Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Wymarzyłam sobie wrzosowisko

Wymarzyłam sobie wrzosowisko

anuska2507 12:44, 27 maj 2025

Magara napisał(a)
Oj, jak zazdroszczę tej rabaty Super plan
Też miałam plan na rabatę daliową przed foliakiem, ale okazało się, że u mnie ciężko z przechowywaniem karp i pomysł upadł Dalie podziwiam na forum

Rabata wyszła samoistnie, bo Gosia-Polon zaoferowała mi nadmiar swoich dalii w międzyczasie nazbierałam trochę innych kwiatków Przechowywaniem będę martwić się jesienią
anuska2507 12:55, 27 maj 2025

Polon napisał(a)
Ania, to dzieje się u Ciebie bardzo dużo
Pamiętam, że o pracy już wcześniej wspominałaś, że zmiana potrzebna, więc cieszę się razem z Tobą. Trzymam kciuki, żeby nowa spełniła oczekiwania z nawiązką

Już zapomniałam, jaką ładną i ogromną masz szklarnię. Kawał chałupy
Nawet widać troszkę te rośliny w środku - spore krzaczki. Na zewnątrz w warzywniku też całkiem zielono i gęsto. Będą plony.

Rabatką kwietna też już widoczna. Ja na razie wsadziłam tylko dalie pomarańczowe, fioletowe jeszcze czekają - no czasu brak jakoś. U Ciebie będzie bujnie, super

Za kciuki dziękuję! Dzisiaj załatwiłam medycynę pracy, więc nowe już coraz bliżej
Szklarnia może jest ogromna, ale po tym jak zobaczyłam szklarnię u Magary (mamy od tego samego producenta), to wstydzę się pokazać swoją z bliska Nie mam nawet ścieżki w środku będzie kiedyś.
Na rabatce sadzę na gęsto wszystko, co pozbierałam
anuska2507 12:56, 27 maj 2025

mrokasia napisał(a)
O matko, kolejna śliczna szklarnia .
Trzymam kciuki za nową pracę!

Dziękuję! Szklarnia też mnie cieszy
Polon 13:49, 27 maj 2025

anuska2507 napisał(a)

Szklarnia może jest ogromna, ale po tym jak zobaczyłam szklarnię u Magary (mamy od tego samego producenta), to wstydzę się pokazać swoją z bliska Nie mam nawet ścieżki w środku będzie kiedyś.

Tak mi się wydawało, że jakaś taka podobna

A Magary DT to legendarny jest , ale pomyśl teraz jaki to dla niej stres, jak coś pobrudzi
Patrycja_KG_Lu 14:13, 27 maj 2025

anuska2507 napisał(a)

Eee tam, jakbym miała mieć takie podejście to bym nie wrzucała fotek z mojego foliaka, a w nim jeszcze w zeszłym roku było przez środek klepisko z udreptanej ziemi Estetyczny to on nie jest, ale zbiory z niego cieszą. Mąż sam z siebie stwierdził, że może byśmy szklarnię postawili z poliwęglanu to go zastopowałam, że przecież ten się jeszcze nadaje, a lepiej kasę wydać na roślinny, fontannę itp. w pierwszej kolejności. Mój model foliaka to niektórzy i 11 lat użytkują.
anuska2507 18:18, 27 maj 2025

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Zmieniłaś tylko pracodawcę czy stanowisko/rodzaj pracy też? Warzywnik wygląda na gęsty i rokuje no spore zbiory.

Zmieniam pracodawcę, a stanowisko - przynajmniej z nazwy - będzie takie samo.
W warzywniku o tej porze największy jest bób. Wysiałam 2 paczki, więc zajął trochę miejsca

Ten wstyd to trochę z przymrużeniem oka Jak obsadzę szklarnię, to też pokażę. U mnie też nie wszystko jest idealne, ale zawsze udaje się znaleźć coś, czym warto się podzielić.
Przy okazji, czy możesz podrzucić mi stronę, z której zamawiałaś foliak? Chcę polecić go mojej mamie. Wprawdzie chciała szklarnię, ale może foliak okaże się dla niej wystarczający.
anuska2507 18:23, 27 maj 2025

Polon napisał(a)

Tak mi się wydawało, że jakaś taka podobna

A Magary DT to legendarny jest , ale pomyśl teraz jaki to dla niej stres, jak coś pobrudzi

Też bym miała stresa
Magara 23:23, 27 maj 2025

anuska2507 napisał(a)

Eeee, nie ma się czego wstydzić Pomidory urosną niezależnie od otoczenia
Może i nie masz ścieżki w szklarni i wycekolowanego fundamentu, ale za to masz "normalnego" męża a nie obłąkańca z obsesją, że musi być idealnie Coś za coś

P.S. Nie mam absolutnie stresa, że brudzę fundament Od samego początku uznaję (JA), że to jest szklarnia Mają tam rosnąć pomidory
brzydula 10:53, 28 maj 2025

Witam. Pozwalam sobie tu napisać, jak będzie problem to usnę komentarz . Sugeruje się tytułem i może ktoś pomoże. Co się dzieje z wrzosowiskiem ? czy to odbije czy raczej do wymiany ?
anuska2507 12:23, 28 maj 2025

Witaj, nie musisz usuwać komentarza. Chętnie spróbuję odpowiedzieć, jeśli pokażesz jakieś zdjęcia twoich wrzosów.
Sama mam wrzosy od zeszłego roku, więc nie mam z nimi doświadczenia. Widzę, że niektóre odmiany poradziły sobie lepiej, inne gorzej, część jednak odbija. Na razie daję im szansę i obserwuje.