Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 19:18, 01 maj 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Łany tulipanowe zaiste masz wypasione i co ważne kolorystyka jest w odpowiedniej gamie, bez zgrzytów.
Zostawiam podziw dla wschodów warzywnych i pierwszych rzodkiewkowych plonów. Dzisiaj musiałam powtórzyć wysiew sałat, bo te chłody i zlewne deszcze chyba nie sprzyjały pierwszemu wysiewowi.

czy te truskawki nie są aby posadzone za gęsto? One budują dosyć spore krzaki. Kiedy kupowałam swoje sadzonki, to dostałam instrukcję, że między rzędami ma być 40-50 cm, a między sadzonkami w rzędzie 35-40 cm.
Porzeczkoagrest jest bardzo smaczny!

Gratuluję wygranej walki z malinami i trzymam kciuki za finisz prac przy szklarence.

Nie wiem dlaczego, ale myślałam, że wyjechałaś gdzieś w świat
Z truskawkami zobaczymy w praniu. Jak będzie za gęsto, to je rozsadzę. W chwili obecnej i tak nie mam więcej przygotowanego miejsca.
Porzeczkoagrestu w życiu nie próbowałam . Też słyszałam, że dobry. Krzak dostała Mama w prezencie, a od Niej ja . Już nie miałam komu podarować, musiałam posadzić.
Ze szklarnią to zostało nam równanie terenu i stawianie. Jest metalowy fundament, to powinno trochę ułatwić łapanie poziomu.
Kordina 22:55, 01 maj 2023

galgAsia napisał(a)

A co to za cudo tak ukwiecone?

galgAsia napisał(a)

Umknęła mojej uwadze ta śliczna chusta cieniowana , czyżbyś Ty...?
Magara 23:17, 01 maj 2023

Asiula, same fajne widoki u Ciebie Od tulipanów, magnolii i jabłonek po rzodkiewki
Pracowite Święto Pracy miałaś Na pocieszenie - ja też ryram, dziubię, skubię wszędzie po kawałku
galgAsia 11:03, 02 maj 2023

Kordina napisał(a)

A co to za cudo tak ukwiecone?

Umknęła mojej uwadze ta śliczna chusta cieniowana , czyżbyś Ty...?
Bożenka, to cudo ukwiecone to jakaś jabłonka ozdobna, posadzona przy drodze, która jeżdżę. Jest to bardzo dorosłe drzewo i akurat teraz jest absolutnie zachwycające. Marzę, by moje jabłonki były choć w połowie takie piękne.

Chusta moja, tymi rencami . Bardzo mi pasowała do magnolii
galgAsia 11:06, 02 maj 2023

Magara napisał(a)
Asiula, same fajne widoki u Ciebie Od tulipanów, magnolii i jabłonek po rzodkiewki
Pracowite Święto Pracy miałaś Na pocieszenie - ja też ryram, dziubię, skubię wszędzie po kawałku
Mam nadzieję, że moje tulipany natchnęły Cię pozytywnie . Jak chcesz, to mogę napisać odmiany, mam jeszcze opakowania. Prawie wszystkie z biedry, dwa z casto.
Zaraz ruszamy do naszej orki na ugorze. Buziaki ślę i łączę się
antracyt 14:49, 02 maj 2023

U Ciebie jak w arboretum
Kordina 16:46, 02 maj 2023

galgAsia napisał(a)
Bożenka, to cudo ukwiecone to jakaś jabłonka ozdobna, posadzona przy drodze, która jeżdżę. Jest to bardzo dorosłe drzewo i akurat teraz jest absolutnie zachwycające. Marzę, by moje jabłonki były choć w połowie takie piękne.

Chusta moja, tymi rencami . Bardzo mi pasowała do magnolii

Takie miałam podejrzenia, że to Twoja robota, podziwiam kolorystycznie przepiękna i się zgrała
inka74 18:53, 02 maj 2023

Piękne magnolie ale ta chusta... Cudo!
mrokasia 20:47, 02 maj 2023

Zręczne masz te ręce , piękna chusta!
I reszta też piękna .
Magara 23:49, 02 maj 2023

galgAsia napisał(a)
Mam nadzieję, że moje tulipany natchnęły Cię pozytywnie . Jak chcesz, to mogę napisać odmiany, mam jeszcze opakowania. Prawie wszystkie z biedry, dwa z casto.

Nie chcę, jestem dziś obrażona na tulipany i generalnie na wszystko
Ale napisz - może inni skorzystają