Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

antracyt 15:19, 08 lis 2020

galgAsia napisał(a)
Dereń kousa młody, listków za dużo nie ma, ale te które są - są cudne

Jaką masz odmianę?
Też dzisiaj straciłam wenę ogrodową, za szaro, za buro i za ponuro. Tylko psa nad rzekę zabrałam. Ty spotkałaś kowalika, a ja zimorodka
galgAsia 15:56, 08 lis 2020

antracyt napisał(a)

Jaką masz odmianę?
Też dzisiaj straciłam wenę ogrodową, za szaro, za buro i za ponuro. Tylko psa nad rzekę zabrałam. Ty spotkałaś kowalika, a ja zimorodka
Oj, jak ja Ci tego zimorodka zazdroszczę... No ale nie mam rzeki pod ręką, to gdzie miałby być...?
Za to kowalików u nas dostatek, często je widuję.
Ten dereń to odmiana chińska. Młode toto, posadzone rok temu. W zasadzie podwoił swoją wysokość i objętość, więc nie jest źle Ale pierwsze kwitnienie jeszcze przede mną
Gosiek33 17:15, 08 lis 2020

galgAsia napisał(a)
Goś, ja polecam spojrzeć na ofertę na początku nowego roku. Wtedy są bardzo fajne upusty i rabaty, można kupić naprawdę sporo taniej

Skuś się na ściętolistnego, skuś Te moje fajnie się zapowiadają, przy czym każdy będzie inny No i szybko rosną, jak to klony

Pooglądałam sobie filmiki prezentujące możliwości 900. Jedno co mi się rzuciło w ucho to głośna praca obiektywu przy wysuwaniu się. Naprawdę tak głośno wychodzi czy to tylko mikrofon tak wzmacnia dźwięk? Co dziwne zdjęcia czy filmiki z łysym a nawet z marsem zachwyciły mnie, natomiast szczegóły architektury czy roślin wymagające znacznie mniejszego przybliżenia dużo tracą. Ptaki - widać piórka jak pod mikroskopem Jakie są Twoje doświadczenia? I czytam, że w słońcu bardziej spłaszcza tony, za to znakomicie działa przy słabszym oświetleniu

Kiedy mam już chyba 11 klonów, każdy inny...
Gosiek33 17:44, 08 lis 2020

galgAsia napisał(a)

Uwielbiam taki widok

Kowalika upolowałaś, kilka lat takiego nie widziałam
Gruszka_na_w... 18:49, 09 lis 2020

Cudowna ta jesień na zdjęciach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 16:20, 10 lis 2020

Gosiek33 napisał(a)

Pooglądałam sobie filmiki prezentujące możliwości 900. Jedno co mi się rzuciło w ucho to głośna praca obiektywu przy wysuwaniu się. Naprawdę tak głośno wychodzi czy to tylko mikrofon tak wzmacnia dźwięk? Co dziwne zdjęcia czy filmiki z łysym a nawet z marsem zachwyciły mnie, natomiast szczegóły architektury czy roślin wymagające znacznie mniejszego przybliżenia dużo tracą. Ptaki - widać piórka jak pod mikroskopem Jakie są Twoje doświadczenia? I czytam, że w słońcu bardziej spłaszcza tony, za to znakomicie działa przy słabszym oświetleniu

Kiedy mam już chyba 11 klonów, każdy inny...
Przyznaję, nie rozgryzłam jeszcze wszystkich możliwości aparatu, może porą zimową go ogarnę bardziej...
Obiektyw wysuwa się trochę głośniej niż inne, ale to kwestia przyzwyczajenia. mi to wcale nie przeszkadza. Prawdą jest, że odległe obiekty ostrzy mistrzowsko. Do makro to on się raczej nie nadaje, choć teoretycznie ogniskowa 20mm powinna go do tego predysponować. Ale może ja się muszę douczyć... Chyba raczej na pewno
galgAsia 16:23, 10 lis 2020

Gosiek33 napisał(a)

Uwielbiam taki widok

Kowalika upolowałaś, kilka lat takiego nie widziałam
Ja też
Kowaliki zazwyczaj widuję w ogrodzie, choć nigdy nie udało mi się ich uwiecznić. Może po prostu nie mam takiego dużego drzewa w ogrodzie i przelatuje skubane co i raz w inne miejsce
W lesie widziałam go pierwszy raz. Mam nadzieję, że nie ostatni...
galgAsia 16:30, 10 lis 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Cudowna ta jesień na zdjęciach.
Jeszcze sporo liści na drzewach, również zielonych. Ale wiele drzew już łysych
Ostatnio nie widuję ogrodu w tygodniu, zbyt szybko zapada zmrok. Przede mną kilka dni urlopu, to sobie odbiję. Może jeszcze pogoda się troszkę poprawi, bo od niedzieli zimno, mgły, chmury, wiatr... Czapka i rękawiczki to już stałe wyposażenie piechura
Iwonka 08:37, 11 lis 2020

galgAsia napisał(a)
Ławka cudnie wkomponowana, a tony liści tak malownicze, że żal ruszać.
Pooglądałam zdjęcia z leśnych wypraw i nie tylko leśnych. Jesień ładnie się fotografuje, ale oko i talent mają nieliczni. Brawo Asiu
greg66 13:39, 11 lis 2020

Też byliśmy w lesie, tylko u nas od już paru dni brak słońca tylko mgła i mgła