AniazUroczyska
17:34, 01 gru 2019
No to rzeczywiście musisz podjąć bardzo trudne ,życiowe decyzje . Nie zazdroszczę. Zwłaszcza że jestem z tych , którzy dokładnie analizują wszystkie za i przeciw i siłą rzeczy trudno mi się na coś zdecydować. Właśnie uświadomiłam sobie , jakie to szczęście ,że nie muszę już dokonywać takich wyborów
Ja akurat nigdy nie marzyłam o tym, aby na stałe zamieszkać na wsi, tym bardziej na stare lata nie zamierzam już żadnych rewolucji w życiu przeprowadzać. Trudno też dawać komuś jakieś rady, bo każdy musi sam wyważyć , co dla niego ważniejsze np. spokój i bliższy kontakt z przyrodą , czy też( szeroko pojęta )wygoda. Trzeba przeanalizować wszystkie aspekty życia , i przełożyć je na konkrety, zastanowić się jak dana sytuacje będzie wyglądać wtedy gdy będę mieszkać na wsi , a jak- kiedy w mieście. Zapewne tak właśnie robisz, a to jest trudne. Nie będę nic radzić , mogę tylko powiedzieć na co ja bym zwróciła uwagę. I tak : pierwsza myśl: kontakty z rodziną, dziećmi, wnukami( jesteś lub będziesz babcią) . Dla babci lepiej mieć wnuki w zasięgu ręki , a i dla nich lepiej na co dzień mieć babcię blisko. Zupełnie inny kontakt. Taka sytuacja: młodzi chcą wyskoczyć na zakupy lub do kina, a do babci prawie godzina w jedną stronę, godzina w drugą. Raczej będą szukać opieki gdzie indziej. Kiepsko