Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 19:36, 12 cze 2021

AnnaCh napisał(a)
Czerwiec to chyba jest najfajniejszy ogrodowo
Wszystko rusza z kopyta, rośnie w oczach, busz się robi
Super Asiu
O tak, najwięcej kolorów i zapachów U mnie dziś pół dnia padało, buszowisko ruszy na bank
Buziaki Aniu
Monia81 21:22, 12 cze 2021

Asia no masz tych róż sporo i buszowisko niezłe ci się zrobiło piknie proszę Pani kolkwicja i staw cuuudowne
tulucy 22:30, 12 cze 2021

Pokazuj róże, pokazuj. Ja swoich nie focę nawet, bo taki bałagan w rabatach, że nie wiem...
Kasia_CS 00:11, 14 cze 2021

galgAsia napisał(a)

Piwonia jest z Babci mojej ogródka i nie wiadomo, co to jest

To może być festiva maxima-one mają takie różowe maźnięcie na bieli

Ta kolkwicja to jeden kwiat!!! Hihi, co wymieniałas kolejne róże, to każdą (poza first lady) mogę odhaczyc u siebie no może tylko Chandos Beauty muszę skreślić, bo mi nie obudziła się po zimie. Piękna róża, obłędnie pachniala...
Catalinasdiary 12:30, 14 cze 2021

Piwonia magiczna, nie widziałam na żywo białych. Co do róż Austina, dobrze że się zaopatrzyłam wiosną + kupiłam jedną na targach w weekend. Szkoda wielka, pewnie jak już będą dostepne to i ceny wzrosną znacznie.
galgAsia 16:45, 15 cze 2021

Monia81 napisał(a)
Asia no masz tych róż sporo i buszowisko niezłe ci się zrobiło piknie proszę Pani kolkwicja i staw cuuudowne
Monika, tych róż to tak bardzo dużo nie jest, ale lubię je mieć na każdej rabacie. Fajnie grają z bylinami i trawami, zwłaszcza, że wszystkie powtarzają kwitnienie.
Wyrazy wszelkie przekazałam Mamie , Bardzo dziękuje
galgAsia 16:46, 15 cze 2021

tulucy napisał(a)
Pokazuj róże, pokazuj. Ja swoich nie focę nawet, bo taki bałagan w rabatach, że nie wiem...
Ależ Ty masz ich znacznie więcej, więc wiesz, elegancko wykadrujesz i będzie A wiesz, jaki ja mam bałagan...? ile się trzeba nagimnastykować, żeby to ukryć
galgAsia 16:50, 15 cze 2021

Kasia_CS napisał(a)

To może być festiva maxima-one mają takie różowe maźnięcie na bieli

Ta kolkwicja to jeden kwiat!!! Hihi, co wymieniałas kolejne róże, to każdą (poza first lady) mogę odhaczyc u siebie no może tylko Chandos Beauty muszę skreślić, bo mi nie obudziła się po zimie. Piękna róża, obłędnie pachniala...
Ooo, bardzo dziękuję za rozszyfrowanie piękności To faktycznie może być ona.
Chandos Beauty szkoda, bo to piękna róża i trochę inna niż wszystkie, ale wiesz... zawsze jest miejsce na nowe chciejstwa
Ja mam jeszcze ochotę na kilka, w tym parę odmianowych rugos wpadło mi w oko. Ale to po zakończeniu rewolucji, bo mi zabraknie miejsca w donicach
galgAsia 16:52, 15 cze 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Piwonia magiczna, nie widziałam na żywo białych. Co do róż Austina, dobrze że się zaopatrzyłam wiosną + kupiłam jedną na targach w weekend. Szkoda wielka, pewnie jak już będą dostepne to i ceny wzrosną znacznie.
Pewnie pojawi się więcej austinek hodowanych na licencji, bo ceny oryginałów mogą być zaporowe... Jeszcze gdzieniegdzie w internetach są dostępne, ale większość ma adnotację: dostępne jesień 2021. Nie napisali, że po nowych - wyższych- cenach...
galgAsia 16:59, 15 cze 2021

Wczoraj w zabieganiu usłyszałam głos: jedź do ogrodnika! Z głosami się nie dyskutuje, pojechałam I co? - dopadłam niebieską donicę Nie jest identyczna, ale w komplecie z pierwszą ładnie wygląda. Cena też nie byłą identyczna... ale trudno, nie odpuściłam. Przy okazji trafiłam nowego miskanta Senorita. Na tyle nowy, że niewiele o nim wiadomo, nawet w internetach. Ma mieć 150-200cm wzrostu, pięknie przebarwiać się jesienią (a teraz ma podbarwione końcówki liści na fioletowobordowo), kwitnąć na biało. Zobaczymy...