Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 18:57, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)
Ale lista prac.... jakie 3 magnolie ?
Czemu zadołowane ? Nie sadzisz ?
Magnolie zadołowane, bo na skutek zawirowań pogodowych (ale mądrze brzmi taka wymówka) nie zdążyłam przygotować im miejscówki, a teraz ledwo wyrabiam bieżączki
Moje skarby to: Double Diamond, Sweet Merlot i Wildcat. Sama nie wiem, która ładniejsza
galgAsia 19:06, 12 cze 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie! Kolorowo! Widać, że lato nadchodzi.
Trzymaj się cieplutko.
No właśnie - lato... A kiedy była wiosna...?!? Dobrze, że już kolorowo i ciepło. Oby tylko nie za ciepło
Bo jakby było chłodno, to właśnie kończę takie cudo
cudo

galgAsia 19:08, 12 cze 2021

tulucy napisał(a)
Takie fajne te Twoje prace. Ja tylko ciągle stukam i stukam. Zepsułam nawet młotek, ale już mi m kupił nowy
Ooo, to Ty zdolna jesteś Taka kruszyna i młotek zepsuła Moje gratulacje
Prędzej czy później, ja też będę musiała się chwycić za inne narzędzia niż łopata czy widły, ale na razie to jest mój narządź pracy
galgAsia 19:09, 12 cze 2021

TAR napisał(a)
mam niedosyt zdjec
Mam nadzieję, że się choć trochę poprawiłam
galgAsia 19:14, 12 cze 2021

jolanka napisał(a)
Buszowisko jak zawsze piękne.
Asiu co to za piwonia ta biała z ciemniejszym środkiem?
Taaa, buszowisko to właściwe określenie Buszowisko cieszy moje oczy i duszę, lubię tak
Piwonia jest z Babci mojej ogródka i nie wiadomo, co to jest

galgAsia 19:15, 12 cze 2021

antracyt napisał(a)
No to Asia muszę napisać, że jest moc
ps. Zakwitła pierwsza cynia od Ciebie
Zuza aż się zarumieniłam normalnie
Dziękuję bardzo
Cieszę się cynią, mam nadzieję, że spełniła oczekiwania kolorystyczne
galgAsia 19:17, 12 cze 2021

Magleska napisał(a)
ja też w silnym niedoczasie ....tylko śliczne kadry oglądam wszędzie ..

..piękny masz busz
Madzia
Normalnie ktoś nam podprowadził zapasy czasu nie wiem, co się stało, ale od jakiegoś czasu na nic nie mam czasu
Zrobiło się ciepło, to śliczności i piękności się pokazują

Buziaki
AnnaCh 19:18, 12 cze 2021

Czerwiec to chyba jest najfajniejszy ogrodowo
Wszystko rusza z kopyta, rośnie w oczach, busz się robi
Super Asiu
galgAsia 19:24, 12 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Nie ma Cię, nie ma, ale jak już się pojawisz to ho ho ho, jest co oglądać .
Róż masz trochę, nie powiem . Piękne są z tymi kropelkami wody, to prawda,

100% racji .
Szczególnie jak się przerabia rabaty - 3 rośliny posadzone, 5 wykopanych, bałagan większy niż był... .
Kaśku przyznam bez bicia, że ostatnio to wydawało mi się, że nie ma co fotografować... wszystko takie byle jakie... Aż to nagle to wszystko byle jakie wybuchło feeria kolorów i są zdjątka

W ub. tygodniu musiałam przerobić pół rabaty, żeby posadzić kukliki. Roboty na cały dzień, przy okazji eksterminacja pędraków (kosy miały wyżerkę, że hoho!), próby reanimacji jeżówek, itp., itd. i jakoś szczególnie nie widać nakładu pracy...

Mam nadzieję, że będę bywała częściej
galgAsia 19:33, 12 cze 2021

Kasya napisał(a)

Aż buzie otworzyłam bo w życiu takiej kolkwicji nie widziałam
Rewelacja

antracyt napisał(a)
Kolkwicja wygląda oszałamiająco.

inka74 napisał(a)
Zachwycam się różami jak długo ta kolkwicja kwitnie? Boska jest i ogromna jak widzę
Pozwolicie, że zachwyty nad kolkwicją przekaże Mamie, bo to do Niej należy ten potwór Jest rzeczywiście duża, nie mam porównania, czy jakoś nadzwyczaj duża czy tylko w granicach normy Jest trochę niższa niż sąsiednie magnolie, obstawiam jakieś 3-3,5m. Zaczęła kwitnąć pod koniec maja, powinna chyba do końca czerwca być oblepiona kwiatami Postaram się ją przypilnować i dam znać. Wydaje mi się, że około miesiąca.

Róże jeszcze nie wszystkie ruszyły. Czekam na Kimono, Gartenprizessin Marie - Jose, Freifrau Caroline, Princess Aleksandra of Kent, Firsy Lady, Playful Rokoko. Nie mam tyle, co Janka Zagajanka , ale trochę jest.
Mam jeszcze ochotę na Gertrude Jekyll, ale ona chyba buduje duży krzaczor, musiałabym trochę pokombinować z miejscem. Poza tym, na razie austinki są niedostępne z powodu brexitu...