Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Pszczelarnia 13:04, 17 cze 2014

Trzcinnik da piękną ścianę - jestem nim zachwycona.
kKasiA 14:08, 17 cze 2014

Niesamowicie wszystko u Ciebie wygląda, u mnie też po urlopie wielkie zaskoczenie jak wszystko urosło ale do Twojego bujnego ogrodu to jeszcze długo nie będzie można się porównywaćKoniecznie musisz pokazać warzywnik!
gusiarz 15:16, 17 cze 2014

Moje pseudo bitelsy to na pewno są bitelsy... pseudo... inaczej liście się im układają. Mam chiba zamiast nich carex brunnea... czy coś inszego ...
Nie mogę do ciebie przychodzić bo się dołuję... żeby mieć tak luksusowo... nieładnie koleżanko... '
Gosiu napisz w jak szerokiej szczelinie sadziłaś miśki wzdłuż podjazdu? Teszsz mam taką szczelinę i mnie ona gnębi... co w nią wsadzić...
stychaz 17:34, 17 cze 2014

Gosiu, masz piękny soczysty, zielony busz - gratuluję i macham

ana_art napisał(a)
jak miło wyjeżdżasz, wracasz a tam BUSZ wiem, wiem ze sam się nie zrobił i wiem że jak paczysz to się cieszysz
Widzę, że masz werbenę, jak uszczkniesz wierzchołki to się rozkrzewi i będzie więcej pąków i kwiatów

Ana, czy zwyczajnie urwać czubek takiej werbenie?
zebra 17:41, 17 cze 2014

Zamówiłam u Surowińskiego ogrodytraw.eu, mają być za ok tydzień.
malkul 21:33, 17 cze 2014

Zeba - radzę uzbroić się w niezaliczone pokłady cierpliwości

Stychaz- podziękował kochana.
Co do werbeny to ponoć właśnie tak po prostu i ona w tym miejscu się rozkrzewia:.

Gusiarz – Twój ogród kocham bezgranicznie zresztą wiesz, ale swój też więc dziękuję za pochwały
Pokaż u ciebie parę fotek tych pseudo beatlesów

KKasia- warzywnik mam jeszcze brzydki bo on dopiero w planach upiększających , niestety na razie inne priorytety więc on musi poczekać, ale ważne że warzywa rosną i można jeść bez chemii.

Pszczólko- ja tez go bardzo lubię, on w przyszłym sezonie jak w masę pójdzie jeszcze to dopiero będzie cudny, słupy

Anaart
-masz racje to było totalne zaskoczenie po powrocie aż z leksza się przestraszyłam. O werbenie czytałam w zeszłym roku u Szefowej ale dziękuję że trzymasz rękę na pulsie i służysz radą

Toosiu-znów nie zmierzyłam latam w piętkę.

Anitko- w sprawie sumaka poszło na priv

Magnolio-
Wiesz jak cenię sobie Twoje zdanie, bardzo się cieszę że Ci się podoba to co wykonaliśmy, że nie spieprzylismy tego pieknego co na papierze zrobiłaś.

Co do trzcinników to jak wróciliśmy z urlopu i zastaliśmy takie mega wysokie słupy –zwaliły mnie z nóg, najpierw zdziwienie ale teraz już się przyzwyczailiśmy że są takie wysokie i fajnie dały intymności na tarasie a dodatkowo szumią cudnie. Zawsze marzyłam żeby ogród wchodził mi tym wielkim oknem do salonu i jadalni i tak się też stało, jak jeszcze bonsai z graba zacznie zagęszczać swoje chmury to będzie czad.

Krzysiami się nie martwię, jesienią przesadzę pytanie tylko gdzie?
A tam dosadziłabym globmastery, co ty na to?
I jeszcze przesadzę te choiny i musimy podumać co zamiast i czy w ogóle coś?

Hakuree- faktycznie do białego mu daleko ale myślę ze się przebarwia z czasem bo tu popatrz: http://makaranta.pl/index.php?u=158/84&p=158&t=100

Jeżówki faktycznie zaskoczyły mnie w tym roku czekam przebierając nogami aż wybuchną w masie

Ech ... jaki piekny zakątek stworzyłaś dla nas.
malkul 21:36, 17 cze 2014

Bylam dzś u Kapiasa, nabyłam pięć nowych jeżówek tym razem białych , juz się przytulają do tych wielachnych bukszpanów i stipy

I mąż wreszcie miał dziś okazję zapoznac sie z moimi przyjaciółkami: Czarna taczką i czerwoną łopatą popracował i nawet efekty są jakieś

A we wtorek wchodzą Panowie robić trawnik i ścieżkę
Jagodaa 21:39, 17 cze 2014

Ale Ci zazdroszczę, że zrobi Ci to ekipa... muszę to przemyśleć, ja to zawsze taka głupia jestem, ze gdzieś podświadomie mam zakodowane, że wszystko sama, aż dziw, że za murowanie się nie zabrałam .
malkul 21:41, 17 cze 2014

Jagódko ja temat trawnika mielę ponad póltora roku z mężem i on zawsze jak na huśtawce (raz ekipa raz sami) aż wreszcie się doczekałam decyzji
ja tez mam tak zakodoane bo jednak i oszczędniej i samemu to się najlepiej zrobi
Jagodaa 21:48, 17 cze 2014

...no właśnie najbardziej męczące jest to przekonania, że ja sama zrobię najlepiej, tak jak chcę Ale trawa, to trawa i z tym mi idzie źle . Będę u Ciebie śledzić, w końcu to niedaleko, może ekipę Twoją zagadam .