Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biały domek pod lasem

Biały domek pod lasem

Dasia 22:40, 06 sty 2013

Aniu, spróbuję pamiętać o tej odległości, jak już przyjdzie do sadzenia drzewek.
Dasia 23:00, 06 sty 2013

Plan został na poprzedniej stronie, a tu jeszcze dwa zdjęcia poglądowe - widok z tarasu na lewą i prawą stronę:
Zeta 23:02, 06 sty 2013

Ale ty masz widoki ....ale chyba dzisiaj śnieg u Ciebie jest???
Dasia 23:27, 06 sty 2013

Zdjęcia poglądowe są z listopada, dziś jest odrobinę śniegu, pod nim lód. Ale mało tego śniegu, a tu mróz zapowiadają ;(
Lubię moje widoki z okna, nie chcę ich drzewami zasłaniać, ale boki trochę muszę, zwłaszcza wychodek u sąsiada
Zeta 23:29, 06 sty 2013

Dasia napisał(a)
Zdjęcia poglądowe są z listopada, dziś jest odrobinę śniegu, pod nim lód. Ale mało tego śniegu, a tu mróz zapowiadają ;(
Lubię moje widoki z okna, nie chcę ich drzewami zasłaniać, ale boki trochę muszę, zwłaszcza wychodek u sąsiada

Taaak wychodek pierwsza klasa ......koniecznie ten przybytek rozkoszy zasłoń .....ale ja też za tym orzechem to jestem na nie...
kaisog1 23:30, 06 sty 2013

Dasia napisał(a)

Odświeżam wątek i czekam na planowanie. Ciekawe co wymyślisz?

Już trochę zaczęłam planowanie, ale się zagubiło wśród życzeń, więc jeszcze raz wklejam ten wstępny plan.
To co na czarno podpisane, to już rośnie. Rabatki nr 1 i 2 tez już są, ale kształt nie musi być ostateczny.
Kolorowe rysunki i podpisy to plany, konstruktywna krytyka całości mile widziana

Nie rozrzucałabym tak drzew owocowych i krzewów. Jakoś bym tą strefę warzywno - owocową ugładziła. Domek i suszarke przeniosłabym bliżej domu by nie zakłócały widoku ogrodu.

No i ten orzech.... Jeżeli jest mały przenisieś go stamtąd. W promieniu paru dobrych metrów od niego nie będzie Ci wiele rosło...
Dasia 23:35, 06 sty 2013

Małgosiu, ale ta suszarka bliżej domu jest teraz i mnie drażni Jakoś bym ją chciała za roslinami ukryć trochę. Domek to daleka przyszłość, ale miejsce chcę zostawić
Dasia 23:41, 06 sty 2013

A wiecie, że miałam dwa orzechy? Jeden nie przetrwał tamtej zimy, zobaczymy jak ten będzie wyglądał na wiosnę
Chciałabym mieć orzecha... Może go za ogrodzenie wyrzucę? Sarny go chyba nie zjedzą? Ale tam już przenica rośnie, więc to dopiero na jesień możliwe, bez niszczenia zboża
kaisog1 23:50, 06 sty 2013

Może jakos tak..... Przeniosłabym brzozy w róg, warzywnik "okryła" żywopłocikiem i obok drzewa owocowe... Nie wiem co się dzieje w przejściach między stroną frontową a tarasową...
Dasia 23:56, 06 sty 2013

Warzywnik widzę po wschodniej stronie - bo po zachodniej mam wychodek sąsiada, który chcę zasłonić czymś wyższym, poza tym nie chcę mieć warzywnika pół metra od tego przybytku
Brzozy po stronie wschodniej zostają. Były tam posadzone z rozmysłem - mają ocieniać dom, ale tylko latem, zimą chcę łapać słońce, póki się da (póki sąsiad od wschodu pola nie sprzeda pod budowe).