galgAsia
10:43, 23 maj 2020
Zimno, wilgotno... Później powędruję do ogrodu na wizję lokalną, mam nadzieję, że w nocy jednak trochę popadało.
Wczoraj robiłam próbę impregnatu barwiącego. Podobno "ciemny szary". No więc wolałabym nie widzieć, jak wygląda "jasny szary"... pewnie bym go w ogóle na desce nie zauważyła

Być może kolejne warstwy zmienią moją opinię, a może trzeba będzie poszukać czegoś innego...
Nadgoniłam zaległości
. Dosadziłam wypadnięte pomidorki, posiałam ogórki, cukinię, fasolkę szparagową i sypnęłam szczodrze kopru. Nie wiedzieć dlaczego, nie rośnie dziad wysiany w rządku, rzucony jak popadnie "z wolnej ręki" - aż miło popatrzeć.
Nastawiłam kolejną gnojóweczkę
. Tym razem pokrzywa z dodatkiem świeżutkiego skrzypu (zawiera krzem, niezbędny roślinom w sytuacjach stresowych - susze, robale, itp. - w tym roku na porządku dziennym, niestety) i podagrycznika (źródło potasu, może nie tak bogate jak żywokost, ale zawsze coś
). A dziś / jutro roślinki dostaną pokrzywę
Wczoraj robiłam próbę impregnatu barwiącego. Podobno "ciemny szary". No więc wolałabym nie widzieć, jak wygląda "jasny szary"... pewnie bym go w ogóle na desce nie zauważyła

Być może kolejne warstwy zmienią moją opinię, a może trzeba będzie poszukać czegoś innego...
Nadgoniłam zaległości

Nastawiłam kolejną gnojóweczkę