Jak już będzie gotowa rabata, to porozstawiam doniczki i pomierzę odległości, ale raczej zostanę przy 4 brzozach. Choinom cień chyba nie przeszkadza, nie wiem jak tawułom szarym. Wrzosy i sosenki z przodu rabaty zawsze dostaną trochę słońca od południa, nawet jeśli brzozy się rozrosną.
Choiny sadziłam rok temu i niestety teraz musiałam wysadzić 5 sztuk, żeby można było wjechać ciężkim sprzętem, a kilka ucierpiało przy wykopach i trzeba będzie wymienić albo poprzesadzać ładniejsze w stronę domu, a brzydsze na tył działki. Mam nadzieję, że nie odchorują mocno tych przesadzanek i dalej będą szybko przyrastać.
Na tę rabatę bardzo liczę, bo będzie blisko tarasu i widoczna z salonu. Musi wyjść ładnie
Ania na pewno będzie ładnie, z takim przygotowaniem i zapałem
Mnie zapał opadł bo nie wiem czy łopatę wbiję tyle korzeni brzozy chyba, że mikro sadzonki posadzę.
Miło mi, ale to nic profesjonalnego. Część w paincie, część na telefonie. Te ostatnie plany rabaty robiłam w cadzie - ale to bardzo podstawowe jak na możliwości, które daje program.
Anetka, zapał jest, tylko czasu mało Rośliny kupione, jesienią najlepiej się sadzi, więc chciałabym już uporać się z tą częścią działki i mieć "skończony" ogród.
Dorosła brzoza to trudny przeciwnik, ale wierzę, że dasz radę Teraz jest sucho, może jak trochę popada, będzie łatwiej kopać.