Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

gusiarz 17:42, 18 cze 2014

Uuuuu ... mam za wąsko... wiem jak one potrafią utyć w kępie ... dziękuję Kokoszko za fatygę ... bardzo dziękuję.
gusiarz 18:32, 18 cze 2014

magnolia napisał(a)

Gusiarz jak lubisz trzcinnik to jego wybierz na wąska dziurę- on węziej rosnie niż gracki. I b. wczesnie się budzi, więc szybko zasłania widoki. Sadź co 45 cm, nie gęsto bo ładnie jest jak się kępy nie całkiem przerastają, choć przy tej odległości i tak się zetkną ( więc możesz i co 50 cm).
Kup 15 szt, jesienią pewnie już da się podzielić na 2-3 szt każdy, i będzie komplet.
Odmiana Karl forester

Magnolio jak ja ci dziekuję .... i powiem ci, że nawet miałam do Ciebie pisać na privka z prosbą o pomoc co tam posadzić. I właśnie Karla chciałam... czytasz w myślach? Buziaki soczyste z kwadratowego przesyłam
magda29 20:47, 18 cze 2014

Malkul, a gdzie zamawiałaś bukszapan? ps piękny masz ten ogród dzięki niemu w końcu zaczęłam myśleć o swoim
Sebek 21:34, 18 cze 2014

Będzie trawnik...Muszę wizytę u dentysty umówić, bo znowu szczęka mi wyleci... Na Twoim miejscu zakładałbym trawnik z siewu - chwastów można się pozbyć jednym opryskiem jak radzi Aga i znów jest super - no i siane ponoć lepiej zimują. Aha - i poszukaj w necie opinii o jak najlepszych mieszankach. Bo te najtańsze są nic nie warte...
atena35 21:49, 18 cze 2014

beta napisał(a)
to prawda...ja tez polubiłam...ale ja trawnika nie mam...póki co tylko trawa rosnie...a to przecież nie to samo...ale podejrzewam, że gdy już będe zakładać trawnik to raczej bym nie chciał żeby koniczyna mi po nim 'łaziła'...ale zalezy co kto lubi

Koniczyna właśnie mi włazi
Lecz dobre pytanie: czy to chwast? Niektórzy sieją z mikrokoniczyną bo koniczyna zatrzymuje wodę.
I być tu człowieku mądry
beta 22:11, 18 cze 2014

atena35 napisał(a)

Koniczyna właśnie mi włazi
Lecz dobre pytanie: czy to chwast? Niektórzy sieją z mikrokoniczyną bo koniczyna zatrzymuje wodę.
I być tu człowieku mądry

Magda70 22:20, 18 cze 2014

Sebek napisał(a)
Będzie trawnik...Muszę wizytę u dentysty umówić, bo znowu szczęka mi wyleci... Na Twoim miejscu zakładałbym trawnik z siewu - chwastów można się pozbyć jednym opryskiem jak radzi Aga i znów jest super - no i siane ponoć lepiej zimują. Aha - i poszukaj w necie opinii o jak najlepszych mieszankach. Bo te najtańsze są nic nie warte...

Sebuś....ja myślę, że Gosia już dawno się wyedukowala co do nasion trawy
Śmiem twierdzić, że nasiona już stoją na półeczce i czekają na wysianie - mylę się?

To było po pierwsze...a po drugie - no moja droga - jak to powiedział mój elektryk: teraz to już przegiełaś. I kto tu na zawał zejdzie?
Enya73 22:43, 18 cze 2014

Gosia, adres wysłałam Ci sms. Mam nadzieję, że jeszcze nie śpisz
Madzenka 23:17, 18 cze 2014

Bardzo mnie interesuje fotorelacja z zakladania trawnika
ewa004 12:56, 19 cze 2014

Ja tez z ciekawościa cały czas cichutko podglądam