Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Matka 12:49, 23 maj 2013

malkul napisał(a)
http://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1T4GGLL_plPL372PL372&q=pergotenda&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zfGdUcqDGoj5sgaZiYEg&biw=1280&bih=710&sei=z_GdUeqxOcvxtQbjsIDoDw

o Dżizes Malkul!!!!a dajże...spa nie będę mogłą
popcorn 12:50, 23 maj 2013

Magnolio dzieki za info, linka do donic (cuda!!).. stipe sobie posialam, mam troche maciupkich siewek... ale kiedy je bedzie mozna ogladac inaczej niz pod mikroskopem? ech..

pozdrawiam!!
AlicyaLK 13:00, 23 maj 2013

magnolia napisał(a)
Stachys- donice kupowałam na 'Zieleń to życie' 2 lata temu, ale można je kupić na allegro. Zaraz poszukam, gdzies miałam linka
http://allegro.pl/donice-3-szt-piaskowe-lub-szare-kule-pub-hotel-i3162249041.html

Te donice piękne... kurcze... no chyba kupię! M mnie wygna z domu! Ale piękne!! Mogę raz jeszcze powtórzyć, że piękne? Ehhh Chyba nie wytrzymam
Magda70 15:48, 23 maj 2013

Stipa całkiem fajna...pokażę później moją z Holandii
No i the beatlesy...
Czy Ty już je zamawiałaś? Masz je?? Ciekawa jestem jak wyglądają sadzonki od Pana Trawki...

Aaaa masz może jeszcze rzodkiewkę?? Coś bym przegryzła
gierczusia 16:30, 23 maj 2013

Rany julek ... Pergotenda przyprawiło mnie prawie o zawał serca ... Pzreśliczności ... Mogem sobie linczka skopiować ??.. Plizzzz .. Bo potem zawsze szukam i nie mogem znaleźć

A to ,że 8 czerwca o godz ,11 jest spotkanie u Kapiasów , to wiesz ???... Bo ja już nie wiem , czy kogoś nie pominęłam ....

To zresztą zaproszenie dla Wszystkich , którzy kcom i mogom ..,. Proszę tylko o info na priv ,żeby u Kapiasów odpowiednią ilość krzesełek nam na sali przygotowali .,

Buziam

Pergotenda wymiata
Mala_Mi 16:31, 23 maj 2013

To ja do rzodkiewki mogę już dorzucać sałatę.... bo mi zagłusza pomidory ... zaczynamy dietę sałatową. Rzodkiewki niedawno posiałam, bo jak wiesz manewry z przerzucaniem po przekątnej szklarni i warzywnika.. się opóźniły Wiec możemy zrobić "machniom".
Rozplenice zawsze ruszają wolniej od innych traw.. tak u mnie jest co roku.. i wyglądają na łyse w , za to potem jak się zbiorą, to zawłaszczają wszytko
A ja mam tra la, a nowy plac do nasadzeń... I będą zakupy.... oj już mnie świeżbi by skoczyć w rejs.. ale na razie czasu brak
stychaz 19:21, 23 maj 2013

Donice super. Magnolio dzięki za namiary
stychaz 19:23, 23 maj 2013

magnolia napisał(a)
Stachys- donice kupowałam na 'Zieleń to życie' 2 lata temu, ale można je kupić na allegro.

Jestem z nich zadowolona, są lekkie i takie 'surowe'- jak dla mnie to jest w nich fajne.

Ta trawa za donicami to sesleria skalna, jest zimozielona. Wygląda fajnie i jest łatwa bardzo. Tylko ją czyszczę z podeschłych wiosna, potem jak się zrobi długa za 2 tygodnie zetnę ( odrasta szybciutko). Mam jej zdjęcie z zeszłego roku, w tym nie jest aż taka ładna, bo jesienią połowę podzieliłam, więc są różnej wielkości

Czy te donice zimowały już u Ciebie?

Trawa super
gusiarz 20:45, 23 maj 2013

Gosiu - ileż ja musiałam nadrobić!!! Jak u Ciebie cudnie, zielono, warzywnie . Też niedawno kupiłam euphorbię - szt. 2 jest bardzo ładna, delikatna. Gosiu cmokam, będę częściej kukać
gierczusia 21:29, 26 maj 2013

Bogda napisał(a)

o Dżizes Malkul!!!!a dajże...spa nie będę mogłą

Ja nie śpię do momentu , jak to zobaczyłam .. I już wyglądam jak zombi