Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Mój 4 arowy azyl... 23:14, 05 maj 2013

Do góry
Floksy szydlaste, na razie te kolory

I wreszcie w głąb sasanki czerwonej zajrzałam

Serduszka

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:38, 05 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale u Was wszystko wczesniej Floksy robią wrażenie z tymi kamieniami i wodą)

Do wyboru podusie floksowe lub ławeczki Zapraszam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:23, 05 maj 2013

Do góry
Ale u Was wszystko wczesniej Floksy robią wrażenie z tymi kamieniami i wodą)
Przyjazny ogród 12:25, 05 maj 2013

Do góry
Epimedium, zawilce, floksy...

Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:38, 05 maj 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)

Kasiu, a nie myślałaś o niskich floksach? tworzą ładny kobierzec, liście po przekwitnięciu też są ładne

Mialam floksy, slabo u mnie rosly
Bajkowy ogród Weroniki 21:19, 04 maj 2013

Do góry
Agato, chociaż floksy szydlaste to takie skromne kwiatuszki, to przeze mnie bardzo oczekiwane.
Lada dzień pokażę fotki, tymczasem cieszą szafirki, pączki tawuły, niecierpek

Szafirki nawet ładnie wyglądają, i chyba wciąż rosną.

Tawuła lada chwila zamieni się w białą fontannę. To lubię.

Lewizja znalazła swoje miejsce na wzgórku nad oczkiem.

Niecierpek mniej niecierpliwi się niż ja, i zdobi czekając na kwitnienie następnych roślinek.

Bajkowy ogród Weroniki 21:12, 04 maj 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Dajanko, miałam na myśli, żeby zakwitło to co wsadziłaś, Jakże mogłabym Cię ponaglać, masz mistrzostwo w szybkości budowania i zakładania ogrodu. Dobrze postępujesz z floksami, a jak zechcesz zwiększyć tempo obsadzania floksami, to Ci znowu podeślę po przekwitnięciu. Niebieskie lilie miały wielu nabywców, a czy okażą się takie, zobaczymy.
Kajtuś zostaje w ogródku, bo ciepło. Wącha fiołki, chrzan, wszystko ogląda w szczegółach, a wieczorami wpatrzony w gwiazdy, księżyc, światełka solarne, nie chce do domu prawie do rana. Sam w domu jeszcze nie był. Dopadają go często kleszcze, krople go chyba uczulają. Obróżka przeciw kleszczom, albo kleszcze, czy znasz coś lepszego?
Monte, to narcyz Bogdzi.[/quote

Niestety Weroniko na kleszcze jest najlepsza krótko przycięta trawa jak najmniej liściastych roslin (hi) no i ciągłe oglądanie psa ,wyciąganie ich kiedy już się pod paluszkami je wyczuje .Moli miała jak do tej pory trzy ale ja ją wciąż dotykam wyczesuje.Nie stosuję tej trucizny bo ona wchodzi w reakcję z krwią pasa Bardziej szkodzi jemu niż kleszczom ,wyrzuć to bo szkoda psa .Moja Moli też lubi obserwować wszystko Najchętniej siedzi na schodach na podusi i sobie patrzy ale kiedy się ściemnia biorę ją do domu bo nie wiem czy jakieś koty dzikie nie wejdą a wtedy mogłyby jej zrobić krzywdę Ona jest szybka jak gazela dogoni wszystko Twój Kajtuś to romantyk Masz u siebie chrzan? Czy wystarczy korzeń wsadzić do ziemi i wyrośnie czy inaczej się to robi?Jak pięknie ci wszystko kwitnie u mnie też zaczyna się rozwijać kilka roslin migdałek,jabłuszko rajskie, nareszcie tulipany i coś tam jeszcze Niektóre floksy się już zielenią.Nie mogę doczekać się ich kwitnienia .Kupiłam ubiorek rustykalny Riberis biały i lawendę.czekam na dostawę.
Ps.Obróżki też nie zakładam Moli ma uczulenie bo to też świństwo jak te kropelki .
Bajkowy ogród Weroniki 21:00, 04 maj 2013

Do góry
Aniu, zamelduję co mi wyrosło z niebieskich lilii. Pamiętam, że w Skierniewicach kupiłam niebieskie wielkie tulipany, na razie wielkie to żółte, a następne wielkie to żółtopomarańczowe. To czekanie na kwitnienie cebulek jest zagadką. Floksy nieśmiało pokazują kolorki, może jutro pozwolą się sfotografować.
Aniu, czytałam że grad jak pięści spadł u was, że zniszczył samochody. To przykre, a człowiek jest bezradny w zachowaniach Natury, i jakby zmuszony do pokory.

