Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:42, 04 maj 2020

Nowa12 napisał(a)

Ma znaczenie miejsce przechowywania w sensie czy na słońcu czy w cieniu? Bo że z dala od domostw ludzkich to wiadomo .
Eee, bez przesady, to aż tak bardzo nie śmierdzi Zawsze można też położyć pokrywkę na wierzch (nie zamykać szczelnie), wtedy wonieje znacznie mniej
Lepiej w cieniu / półcieniu, ale tu nie jestem ortodoksyjna, stoi, gdzie może stać i jest dobrze
Zana 22:46, 04 maj 2020

Jesteś niezmordowana. Jakoś nie mam zapału na nastawianie gnojówki w tym roku. Nastawiałam głównie na róże. A róże i tak się na mnie wypięły. No to jakoś mi się nie chce.
Ale Twoim różom jakoś się chce, ta na fotce pięknie zapączkowana.
Ile Ty masz magnolii?
galgAsia 22:47, 04 maj 2020

Magara napisał(a)
Bardzo to optymistyczne, że się w końcu doczekałaś
U mnie leje albo pada albo siąpi kolejny dzień - z jednej strony fajnie, ale z drugiej robota leży
Więc bułki upieczone pierwszy raz w życiu, myślałam, że to będzie bardziej skomplikowane
To od lucy przepis był? Bo nie wiem gdzie podziękowania składać i dary znosić?
Bułki nie są skomplikowane Chleb też nie
Przepis był od Lucy

No już przestało padać Może jeszcze jutro coś nakapie, ale to nic pewnego
Czekam na następny raz...
Magara 22:52, 04 maj 2020

Chleb to już od jakiegoś czasu wiem, że prosty, ale bułki wydawały mi się znacznie wyższym levelem Jak wnuczka piekarza powinnam chyba bardziej w siebie uwierzyć
mrokasia 22:53, 04 maj 2020

Czytam, że wreszcie i u Ciebie popadało?

Aaaa, i nie dziwie się, że mur uwielbiasz. Super masz teraz tło dla roślin.
galgAsia 22:54, 04 maj 2020

Zana napisał(a)
Jesteś niezmordowana. Jakoś nie mam zapału na nastawianie gnojówki w tym roku. Nastawiałam głównie na róże. A róże i tak się na mnie wypięły. No to jakoś mi się nie chce.
Ale Twoim różom jakoś się chce, ta na fotce pięknie zapączkowana.
Ile Ty masz magnolii?
Jaaa??? tylko jedną Moja Mama ma 8 (słownie: osiem) sztuk. Ale w tym roku biednie, słabiutko było...

Po prostu taki rok, cały czas pod górkę I trzeba to przetrwać. Bo jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie, zobaczysz Zobaczymy
galgAsia 22:57, 04 maj 2020

Magara napisał(a)
Chleb to już od jakiegoś czasu wiem, że prosty, ale bułki wydawały mi się znacznie wyższym levelem Jak wnuczka piekarza powinnam chyba bardziej w siebie uwierzyć
Daga, to Ty powinnaś nas tu zasypać jakimiś sprawdzonymi przepisami Dziadka z tajnego kajecika
galgAsia 23:02, 04 maj 2020

mrokasia napisał(a)
Czytam, że wreszcie i u Ciebie popadało?

Aaaa, i nie dziwie się, że mur uwielbiasz. Super masz teraz tło dla roślin.
Popadało Teraz idzie do Was

Kolor muru jest cudowny. teraz czekam na pozostałe kolory
Magara 23:15, 04 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Daga, to Ty powinnaś nas tu zasypać jakimiś sprawdzonymi przepisami Dziadka z tajnego kajecika

Dziadka nie poznałam bo mu się umarło, o istnieniu kajecika nic mi nie wiadomo, pozostaje liczyć na geny, bo jak powszechnie wiadomo - gena nie wydłubiesz
A mur to już cały pomalowany???
galgAsia 23:27, 04 maj 2020

Mur potrzebuje drugiej warstwy wysoko, nad bramą, pomalowania bramy i takie tam drobiazgi, żeby wyglądało spójnie. Dla mnie najważniejsze było, żeby szybko pomalować tam, gdzie są rośliny. Udało się w ostatniej chwili, teraz już byłoby za ciasno i mogłabym coś zniszczyć...