Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Majówka na Majówce

Majówka na Majówce

mikina34 13:06, 19 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Mam wrażenie, że Ty już masz ogród i nic nie trzeba.

A ja mam wrażenie, że mam długi pas trawy z przyklejonymi po bokach "rabatami"
A na rabatach to już w ogóle zbieranina bylin i krzewów, niektóre nawzajem się wykluczające (np. lawenda w opasce Red Barona z hortensją Bobo za plecami :/), to tez muszę uporządkować.

Pszczelarnia 13:28, 19 lut 2019

Był taki ogród Twojego kształtu na Forum .... Znajdę i Ci podrzucę. Linie proste ale układy roślin bardzo ciekawe. I pojawiły się nieoczywiste pokoje ogrodowe.
Pszczelarnia 14:06, 19 lut 2019

4. zdjęcie mnie zawsze fascynuje. To przejście. W tym wątku jest pewna powściągliwość roślinna ale układ działki podobny.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3939-ogrod-z-laka-kwietna-i-nie-tylko?fbclid=IwAR3bxkUQvK0eZXr14IyNqj67vGk53dZZAIZk5Qh5mcMEEs07q3S5d00Uj4Q
mikina34 14:15, 19 lut 2019

Ewo, dziękuję Ci bardzo za link Kiedyś odwiedzałam ten ogród, pamiętam łąkę, taka ścieżka mi się marzy... Faktycznie bardzo podobna, chyba trochę szersza, ale też długa. Musze jeszcze raz prześledzić, może coś fajnego podejrzę.

edit. szkoda, ze Kasia już nieaktywna na O.
roma2 15:23, 19 lut 2019

Muszę się wrócić z dziesiąć razy, by skumać, gdzie przód, gdzie tył i gdzie prawo i lewo. Asia tylko zajrzała i wie. Ło matko, jakiś ułomny umysł mam, że nie ogarniam.
Pszczelarnia 15:39, 19 lut 2019

układ
Nowa12 17:52, 19 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)
układ

Piękny ten układ po czesku . Ciekawe co to za drzewko przebarwiające się na czerwono.
Magleska 18:39, 19 lut 2019

Fotki obejrzałam....... i masz tam pole do popisu ...... teraz pozostaje zrobic plan i powolutku działać
Ciekawa jestem jaki styl wybierzesz .... wg mnie potrzeba czegoś ,żeby optycznie skrócić długość działki - tak jak u Moniki z wymarzonego ogrodu ,albo coś w tym stylu ..... i Sylwia ze Szmaragdowego tez ma długą działkę i fajnie poprzeplatane rabatami .....
będę zaglądać
Gruszka_na_w... 19:42, 19 lut 2019

Monia, jaki jest powód tak odległego położenia drewutni (wbrew wszelkim zasadom ergonomii)?
Przecież każdorazowy przejazd samochodu z drewnem dewastuje całą działkę i dodatkowo trzeba się nabiegać, żeby przynieść drewno do kominka.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jolanka 19:47, 19 lut 2019

Moniu, przepraszam, że nie odszukałam Ci tego ambrowca ale mam oddany komputer do czyszczenia a tam mam wszystkie zdjęcia. Powinnam odebrać go jutro więc na pewno odszukam. Na razie korzystam tylko z tableta więc tylko pisanie

Cały czas śledzę na szybkiego co tu u Ciebie się dzieje