Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 05:49, 27 cze 2019

Nowa12 napisał(a)

Bardzo mi się podobają te Blackberry. Czy one ci wysokie rosną?

Tak na oko to mają około 70 cm. Jak chcesz mogę je wieczorem zmierzyć. Są śliczne i mają bordowe łodyżki, co dodaje im także uroku.
Helen 05:53, 27 cze 2019

mrokasia napisał(a)
Moje Blackberry też takie ekspresowe w tym roku . I sporo przybrały od zeszłego sezonu. A szałwia po przycięciu spokojnie zakwitnie jeszcze raz, a nawet może zdąży i trzeci .

Moje Blackberry w ubiegłym roku były strasznie liche i może im zakwitły po 2 kwiatki. Ale kupowałam je o tym czasie z niezbyt dobrej internetowej szkółki roślin. Dostałam bardzo małe sadzonki i dosyć wymęczone. Ale teraz dają czadu.
Kasia, czy umiesz dzielić jeżówki? Czy to już robiłaś?

Na szałwię też czekam, ale ścięłam ją wczoraj praktycznie do zera i czekam na nowe przyrosty.

U nas tak strasznie sucho, że nie wiem jak te rośliny dałyby radę, gdydby nie moje podlewanie.
Helen 05:59, 27 cze 2019

sarenka napisał(a)
Właśnie nie wiem czy kupić Raspberry czy Blackberry chciałam do Annabelle posadzić je...

Megi, obie jeżówki są bardzo ładne, ale mają zupełnie inny kolor. Raspberry jest jakby różowo-pomarańczowa.
Poniżej wkleję Ci zdjęcie Raspberry w pobliżu Red Baron (takie zestawienie miałam w szkółce). Oczywiście światło inaczej padało niż w moim ogródku, ale zdjęcie jest zrobione tym samym telefonem.
sarenka 08:27, 27 cze 2019

Malwina, to chyba BlackBerry jest bardziej różowa? Bo poszukuje różowych kwiatów
malgol 08:59, 27 cze 2019

Dorodne jeżówki! A jaki piękny widok z leżakaNic tylko odpoczywać...
Szałwię też musze już ściąć choć z ciężkim sercem bo wydaje mi się ,że cos krótko kwitła
Zana 12:08, 27 cze 2019

Helen napisał(a)
Moje jeżówki Blackberry Trufle + Red Baron

Śliczne. Mają piękny kolor a te ciemne łodyżki jeszcze go uwydatniają.
Nowa12 13:51, 27 cze 2019

Helen napisał(a)

Tak na oko to mają około 70 cm. Jak chcesz mogę je wieczorem zmierzyć. Są śliczne i mają bordowe łodyżki, co dodaje im także uroku.

Już w zeszłym roku miałam na nie ochotę ale nie kupiłam. Zdecydowałam się wtedy na Glowing Dream.
Muszę pomyśleć gdzie je wsadzić bo bardzo mi się podobają.
Czasu mam niedużo bo w sobotę jadę na targi ogrodnicze a tam jest zawsze mnóstwo odmian jeżówek do kupienia.
Helen 18:58, 27 cze 2019

sarenka napisał(a)
Malwina, to chyba BlackBerry jest bardziej różowa? Bo poszukuje różowych kwiatów

Nie Malwina, raczej Helen Zdecydowanie Blackberry bardziej różówa, nawet fuksjowa
Helen 19:02, 27 cze 2019

malgol napisał(a)
Dorodne jeżówki! A jaki piękny widok z leżakaNic tylko odpoczywać...
Szałwię też musze już ściąć choć z ciężkim sercem bo wydaje mi się ,że cos krótko kwitła

U mnie szałwia długo kwitła, ale kupiłam odmianę sensation deep blue zamiast caradonna, którą wszyscy polecają, i ona się bardzo się rozkłada, robiąc dziurę w środku. No i to mnie bardzo irytuje.
Helen 19:02, 27 cze 2019

Zana napisał(a)

Śliczne. Mają piękny kolor a te ciemne łodyżki jeszcze go uwydatniają.

Anulka, dzięki i buziaki