Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

deszczowymaj 18:09, 31 sty 2019

mikina34 napisał(a)
Od Karoli mam różową, niestety nie znam odmiany, ale ma przepiękny kolor

Na zdjęciach powyżej są w sumie dwa rodzaje, z tyłu tez jest różowa ale inny odcień i troszkę niższa, chyba muszę przesadzić, bo w ogóle jej nie widać

Cudowności
kwiatuszki mają przeurocze
Bogdzia 10:20, 01 lut 2019

Sliczne powyższe zdjecia. Pozdrówka.
Nowa12 10:44, 01 lut 2019

Ale masz przestrzeni! Możesz szaleć z drzewami nawet gigantami. Berberysów dużo mam i ja . Ale co zrobić jak zawsze się skuszę na jakąś nową odmianę. Musze się tylko nauczyć ciąć berberysy kuliste w kulki bo jeszcze tego nie robiłam a mam np. concorde, które się brzydko rozlazły .
Buki masz super chociaż mi się też bardzo klony podobają.
mikina34 11:14, 01 lut 2019

Bogdzia napisał(a)
Sliczne powyższe zdjecia. Pozdrówka.

Dziękuję trochę taki bałagan, ale z Wasza pomocą na pewno coś się z tego stworzy ładnego
mikina34 11:24, 01 lut 2019

Nowa12 napisał(a)
Ale masz przestrzeni! Możesz szaleć z drzewami nawet gigantami. Berberysów dużo mam i ja . Ale co zrobić jak zawsze się skuszę na jakąś nową odmianę. Musze się tylko nauczyć ciąć berberysy kuliste w kulki bo jeszcze tego nie robiłam a mam np. concorde, które się brzydko rozlazły .
Buki masz super chociaż mi się też bardzo klony podobają.

Doskonale Cie rozumiem, mam podobnie
Ja będę cięła mocno w tym roku admiration, bo coś mi zmarniały po przesadzeniu i Toszka mi tak poradziła. Ale jak dotąd to jakoś specjalnie się nie certoliłam tylko trzeba zbierać te klujące ścinki od razu
Ładny ten concorde....,ale nie, a kysz, twarda będę
Toszka 11:31, 01 lut 2019

do cięcia jakaś szmata do położenia na ziemi i długie peany (pęseta) do wyciągania obciętych gałązek.
Nowa12 11:49, 01 lut 2019

mikina34 napisał(a)

Doskonale Cie rozumiem, mam podobnie
Ja będę cięła mocno w tym roku admiration, bo coś mi zmarniały po przesadzeniu i Toszka mi tak poradziła. Ale jak dotąd to jakoś specjalnie się nie certoliłam tylko trzeba zbierać te klujące ścinki od razu
Ładny ten concorde....,ale nie, a kysz, twarda będę

Concorde ładny ale bardziej na zdjęciach w necie. U mnie się tak nie wybarwia - niestety . Jest mocno ciemny i zlewa mi się z korą . Lepiej by wyglądał na jakiejś jasnej ściółce.
Ale jak uda mi się zrobić z niego kulki to powinien lepiej wyglądać. Admiration też jeszcze nie cięłam. W tym roku chyba też trochę go "wygładzę".
mikina34 12:08, 01 lut 2019

O widzisz, gotowa instrukcja

Dzięki Toszka
sylwia_slomc... 15:33, 01 lut 2019

koliber napisał(a)

A może to 'Dawyck Gold'? Mam takowego jednego jegomościa i stoi w miejscu jak zaklęty. Ani drgnie, czy to w górę, czy w szerz

Dawyck gold ja mam maluszka, ale one maja takie listki pofalbankowane jakby, a ten chyba nie, nie za bardzo widać.
W pełnym słońcu je przypala, przynajmniej u mnie tak się dzieje, ale może to się zmienia jak się zaaklimatyzuje. Mój już by był dużo większy, ale ledwie przeżył po obcięciu prze zajaca dwa sezony temu
Gruszka_na_w... 20:23, 01 lut 2019

Jarzmianki w łanie!- cudowny widok.
Toszkowy pomysł na użycie długiej pensety- świetny. Nie wpadłabym na to. Podczas cięcia róż też może się przydać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies