Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Judith 10:55, 12 maj 2023

galgAsia napisał(a)
Proszę bardzo Mam nadzieję, że zobaczysz to, co chciałaś . Ten wzór nie jest powtarzalny.
Ten wzór, i jeszcze wiele innych, można kupić tutaj. Jeśli lubisz takie rzeczy, bardzo zachęcam

O jasny gwint!!!
Obejrzałam inne chusty na stronie i opad szczęki zaliczyłam! Przepiękne misterne wzory .
Anda 11:17, 12 maj 2023

U mnie juz po Kanzanach. Teraz czas lilaków, kalin a za chwilę będą kwitnąć derenie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 11:39, 12 maj 2023

Śliczne te kwiatki Kanzana i reszta kwiatków też U nas lilaki i kaliny dopiero się zbierają
galgAsia 11:48, 12 maj 2023

Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie, To i milion z nieba kapnie, I dziewczyna kocha łatwiej, Jabłonie, kwitnące jabłonie... Wszystkim manna pada z nieba, Ludzie mają, co potrzeba, Darmo światło, gaz, lokaje. Śpią od rana do wieczora, Czasem drepczą do kościoła I nocą zmęczeni śpiewają... Świat nie jest taki zły, Świat nie jest taki mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie. Babcie wnuczkom bajki klecą, Złote zęby z nieba lecą, Jabłonie, kwitnące jabłonie... Oto chmurka na niebiesiech, Zgadujemy, co nam niesie - Biały śnieg czy srebrne złotówki? Wszyscy klniemy: "Toż to skandal! Dzisiaj z nieba - wstyd i granda - Lecą gorące parówki". Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Tak kończymy tę naszą melodię. Wiosną ludzie umierają, Wiosną ludzie się kochają, I dziewczyna z ulicy, i złodziej. Policjanci i poeci, Chuligani, złote dzieci, Wszyscy tańczą do świtu kankana. Śpią od rana do wieczora, Czasem drepczą do kościoła, A w nocy zmęczeni śpiewają... Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale mdły, Niech no tylko zakwitną jabłonie, To i milion z nieba kapnie, I dziewczyna kocha łatwiej, Jabłonie, kwitnące jabłonie...

(Halina_Kunicka,niech_no_tylko_zakwitna_jablonie)
galgAsia 12:06, 12 maj 2023

Magnoliowa pomyłka...
Kupiłam w 2021 już po kwitnieniu. W ub. roku nie zakwitła. A w tym - zonk. Miała być Wildcat... : Raczej na pewno nie jest.
Ciekawe, jaka to...?

A to moja ulubiona Match till Frost Magnolie już w zasadzie kończą, jeszcze tylko żółte kwitną, cała reszta sypie kwiatki

Basieksp 12:13, 12 maj 2023

Psiziąb mi się podoba i pomylona magnolia też całkiem ładna no a pachnący bez bajka, u mnie jeszcze malutka chwila
galgAsia 12:18, 12 maj 2023

antracyt napisał(a)
Rozpisałam się i mi zżarło posta...to teraz krótko - jak zwykle pięknie i do przodu
Ojej, szkoda, że zeżarło...Ja to lubię czytać posty od Ciebie...
Bardzo dziękuję . Choć tak naprawdę to ozdobny jest w tym sezonie prawie całkowicie zaniedbany, warzywnik pochłania wszystkie siły i cały czas.
galgAsia 12:19, 12 maj 2023

Kordina napisał(a)

Dziękuję, przepięknie, chciałam zobaczyć z bliska ten misterny wzorek, zeby popodziwiać. Kiedyś robiłam prostsze formy, teraz nie, bo mam sporo różnych działań, łącznie z tzw społecznymi
ale nieustannie podziwiam Twoje dzieło, bo to przecież nie jest zwykła robótka
Bożenko, bardzo dziękuję
galgAsia 12:21, 12 maj 2023

antracyt napisał(a)

Lubi półcień, lekką wilgoć w ziemi(najlepiej próchniczej). Bardzo ładny okaz
Zdaje się, że on, tak jak kokorycz, po kwitnieniu chowa się do ziemi... Jak nie zdążę teraz, to będę musiała poczekać do następnego kwitnienia, żeby go znaleźć
galgAsia 12:24, 12 maj 2023

mrokasia napisał(a)
U mnie Kanzany już prawie po. Trawnik i rabaty zasypane płatkami .
Wiesz, ta moja też już powoli sypie płatkami. Mam takie odczucie, że później zaczęły te nasze drzewka kwitnąć niż zwykle, a teraz ciepło dodatkowo skraca kwitnienie. Taki niedosyt mam w tym sezonie...