Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 18:26, 14 lut 2020

mrokasia napisał(a)

Hmmmm, kilka lat temu przy okazji remontu domu zachciało nam się zmienić nieco kolor elewacji. Poszłam do sklepu, długo dumałam i też pobiegałam ze wzornikiem przed sklepem, w końcu wybrałam, kupiłam i przyjechałam do domu bardzo dumna z siebie. Po czym przy kładzeniu okazało się, że wybrałam kolor identyczny z tym poprzednim...

Kasiul, jesteś po prostu stała w uczuciach Tych kolorystycznych też
galgAsia 18:33, 14 lut 2020

Uprzejmie donoszę, że w markecie na "o" zaczęły pojawiać się cebule i kłącza. Jeszcze nie ma szalonego wyboru, ale można popatrzeć. Są przede wszystkim mieczyki i dalie. Ja wzięłam to:

Poluję jeszcze na dalię Crème de Cassis i dalię anemonową Haartenas. Tę drugą miałam raz i strasznie mi się podobała, ale nie przetrwała zimy w piwnicy... I teraz nie mogę jej dostać.

deszczowymaj 18:43, 14 lut 2020

Asiulku Serce Ty moje Wielkiego buziaka Walentynkowego Ci przesyłam

Ładne kffiatki kupiłaś Begonia bardzo bardzo ciekawa
Gruszka_na_w... 18:47, 14 lut 2020

Zabezpieczam niemy podziw.
Nie jestem już w stanie wykrzesać z siebie ochoty na coroczne wykopywanie i przechowywanie bulw.
Ta anemonowa dalia jest śliczna.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 19:01, 14 lut 2020

Jeżeli jutro nie upoluję niczego ciekawego na targach, to wracając wstąpię do "o"
galgAsia 19:29, 14 lut 2020

deszczowymaj napisał(a)
Asiulku Serce Ty moje Wielkiego buziaka Walentynkowego Ci przesyłam

Ładne kffiatki kupiłaś Begonia bardzo bardzo ciekawa

Begonia dla Mamy, ona bardzo je lubi, a ja wynajduję jej różne takie piękności
Też Ci posyłam wielkie walentynkowe serce
galgAsia 19:32, 14 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zabezpieczam niemy podziw.
Nie jestem już w stanie wykrzesać z siebie ochoty na coroczne wykopywanie i przechowywanie bulw.
Ta anemonowa dalia jest śliczna.

Póki co, i tak wykopuję u Mamy te dalie, więc 1 - 2 więcej nie robi wielkiej różnicy
Anemonowa śliczna zaprawdę, dlatego szukam i szukam. Mam ją namierzoną w sklepie internetowym, jak nigdzie w pobliżu jej nie znajdę, to kupię tam. Jest taka wdzięczna i bezpretensjonalna , można ją dać do donic i ustawić na tarasie lub przy wejściu
galgAsia 19:34, 14 lut 2020

antracyt napisał(a)
Jeżeli jutro nie upoluję niczego ciekawego na targach, to wracając wstąpię do "o"

Życzę, żebyś jednak coś upolowała , cebul i kłączy powinno być dużo. Udanych łowów
Magara 22:26, 14 lut 2020

Asia, trzymam kciuki za wybór koloru na mur
A ku przestrodze to mi się anegdota rodzinna przypomniała (mam nadzieję, że były mąż na tym forum nie działa ): moja pierwsza Teściowa kiedyś dywan w pewexie wybierała - Teść był z tych dewizowych to mogła poszaleć no i wybrała - piękny, w jej przekonaniu brązowy Teść się rzekomo parę razy dopytywał czy jest pewna, ale była, więc jako dobry mąż dewizy wyciągnął i zapłacił w domu się okazało, że dywan jest w kolorze oczobitny pomarańcz bo Teściowa w sklepie nie zauważyła, że ma na nosie okulary przeciwsłoneczne
wybacz za śmiecenie, ale tak mi się skojarzyło, że musiałam się tą anegdotą podzielić
sarenka 07:45, 15 lut 2020

Asiu, gdzie kupiłaś te dalię i begonie? Też bym mamie kupiła. One są do cienia?