Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tkany marzeniami

Ogród tkany marzeniami

Kociamama 17:39, 03 kwi 2019

Muszelka napisał(a)

Aniu, a te wgryzy na zeszłorocznych liskach, to czasami nie "dzieło" opuchlaków?

Śliczna wiosna u Ciebie.

Też podejrzewam, że to te france paskudne
Kociamama 17:43, 03 kwi 2019

Bogdzia napisał(a)

Pan Zymon który ma szkółkę magnolii mówi że przez trzy lata trzeba zabezpieczyc korzenie magnoliom (przykryc na zime dodatkową warstwą kory lub ziemi) bo to one nie wytrzymują zim a po trzech latach dadzą sobie rade.

Bogdziu,
oprócz bucików z kory dostawały jeszcze kożuszek z białej włókniny i to tej grubej zimowej. Może jak zdejmowałam to miały zbyt dużą różnice temperatur i dlatego paki zasychały i opadały. Fakt, ze kwiatami cieszyłam się na schyłku lata. W tym roku tylko przykryłam dodatkowo korzenie i liczę na to, że doczekam kwiatów na wiosnę chociaż z dodatkowych, tych letnich też się ucieszę
Kociamama 17:47, 03 kwi 2019

Aurelllia napisał(a)
Zdjęcia zdjęcia, ale fajnie Oj rodki to Ty masz dorodne, śliczne

Miło czytać, że się podobają. Mam jednak niedosyt. Jak się naoglądam naprawdę pięknych okazów to widzę, że moje jednak odstają. Dlatego jestem niezwykle wdzięczna Bogdzi, ze podzieliła się swoją tajemną miksturka i tak jak pisałam stosuję ją "dla zdrowotności."
Kociamama 17:52, 03 kwi 2019

anabuko1 napisał(a)

Lilie w6chodzą coraz bardziej.
A największe u mnie już są św.Józefa

Ale te zawsze wcześniej starują i kwitną

Podglądam Twój wątek. Nie zawsze piszę, ale z przyjemnością obserwuję Dla mnie lilie to wciąż zagadka. W "Starym ogrodzie" miałam ich sporo. Kupowałam po 1 gr więc brałam jak leci. Nawtykałam gdzie popadnie i za bardzo się nimi nie przejmowałam.
Teraz już z większą rozwagą wybierałam odmianę. Jestem bardzo ciekawa jakie będą w tym roku. W pierwszym roku po posadzeniu ciutkę już ich przybyło. Ciekawa jestem czy i w tym będzie coś extra.
Kociamama 18:59, 03 kwi 2019

I znowu czeka mnie sprzątanie . Po tych wietrzyskach naleciało mi z lipy gałęzi. Lipa jak to lipa - krucha. Jak gałąź spadnie to roztrzaskuje się na drzazgi.
gogo 21:25, 03 kwi 2019

Proponuję " rozmnożenie " księciunia, reflektuję na kawałek
U Ciebie to dopiero nacieszyłam oczy zdjęciami
Kociamama 21:28, 03 kwi 2019

gogo napisał(a)
Proponuję " rozmnożenie " księciunia, reflektuję na kawałek
U Ciebie to dopiero nacieszyłam oczy zdjęciami

Zapisuję na listę rezerwową. Jak się jakiś kawałek zwolni to wyślę
gogo 21:43, 03 kwi 2019

To zaklepuję
mrokasia 21:47, 03 kwi 2019

Kociamama napisał(a)
I znowu czeka mnie sprzątanie . Po tych wietrzyskach naleciało mi z lipy gałęzi. Lipa jak to lipa - krucha. Jak gałąź spadnie to roztrzaskuje się na drzazgi.

Mam to samo...z tą tylko różnicą, że wszędzie mam te wielkie łuski akacjowe, pojedyncze i w zestawach... a tak było już czysto jak eM skosił trawnik...
anpi 00:32, 04 kwi 2019

Hej Aniu, wpadłam akurat na świeżutkie wiosenne fotki! Nareszcie kwiatuszki!Dla mnie akurat do poduszki