Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

Kondzio 22:12, 08 paź 2012

A mogłabyś mi napisać na pw linki i czy wysyłaja do Polski
AniaDS 22:12, 08 paź 2012

monteverde napisał(a)
Aniu przy samym oknie daj białą od strony filaru, a różowa przesuń na miejsce białej

Nie wiem, czy różową jeszcze da się ruszyc bez zniszczenia zbytniego bo jest mocno tam zakorzeniona a szpadlem ciężko podejśc w tym miejscu.
Straciłabym minimum dwa lata dobrego kwitnienia.
AniaDS 22:13, 08 paź 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Ten pierwszy wariant bardziej mi odpowiada. Jak się wszystko rozrośnie, to ładnie się pouzupełnia

AniaDS 22:14, 08 paź 2012

waska napisał(a)
No mi też podobają te łagodniejsze luki
sprostać pracy
pozdrawiam

Oj, żeby tylko sprostac .
AniaDS 22:16, 08 paź 2012

Gabriela napisał(a)
A te róże są prześliczne, zimowały już u Ciebie?

Tak, Giardina kończy 3 sezon, ale przemarzła do gruntu. Miałam dwie, druga nie odbiła. Wedgewood - od Danusi poradziła sobie z tą dziwną zimą doskonale, William po pierwszej zimie, Granny to moja niezawodna róża, mam ją chyba 5 rok.
AniaDS 22:17, 08 paź 2012

EPODLAS napisał(a)
Aniu, dokładnie obejrzałam zmiany w ogrodzie. Będzie super. Bardzo lubię bladoróżowe róże, albo kremowe jak to się kiedyś ładnie mówiło herbaciane. Ta Gardina, piękna i subtelna.

Oj, bladawce to moje ulubione róze też , czysto białe mnie tak nie kuszą jak one, mają w sobie ciut tajemnicy .
Marta 22:17, 08 paź 2012

Śliczne te różyczki, ja bym dała szałwię, osobiście bardzo mi się podoba i powtarza kwitnienie.
andziulka 22:21, 08 paź 2012

Aniu, widzę pozytywne zmiany na Twoich rabatkach. Róża Granny jest śliczna. Dopisałam do swojej listy
AniaDS 22:21, 08 paź 2012

Monic napisał(a)
Ooo, jak pisałam post, to wskoczyły nowe fotki z rysunkami. Aniu, może wsadź coś dla kontrastu - może jakieś ciemniejsze fioletowe floksy, albo przetaczniki?

Pomyślałam o szałwii, jest u mnie niezawodna, przetaczniki są jaśniejsze, zbyt niebieskie i szybciej mi przekwitają. Mam różne odmiany.
Chyba, że coś w różu, na przykład te jednoroczne maczki

albo lilie?

i te marcinki mi wpadły w oko, teraz by coś kwitło, ale przydałyby się takie niskie różowe lub niebieskie?
AniaDS 22:22, 08 paź 2012

Monic napisał(a)

Ładnie będzie
Kocimiętka... - możliwe, że masz inną niż na fotkach, albo zbyt młodą. Zaczekaj, może w nowym sezonie ładnie się rozrośnie.

Monis, moja kocimiętka ma 5 lat i jest dużą kępą o mało widocznych kwiatkach .

W takim razie zaczekaj, aż moja się rozrośnie Jak będzie ładna, to się z Tobą podzielę. Moja jest tegoroczna i zawuważyłam, że szybko się rozrasta.

Moniczko a znasz nazwę?
To może kupię gdzieś na necie, nie powinna byc droga.