Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 22:18, 15 cze 2023

Magleska napisał(a)
Helen fajnie ,że troszkę szersze kadry masz pięknie różany spektakl trwa

Dziękuję, Madziu
U Ciebie też pięknie, jestem na bieżąco i zawsze się zachwycam zapożyczonymi kadrami
Helen 22:21, 15 cze 2023

Anda napisał(a)
Rabata z różami pięknie wygląda Widać, że o nie dbasz. MW ogólnie nie rośnie chyba zbyt duża…

Tort cudnie ozdobiony. Bardzo smacznie wygląda

Ewa, dobrze że piszesz, że MW nie rośnie zbyt duża, przemyślę czy nie dać jej do donicy jednak

Tort był przepyszny w smaku, delikatny i własnej produkcji Naprawdę niektóre panie są wyjątkowymi kucharkami, chociaż to nie ich zawód
Helen 22:22, 15 cze 2023

olciamanolcia napisał(a)

Moje trzy to samo słabiutkie , lejące już przekwitły .

U mnie też lejąca. Rośnie trzeci sezon, może się jeszcze porządnie ukorzeni
Helen 22:24, 15 cze 2023

anuska2507 napisał(a)
Moje tegoroczne MW też takie wiotkie i męczą się w doniczkach. Liczę, że po posadzeniu do gruntu trochę się wzmocnią.

Oby, u mnie na razie to jest najsłabsza róża. Ale pocieszam się, że inna pnąca róża też na początku za dobrze nie rokowała a teraz się naprawdę bardzo rozbujała
Helen 22:25, 15 cze 2023

Kordina napisał(a)

Heleno przecudnej urody są Twoje różyczki a tort artystyczny aż szkoda go skonsumować

Dziękuję
Tort rewelacyjnie przystrojony i wyjątkowo dobry

mrokasia napisał(a)
Helen, wstawiłam u siebie fotki carexa Spring i molinii Variegata .

Kasia, dziękuję, widziałam

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Róże i na rabatach, i na torciku wyglądają apetycznie.

Zgadzam się Haniu, i dziękuję
Magara 23:42, 15 cze 2023

Helen napisał(a)

Chciałam mieć róże blisko tarasu. Bardzo je lubię, chociaż teraz pewnie bym poszła w jeden kolor

Helen, bardzo jestem ciekawa Twoich przemyśleń odnośnie tego pójścia w jeden kolor
Mówiłam różom "NIE" (zupełnie już nie pamiętam powodów ) Teraz mam róże i to coraz więcej i jeszcze następne planuję I właśnie nie mogę się zdecydować czy róże powinny być na rabatach różnorodne czy powtarzalne? Czy iść w jeden kolor czy kombinować i sadzić nieoczywiście? Takie problemy głównie mnie dopadają przy pakowaniu koszyka bo podoba mi się za dużo
anuska2507 08:55, 16 cze 2023

Mam to samo, też mi się podoba za dużo Chociaż - na szczęście - trzymam się jednego połączenia kolorów, ale z chęcią dokupiłabym i taką, i taką i jeszcze taką...
Helen 22:10, 17 cze 2023

Magara napisał(a)

Helen, bardzo jestem ciekawa Twoich przemyśleń odnośnie tego pójścia w jeden kolor
Mówiłam różom "NIE" (zupełnie już nie pamiętam powodów ) Teraz mam róże i to coraz więcej i jeszcze następne planuję I właśnie nie mogę się zdecydować czy róże powinny być na rabatach różnorodne czy powtarzalne? Czy iść w jeden kolor czy kombinować i sadzić nieoczywiście? Takie problemy głównie mnie dopadają przy pakowaniu koszyka bo podoba mi się za dużo

Zobacz na stronie 610, to jest rabata przy tarasie, długości około 4 m, tam są 3 różne róże. Ja mam bardzo mały ogródek, około 200 m2 lub mniej i teraz mam wrażenie, że spójniej by wyglądały powtarzalne kwiaty. Ale może za bardzo "linijkowo" to oceniam?
One wszystkie są piękne i pewnie nie umiałabym z żadnej zrezygnować, ale nie wiem czy nie za dużo tu się dzieje. Chyba tę rabatę ratuje to, że reszta roślin jest powtarzana kilka razy, 3 szt. lub więcej.