Bajkowy ogród Weroniki 14:09, 03 maj 2013

Do góry
Weroniko... biję sie w piersi.. ostróżka nie rośnie z cebuli..a Twoja nowa lilia.. ma cebulkę.. kontroluj dokładnie co z niej wyrośnie, bo mnie bardzo intryguje... Ja już się wyleczyłąm z kupowania dziwakó, bo potem są rozczarowania..
Może floksy Ci nie kwitną, ale za to jakie ładne poduchy. Moje pleśń dopadła i niestety dużo szlag trafiło .... ale się rozrosną.
Czy ty przycinasz swoje floksy?
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:04, 03 maj 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Piękności tulipanowe.

Oj muszę do ciebie skoczyć czy floksy już kwitną
Ogródek na betonie 10:15, 02 maj 2013

Do góry
Słoneczka brak, to zdjęcia jakieś smutne...

Piwonie, floksy i powojnik Asao szykują się do kwitnienia.

Tego powojnika wcale w tym roku nie przycięłam. Jak już śnieg zaczął znikać, to miał takie pąki, że było mi szkoda...
Bajkowy ogród Weroniki 00:09, 02 maj 2013

Do góry
Witaj Weroniko melduję ze floksy chyba ruszyły bo zaczęły się zielenić.U ciebie to już naprawdę letnie widoki a u mnie jak u Bogdzi nawet tulipany jeszcze nie kwitną Chciałabyś zobaczyć u mnie więcej ? no niestety wstrzymują mnie inne sprawy przy tworzeniu ogrodu.Będą u mnie jeszcze kopać w sierpniu przyłącze elektryczne stałe Kable maja iść pod ziemią bo mam prąd tymczasowy czyli słupy .Wstrzymuje mnie jeszcze porządne ogrodzenie wejściowe i podjazd do garażu, ścieżka do domu Wiele jeszcze kopania Mogę zakładać rabaty gdzieś gdzie wiem że nie wjedzie sprzęt Niestety to wszystko sporo kosztuje a ja nie mogę wszystkiego naraz zrobić.Muszę więc czekać i cieszyć się drobiazgami .Dziękuję raz jeszcze za floksy, posadziłam je na rabacie ale z dala od hortensji .Niektóre podzieliłam i uszczknęłam gałązkę ,chyba się przyjęły Kiedy się rozrosną podzielę dalej ,Tak można prawda?Jak często podlewać ?rosną w słońcu ,podlewam codziennie wieczorem bo ziemia sucha po całym dniu .Te niebieskie lilie bardzo mi się podobają.kiedyś miałam lilie nawet czarną ale łamały się kiedy wyrosły i zrezygnowałam z lilii, no i ten zapach nie bardzo mi odpowiada .Podziwiam je u innych bo są naprawdę śliczne .Pozdrowienia posyłam ciepłe Weroniko Jak tam mój pupilek Kajtuś ,zostaje juz sam w domu?
Ogródek Janiny 21:00, 01 maj 2013

Do góry
Piękne zdjęcia Janinko z powodu przezyć bardzo mi przykro .Niestety przychodzi czas kiedy żegnamy najblizszych i nic nie moze tego zatrzymaćTrzeba to przezyc i kazdy z nas robi to na swój sposób .Praca ,zajęcie jakos pomaga funkcjonowaćale co w sercu to ty sama wiesz .Korzystasz z komputera córki ? ja w tej chwili z syna choc nie pozwala mi bo to słuzbowy .Mój komputer tez szwankuje ale nie mogę kupic nowego tak wiec jakoś jeszcze na nim działam ale bardzo wolno niestety.Ławeczka piekna i w ogole coraz piekniej u ciebie Janinko Dobrze ze nie wypaliłam z nazwą kwiatków o które pytałam bo bym sie niezle zbłazniła Teraz wiem ze to wrzosce .Nie mam ich ale głupia myslałam ze to floksy a one przeciez jeszcze nie kwitną Faktycznie jest tu tez inna janinka i raz się pomyliłam .na szczęscie twój profil ma zdjecie wiec sie juz nie pomylę.Trzymaj się Janinko będę zagladac częsciej skoro wróciłaś .Pozdrawiam raz jeszcze
Jurajski Ogród 19:07, 01 maj 2013

Do góry
Anetko, Filipie dzięki za miłe słowa.

