Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Poppy 00:02, 08 maj 2020

Magara napisał(a)
Pewnie w robocie - to wytłumaczalne, albo w kątku swoim się zaszyła, ale w tej sytuacji: powstań, wychodzić!!! nawet z mięchem na ustach, jak chirurg klasyczny

Magara, a Ty dalej bez watku? W dodatku oficjalnie na grzedzie u Galgasi?
Magara 00:20, 08 maj 2020

Poppy napisał(a)

Magara, a Ty dalej bez watku? W dodatku oficjalnie na grzedzie u Galgasi?

no tak jakoś wyszło, okazuje się, że da się na Galgasiowej grzędzie oficjalnie i wyżyć i wykarmić (takie 500 plus dla mniej ogarniętych ogrodowo ) więc tak sobie przesiaduję i miód spijam i porad zasięgam i nauk wszelakich, nie narzekam, jakby co porządku przypilnuję, miotłą agresorów pogonię, a grzęda wygodna, podpisana, że moja - no czegoż więcej chcieć
edit: a jeszcze za rzecznika prasowego robię - no może mnie prędko z grzędy nie pogoni
galgAsia 07:18, 08 maj 2020

No to jestem...
Wczorajszy dzionek długi i ciężki... Byłam poniekąd w robocie - Pan Ojciec był uprzejmy zdoopić się z drabiny... I to wydarzenie w sposób znaczący zdeterminowało wszystko inne Na szczęście, oprócz krwiaków, otarć, stłuczeń i 1 łapki w łusce gipsowej, nie odnotowano innych strat w ludziach i sprzęcie. Ale z 15 siwych włosów mi przybyło, fryzjer zamknięty, nocka nieprzespana...
Księżyc też wrednota - schował się za chmury , a jak wylazł, to było już za ciemno na dobre zdjęcie. Musiałabym mieć znaaacznie silniejszy obiektyw...

To Pan Łysolek z przedwczoraj - wtedy bardzo ładnie zapozował

A to wczorajsze popapraki
galgAsia 07:24, 08 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Co tak cicho? Wpadłam na wieczorną lekturę sprawozdania z dnia, a tu ani księżyca ani Galgasi.
Śnieg mi zapowiadają w poniedziałek.
Śnieg?!? no kogoś poniosło normalnie...
U mnie co prawda bez śniegu, ale w niedzielę tropiki - +24C i deszcz, a w poniedziałek i wtorek nad ranem 0 i +10C w dzień... Ja już nic nie rozumiem... No dobra, niby Ogrodnicy i Zośka, ale anormalną porcję mrozów już mieliśmy i nie wiem, jak innym, ale mnie to już wystarczy...
galgAsia 07:29, 08 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Także niesłychanie zdziwiona tą ciszą jestem ..Asik czyżbyś do późnych godzin wieczornych w ogrodzie buszowała ?

Magara napisał(a)
Pewnie w robocie - to wytłumaczalne, albo w kątku swoim się zaszyła, ale w tej sytuacji: powstań, wychodzić!!! nawet z mięchem na ustach, jak chirurg klasyczny
Ogrodowo zaraz będę sprawozdawać, pozaogrodowo to już wiecie No taki lajf

Poppy napisał(a)

No ten watek to pedzi jak odrzutowiec. Chcialabym nadgonic, chociaz pismo obrazkowe, ale to za chwile moze, bo juz nie dzis

Asia, ksiezycowa dziewczyna z Ciebie, pieknosci wychodza z aparatu, tylko takie smutkiem podszyte.

Wisteria tez wow!
Poppy, robaczku , a gdzie Ty się podziewałaś? Dawno Cię nie widziałam, welcome back
No widzisz, próbowałam zwolnić - i od razu protesty się pojawiły Nie da się
galgAsia 07:30, 08 maj 2020

Magara napisał(a)

no tak jakoś wyszło, okazuje się, że da się na Galgasiowej grzędzie oficjalnie i wyżyć i wykarmić (takie 500 plus dla mniej ogarniętych ogrodowo ) więc tak sobie przesiaduję i miód spijam i porad zasięgam i nauk wszelakich, nie narzekam, jakby co porządku przypilnuję, miotłą agresorów pogonię, a grzęda wygodna, podpisana, że moja - no czegoż więcej chcieć
edit: a jeszcze za rzecznika prasowego robię - no może mnie prędko z grzędy nie pogoni
galgAsia 07:35, 08 maj 2020

No dobra, co by tu Wam pokazać... Może to:

rzodkieweczki pierwsze - mam i ja

a następne rosną

galgAsia 07:37, 08 maj 2020

galgAsia 07:41, 08 maj 2020

galgAsia 07:48, 08 maj 2020

Zawilce mnie wczoraj zaczarowały
Podświetlone zachodzącym słońcem tańczyły jak baletniczki