amatorodniczka
22:39, 16 cze 2019

Przemyślę sprawę jeśli chodzi o tę rabatę wzdłuż ogrodzenia..
Na pewno trzymam się wersji, że na niej posadzimy "coś" co nie będzie "za wysokie"
Natomiast na rabaty przy-tarasowe już czekają w donicach na posadzenie buksy (bo zakładam, że tutaj zrobię kulkowisko.. ) mam 5 dużych kul bukszpanowych i mniejsze (tych mam dużo).. Rabatę blisko tarasu przewiduję wypełnić kamieniem z łupanego granitu (ze względu na ścieżki)
Rozrysowałam wstępnie plan, na którym zaznaczyłam:
* Kule buksy (mniejsze i większe)
* "coś" do podsadzenia myślę o niższej trawce, np. carex Ice dance chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły ?
* żywopłot z laurowiśni (.. zobaczymy co z niego wyrośnie)
* dwa pytajniki to dwa drzewka, na które przygotowane jest oświetlenie
* zaznaczyłam też ścieżki z płyt - w tych miejscach pójdą, tylko niekoniecznie w takim układzie/ rozstawie płytek
i teraz żeby nie mieszać już zbytnio z gatunkami mam do wyboru:
- grab
- klon Royalty (bordowolistny)
- śliwa wiśniowa
- brzoza (chyba odpada - za blisko tarasu)
No chyba, że nie sadzić w miejscu "?" drzewek, tylko trawę wyższą albo "coś" z mojej listy chciejstw żeby zachować ograniczoną ilość gatunków i ją/to podświetlić??
Robimy głosowanie
Na pewno trzymam się wersji, że na niej posadzimy "coś" co nie będzie "za wysokie"

Natomiast na rabaty przy-tarasowe już czekają w donicach na posadzenie buksy (bo zakładam, że tutaj zrobię kulkowisko.. ) mam 5 dużych kul bukszpanowych i mniejsze (tych mam dużo).. Rabatę blisko tarasu przewiduję wypełnić kamieniem z łupanego granitu (ze względu na ścieżki)
Rozrysowałam wstępnie plan, na którym zaznaczyłam:
* Kule buksy (mniejsze i większe)
* "coś" do podsadzenia myślę o niższej trawce, np. carex Ice dance chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły ?
* żywopłot z laurowiśni (.. zobaczymy co z niego wyrośnie)
* dwa pytajniki to dwa drzewka, na które przygotowane jest oświetlenie
* zaznaczyłam też ścieżki z płyt - w tych miejscach pójdą, tylko niekoniecznie w takim układzie/ rozstawie płytek
i teraz żeby nie mieszać już zbytnio z gatunkami mam do wyboru:
- grab
- klon Royalty (bordowolistny)
- śliwa wiśniowa
- brzoza (chyba odpada - za blisko tarasu)

No chyba, że nie sadzić w miejscu "?" drzewek, tylko trawę wyższą albo "coś" z mojej listy chciejstw żeby zachować ograniczoną ilość gatunków i ją/to podświetlić??
Robimy głosowanie