Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 14:37, 12 cze 2021

I niearystokratyczne, bezimienne, ale jakie piękne

I taka refleksja mnie naszła: niby róże to dzieci słońca, ale ile uroku dodają im kropelki deszczu

galgAsia 14:43, 12 cze 2021

Uwielbiam kwitnienie szałwi lekarskiej. Piękny, pachnący krzaczor, oblegany przez pszczoły

Czyż bodziszek wspaniały Rosemoor nie jest wspaniały? Ja się w nim zakochałam. Kwitnie pierwszy raz, zobaczymy, na co go stać
galgAsia 14:50, 12 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Ależ róż za moment zakwitnie u Ciebie

Cudny Orange Dream, wiesz, że co roku coraz większy będzie i nie zmieści się za dwa lata w tym kobaltowym cudzie. Już myśl gdzie go posadzisz do gruntu
Gosia, róże zaczynają Robi się cudnie
Miałam nadzieję, że donica go jednak trochę spowolni we wzroście Ale jakby co, przez dwa lata powinnam znaleźć mu miejscówkę

Gosiek33 napisał(a)

to oszałamiające kwitnienie to krzewuszki czy kolkwicjii? Staw i reszta to z ogrodu Mamy?

Znakomitą robotę wykonałaś malując mur. Takie wyjście do ogrodu i podziwianie rozrośniętych i kwitnących roślin musi być i dla Ciebie miodem na stargane i nerwy i ciało.
Coraz piękniej się robi
To kolkwicja i faktycznie, ilość kwiatów rzuca na kolana

I ona, i staw to u Mamy. Piwonie też

Dzięki pomalowaniu mur stał się atutem, elementem przykuwającym wzrok w sensie pozytywnym i świetnym tłem. Miałyście rację, warto słuchać mądrzejszych
galgAsia 14:52, 12 cze 2021

Johanka77 napisał(a)
Pracowita byłaś bardzo!

Ja miałam bardzo intensywny tydzień zawodowo. Do tego zaczynam remont nad jeziorem, więc musieliśmy tu trochę popracować.
Może dziś popołudniu jak wrócę do domu znajdę chwilę na pielenie.

Wczoraj pływałam w jeziorze i grałam w badmintona... dziś mnie plecy bolą
Moja odpowiedź o tydzień spóźniona (wstyd...!) - jak ja Ci zazdroszczę tego jeziora Uwielbiam pływać, a ostatnio tak rzadko mam okazję...

Jak człowiek sobie napisze, ile zrobił, to okazuje się, że sporo. A jak popatrzy dookoła, to ma wrażenie, że prawie nic
mrokasia 15:12, 12 cze 2021

Nie ma Cię, nie ma, ale jak już się pojawisz to ho ho ho, jest co oglądać .
Róż masz trochę, nie powiem . Piękne są z tymi kropelkami wody, to prawda,

galgAsia napisał(a)

Jak człowiek sobie napisze, ile zrobił, to okazuje się, że sporo. A jak popatrzy dookoła, to ma wrażenie, że prawie nic

100% racji .
Szczególnie jak się przerabia rabaty - 3 rośliny posadzone, 5 wykopanych, bałagan większy niż był... .
Kasya 15:15, 12 cze 2021

galgAsia napisał(a)
Gosia, róże zaczynają Robi się cudnie
Miałam nadzieję, że donica go jednak trochę spowolni we wzroście Ale jakby co, przez dwa lata powinnam znaleźć mu miejscówkę

To kolkwicja i faktycznie, ilość kwiatów rzuca na kolana

I ona, i staw to u Mamy. Piwonie też

Dzięki pomalowaniu mur stał się atutem, elementem przykuwającym wzrok w sensie pozytywnym i świetnym tłem. Miałyście rację, warto słuchać mądrzejszych

Aż buzie otworzyłam bo w życiu takiej kolkwicji nie widziałam
Rewelacja
antracyt 15:16, 12 cze 2021

Kolkwicja wygląda oszałamiająco.
inka74 16:16, 12 cze 2021

Zachwycam się różami jak długo ta kolkwicja kwitnie? Boska jest i ogromna jak widzę
galgAsia 18:52, 12 cze 2021

ryska napisał(a)
Wisteria- piękny potwór.
Olivia i u mnie stworzyła fajny krzak. Bardzo ją lubię, właśnie dziś otworzyła sezon różany.
Miałaś pracowity tydzień.
Podziwiam
Ja też lubię Olivię, zwłaszcza to jej niezmordowane jesienne kwitnienie Wszystkie inne robią sobie przerwę i idą spać, a ona dotrwa do pierwszych przymrozków.
Posadziłam 5 pomidorów do worków wiszących W sumie mieszane, 2 betaluxy i 3 koktajlowe różne . Teraz mam kilka pytań, z którymi przyjdę do Ciebie:
-jak często je podlewać? bo mam wrażenie, że radzą sobie lepiej niż te w gruncie
-czym nawozić? jak często nawozić?
-czy redukować zielone do 1-2 pędów czy zostawić ile urośnie?

Mój montana niezmordowanie pnie się w górę. Czy dobrze myślę, że nie ma potrzeby go przycinać? czy może przyciąć (teraz?), żeby się rozkrzewił?

Nie masz co podziwiać, nadrabiam zaległości
galgAsia 18:53, 12 cze 2021

Roocika napisał(a)
Niezły kawał pracy wykonałaś
No i róże już kwitną...
Asiu, już kwitną Coraz więcej kwitnie i sprawia mi to radość ogromną. Jednak ogrody tylko zielone to nie dla mnie Potrzebuję koloru, zapachu i bzyków.
Buziaki