Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 20:41, 29 mar 2021

inka74 napisał(a)
ten mnie urzekł ) wiosna u ciebie pełną parą. A cisek trochę chyba przymrożony, tak wygląda.

Ten ciemiernik jest bardzo fajny, ale trochę jakby nie chciał się dalej rozwinąć.
Cis podlany, teraz czekam na jego reakcję. Mam nadzieję, że się ładnie zazieleni
Helen 20:42, 29 mar 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Cisy nie mają jeszcze przyrostów, daj mu czas....

Moje Hicksii mają już takie super pączucie Dlatego ta kulka mnie trochę martwi. Ale nic to - czekam cierpliwie
inka74 21:34, 29 mar 2021

A hiksi nie pylą przypadkiem? U mnie żadne cisy nie mają przyrostów. Za to "kulki" z pyłkiem owszem
Kokesz 21:53, 29 mar 2021

inka74 napisał(a)
A hiksi nie pylą przypadkiem? U mnie żadne cisy nie mają przyrostów. Za to "kulki" z pyłkiem owszem

Moje pylą jak diabli cały żywopłot aż się "kurzy". Też nie mają jeszcze przyrostów. Cisy ruszają później niż tuje. Swoje już przycinałam ze dwa tygodnie temu.
Helen 22:18, 29 mar 2021

inka74 napisał(a)

Muszę jutro poobserwować
Helen 22:19, 29 mar 2021

Kokesz napisał(a)

Moje pylą jak diabli cały żywopłot aż się "kurzy". Też nie mają jeszcze przyrostów. Cisy ruszają później niż tuje. Swoje już przycinałam ze dwa tygodnie temu.

Dopiero jutro mam czas na marcowe cięcie, ehhhh
Kokesz 22:22, 29 mar 2021

Helen napisał(a)

Dopiero jutro mam czas na marcowe cięcie, ehhhh

Przynajmniej pogodę wykorzystasz Jutro ma być cieplutko
Helen 06:04, 30 mar 2021

Kokesz napisał(a)

Przynajmniej pogodę wykorzystasz Jutro ma być cieplutko

Renia, jak na złość, dzisiaj zaspałam, czyli w pracy muszę odpowiednio dłużej posiedzieć, wrrrrr...
Agatorek 21:53, 30 mar 2021

O 6 rano piszesz, że zaspałaś?
To normalnie o której wstajesz?

Jutro ma być jeszcze cieplej, nastaw budzik
Helen 06:02, 31 mar 2021

Agatorek napisał(a)
O 6 rano piszesz, że zaspałaś?
To normalnie o której wstajesz?

Jutro ma być jeszcze cieplej, nastaw budzik

Tak, tak, zaspałam
Zwykle wstaję o 5.00, czasami o 4.45. Wieczorem około 22.00 padam i nawet nie zdążę obejrzeć do końca wielu filmów. Jak ktoś się wpisuje na O. około 1-2 w nocy, to dla mnie to jest hardcore. Wyjątkowo umiem tak długo wytrzymać, niestety.

Wczoraj podziałam troszkę, dzisiaj też mam zamiar

Usuwam kawałki trawnika (eM oczywiście nie wiedział, że tak dużo, jak Mu pokazywałam rysunek, to kiwnął głową, że ok a teraz wychodzi, że nic o tym nie wie, ehhhh).
I mam pytanie - czy mogę zostawiać kawałki trawy, odwracając je tylko "do góry nogami"? Czy będzie przerastać i to nie ma sensu?
Nie mam tyle miejsca w koszu na bio, poza tym z ziemią ta trawa sporo waży i rzeczywiście kubeł chociaż do połowy zapełniony jest prawie nie do ruszenia