Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gruszka_na_w... 19:09, 08 mar 2020

Nigdy nie widziałam kwiatów kopytnika.
Ślimaków u mnie jeszcze nie ma. Znalazłam tylko puste skorupki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 19:11, 08 mar 2020

Byliny jeszcze powoli, jeszcze ostrożnie, ale wszędzie widać ruch w interesie. Wejście na rabaty grozi dewastacją

galgAsia 19:22, 08 mar 2020

mrokasia napisał(a)
Magnolia już???
Boszsz, muszę lecieć kupić!
Byłam dziś w ogrodniczym - różowa gwiaździsta coś koło 1,7m, tak zapączkowana, że tylko w duchu jęknęłam W o.. też mają niezłą ofertę, warto zajrzeć. Leć, leć!

deszczowymaj napisał(a)
Muszę dzisiaj koniecznie przyjrzeć się mojej magnolce
Te ogrodowe jeszcze chyba chwilkę, chociaż jakby było ciepło - a tak zapowiadają - to kto wie...

inka74 napisał(a)
Chelat teraz w 5 litrowych pojemnikach sprzedają, litrowe chyba wycofali.
Magnolia cudo, byle mrozu nie było. Osłaniaj ją w razie potrzeby bo szkoda by było gdyby pąki opadły. To ta teraz kupowana?
Chelat litrowy znalazłam dzięki Hani i już zamówiłam.
Magnolka to ta nowa, moja pierwsza Jest ustawiona w zaciszu, jakby co - wciągnę do domu i kocykiem okryję
galgAsia 19:25, 08 mar 2020

Ogród Miry piękny. Jeśli chodzi o mnie, to program tylko zaostrzył apetyt, by ten ogród (i wiele innych ) zobaczyć za żywo. Te paręnaście minut zdjęć to sporo, ale o wiele za mało. Miro, dziękuję za Twój ogród
galgAsia 19:27, 08 mar 2020

sylwik69 napisał(a)
Przecudnej urody ciemierniki! Ogród trawiasty w dzisiejszej " Maja w ogrodzie" piękny. Już wyobrażam sobie tą szkółkę przy domu
Bardzo ciepło u mnie, aż kusiło rozebrać polar, ale jestem świeżo po grypie. Świąteczny dzień spędzam w ogrodzie!
Sylwia, Ty po tej grypie nie szarżuj, lepiej siedź w polarku na słońcu

galgAsia 19:31, 08 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nigdy nie widziałam kwiatów kopytnika.
Ślimaków u mnie jeszcze nie ma. Znalazłam tylko puste skorupki.
Piszą, że są niepozorne, ale dla mnie są super! Następnym razem wezmę obiektyw do makro i zajrzę mu do środka
Ślimaki znalazłam przy wycinaniu mięty i melisy, nie za dużo, nie za duże , ale wystarczy, by postawić w stan alarmu p-ślimakowego.

Gruszka_na_w... 19:39, 08 mar 2020

Zajrzyj koniecznie.
Też się dzisiaj zachwycałam tym szafranem wewnątrz krokusów. Dawał po oczach.
Przy mięcie i melisie znalazłam puste skorupki po ślimakach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
deszczowymaj 20:14, 08 mar 2020

Oblookałam dzisiaj moją magnolkę ..futerkowy płaszczyk na pąkach jeszcze szczelnie opatulony

Magleska 20:15, 08 mar 2020

Asia ja dziś niestety musiałm odgruzować dom trochę mi zeszło ,póżniej obiad ,ciasto i już odniechciało mi się wybierania kamyczków

za to ponadrabiałam moje ogrody

pięknie popracowałaś .....i te fotki Twoje super -wiosna pcha się na całego …
i magnolia chce kwitnąć -jakaś szalona

dobrze ,że wzięłam się wczoraj za rabatę przy domku ,bo już i tak lawirowałam niezle pomiędzy wschodzącymi bylinami
jutro ma w planie sadzić tanie róże z A..na no i kamyczki....mam ich dość -żebym wcześniej wiedziała ,że to az tyle roboty ,to bym się za nie nie brała teraz …
trudno ….
AnnaCh 20:16, 08 mar 2020

Ależ wiosna
A magnolia zaczyna gwiazdorzyć