Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Madzenka 21:40, 04 lip 2013

malkul napisał(a)
Mam takie małe pazurki i przygrzebuje każdy kawałeczek głęboko i wybieram ręcznie nawet malutkie kawałeczki. mam nadzieje że będzie ok.

mam niewiele perzu ale jest nie do wytępienia.....
jedyny skuteczny sposób sprawdzony przez innych nękanych przez perz to przekopanie rabaty widłami nie szpadlem, bo przecinasz korzenie i robisz w ten sposób nowe sadzonki.... i potem wybieranie ręczne. pazurki to niestety krótkotrwały efekt. Gdy M zrobi donicę wyposaż go w widły do ponownego przekopania rabaty...
Lukas 22:29, 04 lip 2013

witaj
donica zapowiada się super. Bukszpany również nieźle wyglądają, kilka cięć i będą idealne
Pozdrawiam
Mala_Mi 23:24, 04 lip 2013

Gosiu, ja zaglądam z doskoku i po trochu w tył..... widzę, że front robót dzięki niani idzie do przodu
Ja też przekopywałam kawałek po kawałeczku... i też było pechu od .. i jeszcze trochę......
Z baksikami nie pomogę bo mi nawet jak krowie na rowie nie pomaga I pupa blada ze mnie, miałam fachowca od cieć i nie wykorzystałam...... bo zamiast zagonić do roboty to musiałam gadać
Ze mi tego jęzora nie utnie Ale jak wezmę się za baksiki to może i wywalonego ozora sobie przytnę
Joaska 09:14, 05 lip 2013

asc napisał(a)
Gosiu, ja zaglądam z doskoku i po trochu w tył..... widzę, że front robót dzięki niani idzie do przodu
Ja też przekopywałam kawałek po kawałeczku... i też było pechu od .. i jeszcze trochę......
Z baksikami nie pomogę bo mi nawet jak krowie na rowie nie pomaga I pupa blada ze mnie, miałam fachowca od cieć i nie wykorzystałam...... bo zamiast zagonić do roboty to musiałam gadać
Ze mi tego jęzora nie utnie Ale jak wezmę się za baksiki to może i wywalonego ozora sobie przytnę

Aniu jestes bezbłędna.........a na jęzor uważaj bo cenny on bardzo jest....bardziej niż baksiki
AlicyaLK 09:45, 05 lip 2013

Wpadłam z rewizytą... ale fajnie się u Ciebie robi Jestem bardzo ciekawa nasadzeń na przygotowanym terenie
stychaz 08:43, 06 lip 2013

Ta głowę podsadziłabym małą sadzonką bukszpana. Mniej więcej tutaj, coby wyrównać tą dziurę

malkul 15:06, 06 lip 2013

Marznko dzięki za linka do cięcia. ja juz pokulkowałam tzn mama moja ja nastepnym razem będę kulkać.
ciełam takimi z tchibo http://www.tchibo.pl/nozyce-do-formowania-roslin-p400028818.html
bardzo fajne są.
malkul 15:09, 06 lip 2013

stychaz własnie tak wczoraj zrobiłyśmy, z mama moją wykopałyśmy moje bukszpany dwuletnie z mojego przedszkola gdzie się ukorzeniały i rosły i popodsadzałysmy tu i ówdzie. Teraz wyglądają znośnie , myśle że trzeba im sezon lub dwa aby były kształtne kule.
Dzięki za rady
malkul 15:16, 06 lip 2013

Lukas – tak kilka cięć powiadasz, no zobaczymy za dwa lata czy miałeś rację hihihihhi

ASC-pyskata Anno
Jam jest również pyskacza. Szybciej powiem niż pomyślę. Jęzora nie przycinaj bo krew się będzie lała

Joasiu w przypadku ani lepiej bym tego nie ujęła J

Aluś – te buksiki na razie to raczej zapowiadały jakiś mały koszmarek ale już dziś po cięciu wyglądają o niebo lepiej. Na kolejnej rabacie posadziłam kolejne 5 sztuk i już wczoraj też były u fryzjera.

Od rana zaiwaniałam jak sysyf, normalnie kamieniołom tam miałam najpeirw wybrać – to było najgorsze, potem nawieźć ziemi dobrej wymieszać z piaskiem i torfem a na końcu sadzenie. Gdyby nie mama i moja zuch dziewczyna która w wózku wysiedziała 4 godziny to bym nie zakończyła dnia sukcesem.
MORDERCZA ROBOTA.

Dziś ściągałam darń wzdłuż płotu bo tam idzie długi pas miskantów pięknych.

malkul 15:20, 06 lip 2013

Usmiejecie ale w czwartek jak wstawiłam te fotki wsadzonych buksików to w nocy rozmyślałam i uznałam że sie ośmieszyłam, nie dość że beboki to bez innych nasadzeń pokazałam i wszystko wyszło tak brzydko.
Ale dzis sobie o tym myśle tak: trudno, ucze się, wszystko wymaga czasu i trudno niech obserwuja moje porażki i paskudnictwa aby kiedys pomysleć: popotrzcie poradziła sobie jednak