Tak, pod płotem to ładniejsza część żywopłotu z laurowiśni Rotundifolia.
Stipa wysiała się na potęgę Ale nie wiem, czy tu zostanie na stałe, bo potrzebuję jej pod brzozami. Do rudbekii posadzę trzcinnik krótkowłosy. Zostawię może kilka pojedynczych stip przy płytach.
Widziałam twoje śliwkowe zakupy i nowe plany na rabatę - czekam na relację z ich realizacji
Aniu bardzo fajna ta ścieżka z płyt! Ja też miałam w tym roku urodzaj werbenowy, część oddałam, część wyrwałam, część przesadziłam i do donic wsadziłam. Wysiały się mi też mnogo jeżówki, stipy, a nawet rozplenice. Przed ogródek masz cud miód i malinki
Edytka, które zestawienie masz na myśli? Jeśli hortensje i trawy pod śliwą, to niestety nie podpowiem odmian, bo nie znam. Hortki, to biedronkowe pomyłki, ale całkiem udane Jak patrzę na przesadzone w lipcu inne bukietówki, to mam ochotę je wywalić i dosadzić tych spod Pissardi.
A jeśli chodzi o rabatę trawiastą, to nic straconego - to popularne rośliny: Morning Light, Red Baron i turzyca Evergold z bukszpanami. Dobry zestaw na słońce.
Ileż samosiewów! Myślę, że mokra wiosna sprzyjała kiełkowaniu nasion.
Przedogródek dziękuje! Nie ukrywam, że pękam z dumy, gdy ktoś, kto mnie odwiedza, pochwali, albo zapyta: a co to tak ładnie kwitnie
Już posadzone.
Ale się urobiłam, bo za pierwszym razem posadziłam jakoś za wysoko. Przed krzewuszką dałam 2 kępki zawilców Whirlwind od Ani - ajki Mam jeszcze swoje Honorine Jobert - podzielę je i posadzę po drugiej stronie ścieżki z płyt.
W miejsce wykopanej krzewuszki poszła hortensja Strong Annabelle. Przed nią posadziłam nieduże sadzonki hortensji ogrodowych. Wciąż jednak mam wrażenie pustki w tym miejscu (w porównianiu z resztą rabaty), więc może jutro ukopię sobie większy kawałek ogrodówki od mamy Ma sprawdzony egzemplarz, kwitnie jej co roku