Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Moje poletko 23:14, 31 lip 2012

Do góry
Celinko,mi akurat wiejski klimat ogrodu odpowiada najbardziej,więc i floksy mnie zachwyciły Muszę zapolować na jakieś piękne kolory i u siebie też posadzić,bo mam tylko różowe.
Moje poletko 23:10, 31 lip 2012

Do góry
Dziewczynki i kto by pomylał ,ze takie niby zwykłe z wiejskich ogródków floksy mogą sie podobać !
A tu proszę bardzo ! Mogą!
Widziałam jeszcze na działeczkach inny kolor -malinowy.Cudny! Muszę udać się na żebry
mam nadzieję ,że w ramach wymiany uda mi sie go zdobyć!
Moje poletko 23:02, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Ale piękne zdjęcie! Bardzo podobają mi się Twoje floksy Celinko!
Moje poletko 22:59, 31 lip 2012

Do góry
no, no... owszem cukierkowo-ciasteczkowo

floksy marzenie zwłaszcza ten błękicik, ale co tam floksy...hm
Moje poletko 21:55, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Widzę, że to jeden z lepszych hodowanych kwiatuszków w Twoim ogrodzie?. Już sama nie wiem, który mi się bardziej podoba - róże, lilie, floksy czy ten powyżej?
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:57, 31 lip 2012

Do góry
Witaj Moniko!
Przybiegłam z rewizytą! Ale ładnie w Twoim ogródku.!
Znalazłam u Ciebie też floksy! Mam nadzieje ,że Twoje też pachną obłędnie! Lilii też piękna kolekcja!
Ale najbardziej zazdroszczę ,że mieszkasz nad morzem!! Uwielbiam je! Niestety w tym roku także nie będę mogła pospacerować jego brzegiem
Może za rok!
Pozdrawiam serdecznie,zaglądać będę z przyjemnością

PS. na moim poletku zostawiłam trochę kwiatków dla Ciebie
Moje poletko 20:45, 31 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Moi mili
Dzisiaj spędziłam pół dnia na odwiedzaniu Waszych ogrodów.Nie można się oderwać od tych widoków Od jutra, zacznę przeglądać zdjęcia .Już wczoraj zaczęłam powolutku,a dzisiaj
nie dałam radypozdrawiam ciepło

Jakie piekne Foksy u Ciebie znalazłam

Witaj Moniko!
Ale sprawiłaś mi niespodziankę i wielką przyjemność;odgrzebałaś stare fotografie!
Dla Ciebie specjalnie najładniejsze floksy jakie mam

Bajkowy ogród Weroniki 23:51, 29 lip 2012

Do góry
Pozdrawiam Reni, też zwiedziłam Twój ogród i zostawiłam ślad.
W mojej "bajce" teraz kwitną hortensje, surfinie, lilie i liliowce, róże, odętki, krwawnik, floksy płomyki, margerytki, dzwonki karpackie, tytoń ozdobny, słoneczniczki, platykodon niebieski i biały,aksamitki kremowe, weigela, akacja różowa...

Liliowiec po deszczu nieco zmienił kolor. Zaraz będzie miał towarzystwo białych lilii.

Rododendronowy ogród II. 15:18, 29 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.

Gabrysiu widziałam zdjęcia Twich magnolii. mamy to samo. Trudno chcą niech kwitną.Co do floksów to one teraz znów wracają do łask ale był czas że po opanowaniu wszystkich ogródków z czasów mojej mamy był przesyt nimi a teraz znów są i coraz wiecej nowych odmian. Miałam kiedyś niebieskie z oczkiem ale to była ta rabata która zniknęła z powodu mojego ciśnienia. Gabrysiu mam zapisane że chcesz powojnik bylinowy, w związku z tym spytam czy będziesz u Ani??bo widziałam że Ell ma byc to może i Ty?
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:33, 28 lip 2012

Do góry
Moniko! te Floksy są boskie!
Mój ogródek pod Gdańskiem 19:02, 28 lip 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ahoj! Moniko! Miłego wieczoru! Tez mam takie floksy! Szukam niebieskich.

