Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ania i róże i cała reszta :)

Ania i róże i cała reszta :)

AniaDS 22:41, 08 paź 2012

Znalazłam jej zdjęcie z tamtego roku, taką mam
AniaDS 22:46, 08 paź 2012

Taka różę mogłabym dac jako mocniejszy kontrast
http://www.rosenpark-draeger.de/Alle-Rosen/Neuheiten/Naomi.html
AniaDS 22:46, 08 paź 2012

Kondzio napisał(a)
a mogłabys mi podać to sprubuje sie tam zalogowac tak bym chciał kilka

Poszło na pw.
AniaDS 22:48, 08 paź 2012

Monic napisał(a)
Niestety moja kocimiętka jest bezimienna
Kupiłam na Oświęcimskiej - tania była, ale już nie pamiętam za ile. Ona jest dość niska, ale może jeszcze podrośnie, bo jest młodziutka.
Szałwia też będzie dobra, ale to bardziej z przodu, bo nie jest wysoka. Na tyłach bardziej wysokie floksy, w środku mogą też być ciemniejsze liliowce.

Moniczko, no właśnie chyba szałwie też mają różne wysokości, moja znajoma ma taką o wysokości dobrze ponad 40 cm.
AniaDS 22:49, 08 paź 2012

Joku napisał(a)
Aniu, śledzę zmiany u ciebie na bieżąco. Jak pisała Gabrysia kocimiętki są różne. Postaram się poszukać nazwy odmiany, jest spora, około 0,5 w górę i nieco więcej w poprzek. Szukałam jej kilka lat, kupiłam ostatnio w dużej szkółce położonej niedaleko ode mnie. Wiem że się rozsiewa. Jeżeli znajdę jakieś siewki to się podzielę. No, ale to będzie przyszły sezon

Jolu, byłabym wdzięczna, do obsadzenia mam jeszcze dwie rabaty, w tym jedną za domem i tam super byłaby taka właśnie wyższa .
Joaska 22:52, 08 paź 2012

AniaDS napisał(a)
I jak to rozstawic, jak zrobic te plamy kolorystyczne?
Czy różowe róże dac od tyłu a białe przodem, np.

i plamy z kocimiętki zaznaczyłam

MI się podoba ta wersja, ja nie lubię ciemnych róż może dlatego.. do tego możan dodać lawednę i goździki
gusiarz 22:56, 08 paź 2012

Aniu - przybiegam sie przywitać u Ciebie - róże mnie zauroczyły. Biegnę z wątku Milenki - pomagałaś mi ws. róż przed miskantami.
Podpowiedz proszę, bo zgłębiłam temat dwóch odmian: Baronesse i Bonica.
Co wybrać z wyżej wymienionych? Ja obstaję przy Baronesce, bo ma większe kwiatuchy i jakoś takoś ładniej wyglądają, jak dla mnie. Jak gęsto je sadzić? Wiem, że pisałaś "mały krok" ale ile to jest? Ja taka matematyczna jestem, do kwadratu
AniaDS 22:59, 08 paź 2012

Na koniec dzisiejszego dnia jeszcze - obiecałam się pochwalic werbenkami, zamówiłam 6 sadzonek, ta jest najładniejsza

Tutaj też rosną bladawce, pomieszane z hortensjami. Tylko ostatnia zima bardzo zweryfikowała wysokośc tych róż .

I hortensjowo - wrzosowa rabatka
AniaDS 23:04, 08 paź 2012

gusiarz napisał(a)
Aniu - przybiegam sie przywitać u Ciebie - róże mnie zauroczyły. Biegnę z wątku Milenki - pomagałaś mi ws. róż przed miskantami.
Podpowiedz proszę, bo zgłębiłam temat dwóch odmian: Baronesse i Bonica.
Co wybrać z wyżej wymienionych? Ja obstaję przy Baronesce, bo ma większe kwiatuchy i jakoś takoś ładniej wyglądają, jak dla mnie. Jak gęsto je sadzić? Wiem, że pisałaś "mały krok" ale ile to jest? Ja taka matematyczna jestem, do kwadratu

Nawet nie pamiętam gdzie to pisałam .
Ale ja zawsze sadzę tak na oko.. .
Bonica na pewno będzie wyższa i szersza.
Baronesse zwykle do 80 cm, szerokość ok 50 cm.
Posadziłabym je może co 40 cm?
Róża ma w zasadzie same plusy, kwitnie bardzo obficie, prawie bez przerw, kwiaty długo się utrzumują i zdobią, ładnie przekwitają.
Zdrowie też niczego sobie .
an_tre 23:05, 08 paź 2012

Aniu jest tak pięknie u ciebie, że nie mogę oderwać się od kompa Twoje róże mnie zauroczyły
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies