Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 17:49, 15 lut 2020

Może na "dzień dobry" promanal? Szkoda z chemią wchodzić...
antracyt 17:52, 15 lut 2020

Właściwie to tak, nie wiem czemu o nim nie pomyślałam. Wydaje mi się, że właśnie 2 lata temu tym potraktowałam cisy.
galgAsia 17:53, 15 lut 2020

Teraz jest dobry moment, jest już dosyć ciepło, zdążysz je wytłuc przed sezonem
Gruszka_na_w... 18:10, 15 lut 2020

galgAsia napisał(a)

Anegdotka przecudna Lubimy takie "z życia wzięte"
Będę zdawać relację "prawie" na żywo

Wyruszyłam kiedyś popołudniowa porą w całonocną podróż samochodem. W okularach przeciwsłonecznych. Po kilku godzinach wpadłam w panikę, że ślepnę, bo mimo świateł samochodowych coraz gorzej widzę drogę. Dobrze, że rodzina uświadomiła mi obecność czarnych szkieł na mym oku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:17, 15 lut 2020

Fajnie się ten kolor prezentuje. Jako tło dla roślin będzie świetny.
Róże u mnie też zielone, a gaurę ciachnęłam.
Podejrzewam, że z nią może być podobnie jak ze stipą. Bardziej szkodzi jej ciężka wilgotna ziemia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gosialuk 19:07, 15 lut 2020

Kolorek w sam raz.
Pan Grzegorz Hyży mówił, żeby wstrzymać się z przycinaniem róż przy takiej pogodzie przynajmniej do początku marca. A potem w zależności od prognozy. Jest świeży filmik z jego szkółki.
róże zaczynają rosnąć zimą.
Może coś pomoże.
Magleska 19:13, 15 lut 2020

Asia fajny kolorek na mur
widzę ,że większość z nas dziś ruszyła do boju
jak krótko ścinałaś stipę ?
ja tylko kilka ścięłam ,z myślą ,że muszę doczytać jak i kiedy je ścinać ..

ps. wierszyk fajny i śliczne oznaki wiosny
mrokasia 19:17, 15 lut 2020

Kolorek w sam raz, będzie super!
Moje stipy w oszałamiającej liczbie 4szt zostawione luzem prawie całe zielone. Reszta traw to słoma, oprócz carexów ofkors. Miskanty zostawione luzem śmiecą mi niemiłosiernie.
Obejrzałam swoje gaury i szok - w połowie są zielone!!!
galgAsia 19:49, 15 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Fajnie się ten kolor prezentuje. Jako tło dla roślin będzie świetny.
Róże u mnie też zielone, a gaurę ciachnęłam.
Podejrzewam, że z nią może być podobnie jak ze stipą. Bardziej szkodzi jej ciężka wilgotna ziemia.

Wiesz co, mojej stipie zaszkodziła wilgoć w stipie , bo pod wpływem deszczu się położyła i nie mogła wyschnąć. Na pewno już nie będę wiązała jej ani zaplatała. Koniec z warkoczykami
Wiolka5_7 19:51, 15 lut 2020

Pociachane,pomalowane ...super
Kolor extra