Hej Hanuś! Nie widziałam ostatnio niebieskich Moje, jak je kupowałam, miałby być białe ale się okazały ,jak widać, słabo białe Dobrze chociaż że ślicznie pachną
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:55, 28 lip 2012

Do góry
Ahoj! Moniko! Miłego wieczoru! Tez mam takie floksy! Szukam niebieskich.
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:45, 28 lip 2012

Do góry
śliczne te floksy - nie wiedziałam że pachną
Mój ogródek pod Gdańskiem 18:40, 28 lip 2012

Do góry
no i floksy przepięknie mi pachną
Rododendronowy ogród II. 16:35, 28 lip 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 16:06, 27 lip 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, ja na chwilkę. A tu o grochówce i leczo. Dwie panie magnolie dorodne, nie wiadomo, która ładniejsza. Marta, jak zwykle, celnie podsumowuje sytuację spotkaniową, jedzeniową, życiową, a floksy są przesympatyczne.

Miło że zajrzałaś, bo teraz wszyscy w przeciwnym kierunku czyli do Ciebie i do Marty.
Rododendronowy ogród II. 16:02, 27 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)
Bogdziu cofnęłam się parę stron i nie żałuję, śliczne floksy zobaczyłam
miłego słonecznego dnia

Floksy jak floksy . kiedyś za mojej młodości były w wielkiej ilości w każdym ogródku i tak spwszedniały że wcale ich nie chciałam miec ale to się zmieniło i teraz bardzo mnie cieszą.Pozdrawiam Moniko serdecznie.
U Przemka w ogrodzie. 14:49, 27 lip 2012

Do góry
Bardzo dziękuję za te miłe słowa
Och kamieni to mam ile dusza zapragnie, więc tak aby trochę się ich pozbyć zagospodarowałem część ich w ogrodzie, może i ładniejsze równe krawędzie rabat z pięknie dociętą linią trawnika, ale i z kamieniami jakoś jest a przynajmniej mniej pracy.
Kolorów u mnie nie brakuje, mój ogród był z drzew i krzewów , teraz doszły kolory chwilami czuję że jest ich za dużo ! ale to głównie w lipcu bo lilie, liliowce, floksy i inne z czsem się uspokoi, a takie wesołe barwne oblicze ogrodu przez kilka tygodni też może być.
Kolejna grupa rośli to liliowce, tych chcę jeszcze więcej, a oto kilka z nich.

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:27, 27 lip 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie i słonecznie. Od paru dni przeglądam to forum i postanowiłam w końcu się ujawnić, zarejestrować. Dlaczego? Bo lubię takich ludzi pozytywnie zakręconych, którzy w jakimś stopniu próbuja upiększyć ten świat. Atmosfera na forum jest iście rodzinna. Ogrody wspaniałe, zarówno te "ukończone" (ogród nigdy do końca nie jest skończony) jak i te w fazie tworzenia, czy marzeń.Mieszkam na Jurze Krakowsko- Częstochowskiej.Posiadam przydomowy ogródek, w którym się realizuję jako ogrodniczka. Rosną u mnie różne rośliny. Najwięcej mam irysów i liliowców, rosną również jeżówki, floksy, róże, piwonie i in..Tłem dla tych roślin są iglaki, drzewa i krzewy liściaste. Mam nadzieję, że zostanę przyjęta do zacnego grona Ogrodowiska. Małgorzata.
Rododendronowy ogród II. 14:06, 27 lip 2012

Do góry
Bogdziu, ja na chwilkę. A tu o grochówce i leczo. Dwie panie magnolie dorodne, nie wiadomo, która ładniejsza. Marta, jak zwykle, celnie podsumowuje sytuację spotkaniową, jedzeniową, życiową, a floksy są przesympatyczne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies