram się choć okiem rzucić i odpisać u siebie. Ale nie każdego dnia znajduję czas. Karol na razie jest jednym z najładniejszych kogutków jakie spotkałam.
sylwia_slomc... 16:57, 03 lut 2025

Joku napisał(a)
Mnie w trudnych czasach opieki nad tatą w pionie trzymało forum i ogród. Niestety, tam gdzie on mieszkał był bardzo słaby zasięg, cierpiałam że nie mogłam sobie poczytać wiadomości w komórce. Ale wracałam do swojego domu po 2- 3 dniach i nadrabiałam internetowe zaległości. Nie wiem jak daleko masz do ogrodu, może dałoby się wyskoczyć chociażby na krótki obchód. Ja zostawiałam tatę na trochę żeby wyskoczyć po zakupy. Umysłowo był w miarę sprawny, nie robił numerów typu wstanie z łóżka.

Jolu do ogrodu mam przeszło półtora kilometra. Czasem mi się uda wpaść tam na godzinkę, w soboty się staram też mieć czas i zastępstwo przy babci żeby złapać oddech i dystans. Dzisiaj ma bardzo trudny dzień, wszystko jest na nie( rehabilitanta chce się pozbyć bo Jej nie potrzebne masaże- tak sobie ubzdurała)A jutro ma mieć pierwszą rehabilitację na Fundusz. Sporo zachodu było żeby Jej to załatwić, nie wie co zrobię jak kobietę przegoni.
sylwia_slomc... 16:58, 03 lut 2025

Darecka napisał(a)
Wspaniale, że udało się Wam wyskoczyć choć na moment i złapać oddech. Nowe kurki na pewno będą cieszyć, niechaj zdrowo się chowają. Ściskam Was mocno!

Dużego ruchu nie było już bo późno dotarłam, ale zakupy się udało zrobić. Jeszcze papugom kupiłam jedną budkę bo zdezelowały i trzeba wymienić, a nie mamy czasu sami zrobić.
Joku 17:05, 03 lut 2025

Postrasz Babcię że się wyprowadzisz i zostanie sama. Ja z tatą nie dyskutowałam, ale to moje skrzywienie zawodowe . Ze starymi ludźmi trudno, nie to co z małymi dziećmi.
Podziwiam ciebie że tak przemyślanie działasz.
kasiek 18:32, 03 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)

To prawda Kasiu. Jednak ja jestem mocno społeczna, a moja obecna sytuacja zmusza mnie niejako do kontaktów z mocno ograniczoną liczbą stale tych samych osób- głównie domowników. Przez co brakuje mi forum jeszcze bardziej bo tu mam same dobre dusze i miłe znajomości, ważne rozmowy i rozmowy o niczym, dzielenie wspólnych pasji i masę dobrego humoru. No cóż też musiałam odpuścić, ale wracam przynajmniej do siebie żeby ten kontakt z Wami utrzymać bo przecież kiedyś wrócę na nowo. A na razie zaglądam do pojedynczych osób jak znajdę chwilkę, piszę sporadycznie bo na to już czasu brak.

No tak, tu masz rację, ja pracuje z wieloma osobami więc kontakt z ludźmi mam każdego dnia i też mi to pomaga.
Bardziej mi chodziło żebyś nie czuła się winna że nie nadążasz z wizytami u innych, kiedyś to nadrobisz. Najwyżej będziemy my do Ciebie wpadać i zdawać krótką relację co słychać
sylwia_slomc... 18:56, 03 lut 2025

Joku napisał(a)
Postrasz Babcię że się wyprowadzisz i zostanie sama. Ja z tatą nie dyskutowałam, ale to moje skrzywienie zawodowe . Ze starymi ludźmi trudno, nie to co z małymi dziećmi.
Podziwiam ciebie że tak przemyślanie działasz.

Nie działa. Nawet straszenie, że jak dla mnie to mi " nie zależy" czy będzie chodzić czy nie, że to Ona będzie leżeć, a nie ja. Ani, ze się nie będę Nią wtedy zajmować, ani nie zajrzę do pokoju. Dzisiaj nie działa nic... taki dzień. A jeszcze w piątek powiedziała jak ćwiczyłyśmy, że Ona lubi taką robotę. Martwi mnie jak nie chce ćwiczyć bo w ciągu miesiąca leżenia sporo masy mięśniowej straciła mimo rehabilitacji, masaży i ćwiczeń. Jak tak dalej pójdzie zaczną się robić przykurcze i zostanie leżąca plackiem.
sylwia_slomc... 18:57, 03 lut 2025

kasiek napisał(a)

No tak, tu masz rację, ja pracuje z wieloma osobami więc kontakt z ludźmi mam każdego dnia i też mi to pomaga.
Bardziej mi chodziło żebyś nie czuła się winna że nie nadążasz z wizytami u innych, kiedyś to nadrobisz. Najwyżej będziemy my do Ciebie wpadać i zdawać krótką relację co słychać

Zawsze mi Was miło widzieć
Urszulla 18:40, 04 lut 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Godzinę wolnego dzisiaj złapałam, uprosił tatę i pojechaliśmy na jarmark po młode kurki. Chciałam coś dokupić świeżej krwi bo nie wiadomo kiedy ptasia grypa dotrze i handlu zakażą. Woliera ma od dzisiaj 4 nowych mieszkańców. Białą kochinkę miniaturową, białą silkę i dwie złote fryzyjskie. Bałam się, że będą ostre walki pomiędzy starymi i nowymi domownikami, ale nie jest tak źle, może szybko ustalą nową hierarchię stada. Nie wiem tylko czy Karol poradzi sobie z tyloma damami do towarzystwa. Dwoi się i troi kogucik żeby spokój był w kurniku

Ale fajne
Siłki też mi się podobają
sylwia_slomc... 19:00, 04 lut 2025

Urszulla napisał(a)

Ale fajne
Siłki też mi się podobają

Chyba się dogadały nowe ze starymi bo Em mówi, że jest ok.
Makao 19:01, 04 lut 2025

Ale fajny kurniczek i kurki
Uwielbiam Silki i Kochinki