Ja bym posadziła bordowego, bo bardziej mi się podoba, ale to już zależy od twoich osobistych preferencji. Ja mam Royal Purple i Golden Spirit. Można też chyba kupić szczepione na pniu
Chwasty takie dorodne, bo porastają kupę obornika
Chyba masz rację z tym cieniem i dużo ciekawych propozycji mi podrzuciłaś. Dęba Green Pillar już mam w dalszej części tej rabaty. Kupiłam go właśnie licząc na jesienne przebarwienia
Hmm, bordowe odrzuciłam, bo obok, w hortensjach, rośnie już śliwa Pissardi na pniu, a jeszcze dalej bez Black Lace Eva (o ile nie pomylony) i wydaje mi się, że byłoby już za dużo bordowego.
Edit: właśnie przyszło mi do głowy, że jeśli bez jest pomylony i będzie jednak zielony, to przesadzę go w omawiane miejsce, a w miejsce bzu dam inny bordowy krzaczor
W czwartek umyłam 2 okna i od razu cały weekend deszczowy
Wykorzystałam fakt, że ziemia w przedogródku zmiękła i zrobiłam tetrisy seslerii jesiennej i szałwii. Dotychczasowy układ nie do końca mi pasował, bo miejscami wyszło za bardzo od linijki. Brakowało też seslerii, bo wiosną nie zdążyłam jej podzielić.
Zrobiłam kanciki przy obrzeżu z kostki granitowej, bo trawnik zaczął już w nią wrastać.
Pokażę hortensje bukietowe, które udało mi się ukorzenić z patyków.
Te 2 w brązowych doniczkach to nn z biedry. Ukorzeniłam ścinki po przycięciu kupionych sadzonek
A ten biedaczek obok to podobno Phantom.
Wspomniane tetrisy.
Wiśnia dostała w nogi duży egzemplarz seslerii i szałwii, bo wcześniej rosły tam wypierdki z podziału i było trochę łyso. Wypierdkami seslerii uzupełniłam braki na rabacie po drugiej stronie ścieżki.
Przesadziłam też rosnąca na skraju turzycę Evergold w środek szpaleru, żeby załatać dziurę, po tej, która wypadła. Na końcu dosadziłam malucha z mojej szkółki może za rok trochę nadgoni wzrostem
Też uległam cebulowej pokusie, ale u mnie skromnie, raptem 107 cebul. Muszę na własnej skórze przetestować, czy nie pomylone jakby pomyłki z hortensjami było mi mało
Tym Candy Prince dokupię do towarzystwa Purple Prince i dam je w przedogródku.
Jeżówka w hakonce zbiera się do kwitnienia. Kiedy lepiej je rozdzielić? Teraz czy wiosną?
Bez po posadzeniu zrzucił liście. Nowe łapią ciemny kolor.
Rozchodnik Thunderhead. Kępa jest niska i jeszcze nie w pełni kwitnienia, bo wiosną pobierałam z niej pędy na sadzonki. Teraz pobiorę z niej kolejne gałązki do ukorzenienia