Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 09:18, 15 lut 2020

Magara napisał(a)
Asia, trzymam kciuki za wybór koloru na mur
A ku przestrodze to mi się anegdota rodzinna przypomniała (mam nadzieję, że były mąż na tym forum nie działa ): moja pierwsza Teściowa kiedyś dywan w pewexie wybierała - Teść był z tych dewizowych to mogła poszaleć no i wybrała - piękny, w jej przekonaniu brązowy Teść się rzekomo parę razy dopytywał czy jest pewna, ale była, więc jako dobry mąż dewizy wyciągnął i zapłacił w domu się okazało, że dywan jest w kolorze oczobitny pomarańcz bo Teściowa w sklepie nie zauważyła, że ma na nosie okulary przeciwsłoneczne
wybacz za śmiecenie, ale tak mi się skojarzyło, że musiałam się tą anegdotą podzielić

Anegdotka przecudna Lubimy takie "z życia wzięte"
Będę zdawać relację "prawie" na żywo
galgAsia 09:19, 15 lut 2020

sarenka napisał(a)
Asiu, gdzie kupiłaś te dalię i begonie? Też bym mamie kupiła. One są do cienia?

Sarenko, dalie i begonie to dzieci słońca. Tylko na słoneczne stanowisko, bo będą nędzne. Kupione w o.b.i.
galgAsia 09:22, 15 lut 2020

U dziewczyn od rana słońce, skowronki, itp., u mnie póki co - mgła nieprzyjemna i chłodno dosyć. Niezależnie od pogody, wybieram się do ogródka i do roboty
Do zobaczenia wieczorem
Dorii 09:30, 15 lut 2020

U mnie mróz, wszystko pobielone.
galgAsia 09:38, 15 lut 2020

Uuu, a to pech...
Pogoda pokazuje nam paluszek (ten, co to wiecie...)
Ja nie tracę nadziei, a na razie całkiem spokojnie wypijam drugą kawę
inka74 09:58, 15 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Sarenko, dalie i begonie to dzieci słońca. Tylko na słoneczne stanowisko, bo będą nędzne. Kupione w o.b.i.
Asia z tym słońcem do begonii to tak ostrożnie... One lubią stanowiska jasne ale nie w pełnym słońcu. Lepiej w półcieniu sobie radzą. Szczególnie te bulwiaste.
galgAsia 10:02, 15 lut 2020

Aaa, widzisz, bo od begonii to moja Mama jest , ja to tylko teoretycznie
Dzięki za czujność, bo wprowadziłabym w błąd
Widziałam, ze przymroziło u Ciebie - zdjęcia cudne, choć chcemy już czegoś innego U mnie właśnie nieśmiało się przeciera - zobaczyłam leciutką poświatę słońca
Dobrego, pracowitego dnia!
inka74 10:08, 15 lut 2020

U mnie zimno i ponuro a jutro ma być cieplej ale za to ma padać. Nie mogę się już wiosny doczekać. Miłego i owocnego dnia.
deszczowymaj 11:32, 15 lut 2020

Dorii napisał(a)
U mnie mróz, wszystko pobielone.

Wczoraj wieczorem -1 sytuacja nie spotykana a zimnooo jak diabli człowiek już się odzwyczaił od takich temperatur
galgAsia 16:20, 15 lut 2020

Już jestem... Padłam zatruta tlenem Ale mi fajnie

Przegrzanie mi dziś na pewno nie groziło - słońce nieśmiało zza chmur się przedzierało chwilami, wiał zimny i dosyć silny wiatr - mimo, że się uwijałam, to zmarzła mi doopka

Trochę zrobiłam, nie powiem. Byłam 4 godziny, a ponieważ było coraz chłodniej, to sobie odpuściłam dłuższe działania.
Pomalowałam próbkę farbą R208B - to ta najjaśniejsza z trzech ostatnich.

1 warstwa

2 warstwy

I myślę, że nie trzeba więcej kombinować - mnie ten odcień zadowala w 200% Niestety, tylko róża pozowała na tle, ale spójrzcie, jak ona, ta róża, wygląda w połowie lutego - no szok