Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Bog 07:36, 24 lip 2020

U mnie w domu rodzinnym z zielonych pomidorów robiło się sałatkę na zimę z cebulą przyprawami trochę cukru octu i w słoiku wekowane ,nie było jak dziś świeżych warzyw cała zime
popcorn 08:19, 24 lip 2020

Kasia, nawet nie wiedziałam że taki busz wyrośnie hihihi

Bog dobrze wiedzieć! zobaczymy czy może dojrzeją, czy trzeba będzie pomyśleć o przetworzeniu zielonych?

Miłego dnia! Bardzo się cieszę że już piątek!
BASIA8 08:33, 24 lip 2020

Ja też pamiętam smak sałatki z zielonych pomidorów pamiętam też pomidory zakopane w sianie - chodziło się do stodoły i patrzyło czy już pomidory są czerwone fajne czasy często Tęsknię za Nimi
Pozdrawiam już prawie weekendowo
popcorn 08:55, 24 lip 2020

Hehe Fajnie! Miłego, Basia!!!
Mgduska 09:12, 24 lip 2020

BASIA8 napisał(a)

Sąsiedzi chyba muszą oczy przecierać z niedowierzania - w jeden sezon aż tak

Melduję, że wysiałam kalafiorki i one mi wzeszły
popcorn 09:17, 24 lip 2020

cieszę się! Mje coś strajkują plus ślimaki je wcinają. Więc nie wiem czy coś będzie. Ale cieszę się że będziesz miała

Magia jednorocznych
tulucy 09:54, 24 lip 2020

Moja teściowa robiła sałatkę z zielonych pomidorów taką z cebulką i ogórkiem, do słoików, pasteryzowana.
beta 11:13, 24 lip 2020

hejka

Karola tówj wątek pędzi jak szalony...
na werbenę i kosmosy otworzyłam japkę...to wygląda mega imponująco...sąsiedzi pewnie zdjecia z ukrycia robią?

warzyw zazdroszczę...u mnie uprawa snopkowa się całkowicie nie udała...ale nic to, za rok próbujemy znowu...najwyżej słoma na kompost pójdzie

moje rozsady kalafiorów i kapust pchełki zeżarły jak byłam na urlopie....myślicie, że coś z nich jeszcze będzie?

Karola bardzo lubię do Ciebie zaglądać , bo u Ciebie to i edukacja, i życiowo jest, i humor i ponarzekać można...

buziaki i miłego wekendu Ci życzę
beta 11:15, 24 lip 2020

tulucy napisał(a)
Moja teściowa robiła sałatkę z zielonych pomidorów taką z cebulką i ogórkiem, do słoików, pasteryzowana.

któregoś roku też taką zrobiłam, ale u mnie zainteresowanie nią było średnie niestety
z kolei znajoma poczęstowała mnie kiedyć konfiturą z zielonych pomidorów , była pycha
popcorn 11:21, 24 lip 2020

Zobaczymy ile będzie zielonych pomidorów, póki co mam nadzieję że dojrzeją!

Dziś drugi raz pięć jajek rano! W t jedno z podwójnym żółtkiem

No i dziewczyny dziś mają wpaść, Agata i Kasia, ale się cieszę choć u mnie nie ma póki co czego oglądać, wszystko dopiero co sadzone...