Weroniko, ta "zasłona" to jałowiec płożący Golden Carpet

Janinko, stokrotki mam w donicach: czerwone i różowe (sezonowo). Za pszoniakiem nie przepadam, wywaliłam go prawie z ogrodu. Tam na murku są inne kwiaty płożące: macierzanki, floksy szydlaste, są też goździki, kocimiętki i takie tam różne.

Pozdrawiam Was serdecznie
Bajkowy ogród Weroniki 20:12, 30 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, nie miałam jeszcze okazji trafić na kiermasz łódzki, ale kto wie, może jeszcze i tam trafię.
Aniu, floksy moje w zieleni jeszcze, popatrz...Lilię z tych większych pokazywałam już w ub. r.
one co roku mają być wyższe.

Basiu, moje zakupy tajemnicze, aż do kwitnienia...
Tajemnica różowych tulipanów olbrzymów ze Skierniewic dzisiaj wyjaśniona, są żółte. Wciąż czekam co się jeszcze okaże z innymi roślinkami, porównuję rzeczywistość wiosenną z moimi zapiskami jesiennymi.

Magnolie wszędzie takie piękne, a moja wolno rośnie, wolno rozkwita, a ja i tak się cieszę.
Pozdrawiam.
Ogród na skraju sadu 19:35, 30 kwi 2013

Do góry
hosty

floksy od Basi

a to moje floksy
Ogród Janiny 18:43, 30 kwi 2013

Do góry
U mnie tez zimno a ja siedzę w domu przyziębiona , dobrze że nie muszę się kurować przy pięknej pogodzie .. Dzisiaj dostałam dżelżany żółte i żółte z pomarańczowym środkiem , więc jutro muszę je wdzić . Tulipany i hiacynty przy takiej pogodzie dłużej pokwitną to jutro im zrobię zdjęcia .. ,

stokrotki też zaczynają ładnie kwitną

zawilce już przekwitają ale mam jeszcze żółte

świecznica ładnie przezimowała

pluskwica też już wylazła z ziemi ..

Peonie , floksy i ostróżki pięknie rosną , na razie nie widać powojników bylinowych ale jak si ociepli to i one wyjdą z ziemi ..
Bajkowy ogród Weroniki 13:16, 30 kwi 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Moje zakupione dziwolągi bliżej. Llilia niebieska (jakoś podobna do ostróżki) i lilia drzewkowa.

Były też lilie niebieskie inne, a nawet czarne.

I

Bo to chyba jest ostróżka

Drzewko liliowe to nic innego jak lilia orientpet

Ja też mówie, że nic nie kupuje.. i tak coś zawsze przywlokę.... a teraz koniec przerwy...
Kwitną ci floksy??? Bo poznaję się, że tylko 2 stronki w tył zajrzałam..
Ogród Magdalenka 00:04, 30 kwi 2013

Do góry
Eve napisał(a)
Witaj Madziu, wpadłam z rewizytą

Znam dobrze Twój ogród, często tu zaglądam, jest taki kompaktowy, ale wszystko w nim jest i cudownie dopieszczony

Dzięki za rady co do rojników, tak zrobię
Te ciemierniki bosko wyglądają w donicach, ciekawe czy przetrwałyby w nich zimę, myślę, że pod jakim zadaszeniem, owinięte donice, czemu nie. U mnie przeżyły floksy w donicach pozostawione bez żadnej opieki w ogrodzie

O jak miło dziękuję

Ciemierniki chyba by dały radę w donicach, czytałam , że powinno się je sadzić do wysokich donic, bo głęboko się korzenią i z tego powodu nie lubią przesadzania. U mnie clematis i hosta bez okrycia, pozostawione same sobie przeżyły ... ale gwarancji nie mamy , że za rok też się uda
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 22:48, 29 kwi 2013

Do góry
Czekam na więcej kolorków. Niedługo zakwitną floksy, niezapominajki, kukliki itd.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies