Polinko
jestem u ciebie kolejny raz a tyle sie zmieniło od czasu mojej wizyty. Fajnie sie dzieje u ciebie, juz widac prawdziwy ogród....
1/ placyk rekreacyjno-wypoczynkowy super, taki M co umie wiele rzeczy sam zrobic to skarb. Kostka piekna i dlatego to tak switnie wyglada
2/ ławeczke jak odświreżysz bedzie git, może pomalujesz na biłao i zrobisz przecierke - to w towarzystwie róz stworzy taki romantyczny klimat - Ania z wątku - Mój wymarzony ogród...kiedys bede go mieć jest specjalistka od takich postzrzonych bieli, swietnie pasuja do romantycznych zakątków w ogrodzie- popatrz u niej
3/ na co zmieniasz żywopłot ? mnie chyba tez to czeka ... wstrzymuje sie z decyzja, do jesieni mam czas.....i kase musze uzbierac... i siły na wykopywanie starego żywopłotu...
4/ myslałam o tych twoich prostych liniach i jest ok, konsekwentnie ale ponieważ masz takie uskoki tych krawedzi z kostki to możesz też zastosowac sadzenie w kształcie litekrki 'L". Nasza szefowa Danusia tak doradzała Tosi - z wątku Ogród Tosi (nie wiem czy dobrze pamietam nazwe wątku) . Wygląda to ciekawie, niby linie proste ale nie tak monotonnie. Teraz jest u ciebie ok, ale może w przyszłości skorzystasz z takiego pomysłu
5/ co do poduch przy twoich "kątach prostych" to moze macierzanka.. tylko trzeba nad nia panowac... albo floksy...tyle że floksy po przekwitnieciu nie najciekawiej wygladaja, trzeba im sciąc kwiatostany i ....może cos innego - najlepiej podpytaj Agnieszke z Jurajskiego Ogrodu - ona ma wiele takich różnych "poduch" u siebie więc i doswiadczenie większe. Albo Marysia z Ogrodowego zacisza - tez ma świtne poduchy z roslin.
6/ uwazja na te trawe - mozgę - ona jest piekna ale dość agresywna - znalazłam ja w wątku o trawach agresywnych u nas na O . U siebie mam ja pod płotem i na rabte tez dałam ale zrobiłam jej ogranicznik. Odcięłam nożem spód od wysokiej donicy plastikowej, wypełniłam ziemiai w taka donice wkopałam na rabatę, zobaczymy czy uda mi sie zapanowac nad nia.
Ale sie nagadałam... na pewno tu bede zaglądac bo juz mi sie coraz bardziej podoba.