Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

TAR 12:46, 08 maj 2020

Asia w jakim stanowisku te kokoryczki, zgarnełam dzis ładne 3 sadzonki w ogrodniczy,m, tak rozrosniete, ze z 12 wyjdzie po podziale
galgAsia 12:50, 08 maj 2020

Tarciu, one u mnie rosną na stanowisku przypadkowym , prawdopodobnie wyrzucone przez nieuwagę. Wszędzie piszą, że cieniste i lekko wilgotne, i na takie mam zamiar je przeprowadzić po kwitnieniu. Teraz są na dosyć słonecznym i dosyć suchym , dają radę, ale rozrastają się w tempie dosyć umiarkowanym
TAR 12:55, 08 maj 2020

myślałam, zeby pożenic je z konwaliami i zawilcami pod brzoza przy oczku. tam akurat mokro jest. a pojechalam tylko po horte pnaca, wrocilam z kokorycza, bukiem i dwoma palmowymi i dwoma ivory halo.
galgAsia 12:57, 08 maj 2020

Kurcze, trochę Ci zazdroszczę takich szkółek, ale trochę się cieszę, że jednak ich nie mam w zasięgu ręki

Konwalie i zawilce będą w sam raz, paprocie i hosty też całkiem akuratnie będą pasować
malgol 13:00, 08 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Tak, kokoryczka jest piękna, te filigranowe kwiatulki zachwycają

To są zawilce leśne Anemone silvestris. W sam raz do leśnego ogrodu
Tylko uwaga - rozłażą się, mocno się rozłażą

no oby...
galgAsia 21:06, 08 maj 2020

malgol napisał(a)

no oby...
Kochana, dziś dobre pół godziny wywalałam te cholerne odrosty No nie ma siły, będą się rozrastać jak złoto
Gruszka_na_w... 21:17, 08 maj 2020

Drabina i podeszły wiek rzadko są dobrą parą. Całe szczęście, że skutki upadku są niegroźne. Uściski dla Taty!
Bardzo trudno wprowadzać sobie samoograniczenia różnych dziwnych aktywności. Dusza by jeszcze mogła, ale ciało nie nadąża.
Mnie się kiedyś oberwało od doktora, że pozwalam tacie na coś tam. Początkowo się zdumiałam, a potem dotarło do mnie, że z wiekiem spada zdolność do obiektywnego oceniania różnych sytuacji.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Johanka77 21:33, 08 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Johanko , to życzę smacznego śniadanka A Twoje życzenia nie omieszkam przekazać, na pewno poprawią potłuczone samopoczucie

Tak sobie delikatnie pozwolę zauważyć, że zaserwowałaś mnię do śniadanka kompostowniczek w osłonce z kokoryczki
Osobliwe to...
galgAsia 21:37, 08 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Drabina i podeszły wiek rzadko są dobrą parą. Całe szczęście, że skutki upadku są niegroźne. Uściski dla Taty!
Bardzo trudno wprowadzać sobie samoograniczenia różnych dziwnych aktywności. Dusza by jeszcze mogła, ale ciało nie nadąża.
Mnie się kiedyś oberwało od doktora, że pozwalam tacie na coś tam. Początkowo się zdumiałam, a potem dotarło do mnie, że z wiekiem spada zdolność do obiektywnego oceniania różnych sytuacji.
No właśnie, słowne zaklinanie rzeczywistości nie zawsze działa... Poza tym, trudno pogodzić się z coraz większymi ograniczeniami... Ech, dwie rzeczy to się Panu Bogu nie udały - starość i zęby
galgAsia 21:41, 08 maj 2020

Johanka77 napisał(a)

Tak sobie delikatnie pozwolę zauważyć, że zaserwowałaś mnię do śniadanka kompostowniczek w osłonce z kokoryczki
Osobliwe to...
Asia, Ty nie bądź taka drobiazgowa Ja Ci zaserwowałam śliczne kokoryczki, a cała reszta to artystycznie rozmyte tło. Ja nie wiem, gdzie Ty tam widzisz kompostowniczek

To do kolacyjki proszę - kalina angielska raz! Czy lepiej?