Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Agatorek 22:36, 05 lip 2024

Popieram Lidkę .
Bardzo mi się u Ciebie podoba, jest naturalnie, bujnie i kolorowo ❤️
anuska2507 22:50, 05 lip 2024

Bardzo Wam dziękuję za pochwały w końcu obiecałam, że w lipcu będę mogła częściej zaglądać do ogrodu i na forum
To na razie jedna strona działki. W sierpniu mam urlop i będę pracować nad drugą
Jeżówki albo jeszcze nie zdążyły wyblaknąć, albo są w tym roku mocniej wybarwione. Ostatnie zdjęcie trochę przekłamuje kolor, ale na zdjęciu z seslerią jest zbliżony do rzeczywistego.
Joann 11:33, 13 lip 2024

No właśnie Aniu, za mało zdjęć! Przepiękne fioletowe rabaty, doczytałam, że bodziszkowe. Rozanne? Moja Rozanne za dużo miejsca zajmuje, musiałam ja mocno podgolić, bo brzydka się zrobiła.
Narsilia 13:03, 13 lip 2024

Zgadzam się połączenie rozanne z seledynowymi trawami przepiękne , poprosimy więcej ujęć z ogrodu .
anuska2507 22:00, 13 lip 2024

Asiu, tak, to Rozanne. U mnie też zajmuje dużo miejsca, ale tam jest wszystko posadzone mniej więcej co metr, także na razie nie muszę ograniczać. W zeszłym roku 2 kępki miały grzyba, wyschły i musiałam wyciąć. Czekam na rozwój sytuacji w tym sezonie.

Klaudia, z bodziszkiem rośnie hakone Beni Kaze.

A co do zdjęć - obiecuję poprawę, ale po deszczach walczę z chwastami i nie wszystkie rabaty nadają się do pokazywania miesiąc temu większość była wypielona, a teraz znowu chwasty szaleją. To pewnie z powodu tego, że w wielu miejscach muszę już uzupełnić ściółkę, bo poprzednia wymieszała się z glebą.
Polon 22:15, 14 lip 2024

No i się naoglądałam u Ciebie i zamówiłam hakone, bo śliczne są, tylko wzięłam all gold .
Po powrocie z wyjazdu chwastów mam tyle, że wygląda jak dzika łąka, a nie ogród, szczegolnie tam, gdzie pod korę nie dałam kartonów. Na kartonach jest przyzwoicie.
Z niespodzianek wyrósł mi słonecznik i jakiś pomidor - ciekawe jaki.
anuska2507 23:36, 17 lip 2024

U mnie wyłożone rok temu przy choinach kanadyjskich kartony zryły mi nornice. Wiosną wybierałam kawałki tektury razem z chwastami. Musiałabym położyć od nowa, a tego już nie zrobiłam, więc chwasty są wyższe od choinek
Niespodzianka bardzo miła ja dzisiaj też byłam pozytywnie zaskoczona, bo odkryłam, że na złamanej, ukorzenionej sadzonce Philovity są już czerwone pomidorki pierwsze w tym sezonie
anuska2507 22:27, 18 lip 2024

Wspomniane Philovity i Black Cherry

Posiane miesiąc temu ogórki. Chyba już coś łapią przez te częste opady.
anuska2507 22:35, 18 lip 2024

Rabata borówkowa:

I warzywnik:
LIDKA 22:39, 18 lip 2024

Moje pomidorki tez już dojrzewają.

Ania a pod choiny nie możesz sypać trawy aby ściółka ograniczyła chwasty?