Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Johanka77 09:28, 15 mar 2020

Ja z zazdrością patrzę na Wasze warzywniki inpomodory.
Niestety, praca każe mi mierzyć siły na zamiary... rzadko mam wolny weekend, a w tygodniu wracam do domu 19-20.

Pomidory w ubiegłym roku wyrosły mi na kompostowniki
Pyszne były... papryczkowe z Biedronki

Świetne masz na dziś plany!

U nas tez mróz był łagodny, mam nadzieję że moja morela przeżyła...
Ja jestem potwornie zmęczona po tej tygodniowej walce z koronawirusem... ale może koło południa wyjdę się rozruszać
galgAsia 09:48, 15 mar 2020

Johanka77 napisał(a)
Ja z zazdrością patrzę na Wasze warzywniki inpomodory.
Niestety, praca każe mi mierzyć siły na zamiary... rzadko mam wolny weekend, a w tygodniu wracam do domu 19-20.

Pomidory w ubiegłym roku wyrosły mi na kompostowniki
Pyszne były... papryczkowe z Biedronki

Świetne masz na dziś plany!

U nas tez mróz był łagodny, mam nadzieję że moja morela przeżyła...
Ja jestem potwornie zmęczona po tej tygodniowej walce z koronawirusem... ale może koło południa wyjdę się rozruszać
U mojej Mamy w ub. roku pomidorki koktajlowe wyrosły na rabacie (!) - widocznie ktoś zgubił pomidorka podczas ogrodowej biesiady . Też były przepyszne

Odpoczywaj, chłoń tę wiosnę całą sobą To pomaga
A kawa w ogrodzie zdecydowanie lepiej smakuje
Dorii 09:58, 15 mar 2020

U mnie rosną wszędzie pomidory, na rabatach w donicach, wszędzie gdzie kompost dałam. Jeden na rabacie nawet zdążył zaowocować. Wystarczy jeden nadpsuty pomidor w kompostowniku.
TAR 10:01, 15 mar 2020

ooo, to juz wiem do kogo pojade na szaber pomidorowy, cala lista tu sie znalazla
galgAsia 11:37, 15 mar 2020

Uwarzyłam roztwór tymolowy Uuuch, to jest woń

Nauczona ubiegłorocznym doświadczeniem - kiedy przez 3 dni wietrzyłam mieszkanie - wymieszałam tymol z podgrzanym spirytusem na balkonie. Na szczęście miałam zapas spirytusu .Nie było źle
galgAsia 11:39, 15 mar 2020

Dorii napisał(a)
U mnie rosną wszędzie pomidory, na rabatach w donicach, wszędzie gdzie kompost dałam. Jeden na rabacie nawet zdążył zaowocować. Wystarczy jeden nadpsuty pomidor w kompostowniku.
To prawda, choć u mnie najczęściej wyrastają z nie do końca przerobionego kompostu. W ub. roku co rusz wyrywałam siewki z nowej rabaty cienistej
Magara 11:39, 15 mar 2020

galgAsia, zdjęć jabłonek nie mam, jabłonki TAM, ja jeszcze TU
ale dziękuję za propozycję
galgAsia 11:40, 15 mar 2020

TAR napisał(a)
ooo, to juz wiem do kogo pojade na szaber pomidorowy, cala lista tu sie znalazla
Masz objazdową listę ogrodów A może chcesz sadzonki ?
galgAsia 11:43, 15 mar 2020

Magara napisał(a)
galgAsia, zdjęć jabłonek nie mam, jabłonki TAM, ja jeszcze TU
ale dziękuję za propozycję
No to jak będziesz mogła, to dawaj. Co prawda Hania powiada, że marzec to ostatni dzwonek dla cięcia - najwyżej przytniesz w lipcu, a następnej wiosny będziesz już mądra i doświadczona
TAR 11:53, 15 mar 2020

galgAsia napisał(a)
Masz objazdową listę ogrodów A może chcesz sadzonki ?

dziekuje, nie. u mnie pomidory sie nie udaja