Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

anabuko1 13:22, 10 paź 2020

galgAsia napisał(a)
O tak, kolory naprawdę śliczne Poluję jeszcze na ciemny fiolet, taki wpadający w granat. Miałam spore nadzieje związane z astrem nowobelgijskim Violetta, ale to jeszcze nie to, za jasny...

A ja jeszcze chciałabym niziutenkie. Ale takich nie spotkałam.
Piękna koliriwa jesień w parkowych ujęciach
Gruszka_na_w... 17:46, 10 paź 2020

U mnie dopiero późnym popołudniem zaczęło wiać i padać. Do 15 udało się trochę podziałać. Dobrze, że ogród jest w zasięgu ręki.

Kontynuujesz wciąż łażenie z kijkami?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Katte 20:32, 10 paź 2020

Liścik dotarł!
Jupi!
Dziękuję!
Nie wiem jak się odwdzięczę
Ale może znajdzie się jakieś chciejstwo?
Ania111 20:55, 10 paź 2020

galgAsia napisał(a)

Polska jesień jest piękna
Magleska 21:02, 10 paź 2020

Asia .....pospacerowałam po Twoim parku
i ogrodowe fotki też pooglądałam z przyjemnością

u mnie cały dzień była piękna pogoda ,a wieczorem zaczęło padać ....na szczęście pokończyłam, co chciałam

Miłej Niedzieli
galgAsia 09:41, 11 paź 2020

anabuko1 napisał(a)

A ja jeszcze chciałabym niziutenkie. Ale takich nie spotkałam.
Piękna koliriwa jesień w parkowych ujęciach
Aniu, najniższy jest chyba aster alpejski, ale one kwitną na wiosnę. A ja kocham astry jesienne Wtedy ich kolorowe kwiaty wyglądają jak klejnoty
Jesień kolorowa dopiero się u mnie zaczyna. Dla mnie to najpiękniejsza pora roku.
galgAsia 09:48, 11 paź 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie dopiero późnym popołudniem zaczęło wiać i padać. Do 15 udało się trochę podziałać. Dobrze, że ogród jest w zasięgu ręki.

Kontynuujesz wciąż łażenie z kijkami?
Ja wczoraj kompletnie nieogrodowa byłam Książka, kot na kolanach - i tak do wieczora

Raczej wróciłam do łażenia, bo latem, w czasie upałów, nie miałam siły, by ruszyć palcem Zdecydowanie teraz jest dobry czas na chodzenie. Jest chłodno, będę mogła przerzucić się z maski na buffa, to wygodniejsze

U mnie dziś od rana słońce, ale na razie zaledwie +5C na termometrze. Jeszcze chwilę poczekam i pójdę do ogrodu. Też muszę wykopać buraki. Byłam święcie przekonana, że nic z nich nie będzie, a tu ostatni siew ruszył jak z kopyta, jak zaczęły się deszcze.
Jak będziesz przechowywać buraki? Zawsze mam z tym problem...
galgAsia 09:50, 11 paź 2020

Katte napisał(a)
Liścik dotarł!
Jupi!
Dziękuję!
Nie wiem jak się odwdzięczę
Ale może znajdzie się jakieś chciejstwo?
Eee tam, nie musisz się odwdzięczać
Niech Ci rosną
A jak coś wymyślę, to powiem
galgAsia 09:51, 11 paź 2020

Ania111 napisał(a)

Polska jesień jest piękna
Prawda?
Nie wyobrażam sobie mieszkać gdzieś, gdzie nie ma takich kolorów
galgAsia 09:55, 11 paź 2020

Magleska napisał(a)
Asia .....pospacerowałam po Twoim parku
i ogrodowe fotki też pooglądałam z przyjemnością

u mnie cały dzień była piękna pogoda ,a wieczorem zaczęło padać ....na szczęście pokończyłam, co chciałam

Miłej Niedzieli
Madziu
Ten park to moje tegoroczne odkrycie Teraz znalazłam w nim ambrowce, już nie mogę się doczekać, kiedy one i klony zapłoną całą paletą czerwieni
I pomyśleć, że tak ogólnie to czerwonego nie lubię

Dziś od rana piękne słońce
Niedziela będzie miła

Buziaki