Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Gosiek33 16:28, 22 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Wiąz jest absolutnie bezproblemowy. W tym roku po raz pierwszy go podkrzesałam. Widzę, że idzie w górę, choć na razie kwitnąca brunera jest większa Ale brunerę zaraz przytnę, bo kwiatki się już osypują i proporcje wrócą na swoje miejsce

Widzę, że ten wiąz ma goły pień, skubiesz go?. Mój w tym roku całkowicie zarósł przy ziemi i czekam, sama nie wiem na co? Brunerę jedną dziabnęłam, kwiatki długo zdobiły w wazoniku a krzaczek ładnie zarósł liśćmi
Magara 22:48, 22 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Te przymrozki to już przeginka na maxa… Mam nadzieję, że nie ma wielkich spustoszeń, bo jakieś straty pewnie są...
Z przyjemnością wezmę na klatę parę dni deszczu, tylko gdzie to się załatwia...?

Straty w sumie niewielkie, chyba moje zielsko skaszubiało i się przyzwyczaiło do skoków temperatury jedna wiśnia solidnie oberwała, ale to akurat najmniejsze zmartwienie bo i tak nie liczę, że wygram walkę o owoce z ptakami
Asia, gdzie się deszcz załatwia to ja nie wiem, ale jest takie miejsce w Stolycy gdzie ponoć niezałatwialne i nieprzewidywalne się uda dogadać, może tędy droga?
A tak serio to mam nadzieję, że ten deszcz do Ciebie poszedł i że prognozy, które mówią, że u mnie ma od jutra znowu padać, to tylko kłamliwa propaganda
AnnaCh 00:38, 23 maj 2020

Magara, czy Ty gdzieś z Pomorza? Bo chyba tylko tam wody pod dostatkiem, jak patrzę na mapy opadów
Ja liczę na te kilka dni opadów, Polska centralna pustynnieje niestety Sucho u mnie i wieje.
Co do mrozów, to mam dosyć, chyba coś u mnie było, choć odsypiałam pracę zawodową do 1 w nocy i nie wiem jak było rano, ale jeden ogórek i jednen kabaczek jakiś niewyraźny. A dziś znowu to samo, M przed chwilą leciał po pomarańczę i pomidorki z tarasu. Kurczę no, ileż można?
Magara 10:12, 23 maj 2020

Aniu, Kaszuby... Pada...
galgAsia 10:16, 23 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)

Przyznaj się to nowe zakupy? Powiedz, że to prawda... pliss
Hmmm… jakby tu powiedzieć... No nie są jakoś dramatycznie nowe, bo sadzone jesienią ub. roku.... ale przecież też nie stare , bo to ich pierwszy sezon u mnie
Więc ustalamy, że są to nowe zakupy
Czy Pani zadowolona?
galgAsia 10:20, 23 maj 2020

Gosiek33 napisał(a)

Widzę, że ten wiąz ma goły pień, skubiesz go?. Mój w tym roku całkowicie zarósł przy ziemi i czekam, sama nie wiem na co? Brunerę jedną dziabnęłam, kwiatki długo zdobiły w wazoniku a krzaczek ładnie zarósł liśćmi
Wiąza podgoliłam parę tygodni temu, idąc za radą Hani . Obcięłam kilka gałązek, żeby chłopak szoku nie miał, ale bardzo dzielnie zniósł tę operację. Pewnie chirurg dobry
Tak na niego patrzę i się zastanawiam, czy jeszcze go nie dziabnąć w czerwcu / lipcu, po jednej gałązeczce... Może się skuszę
galgAsia 10:26, 23 maj 2020

Magara napisał(a)

Straty w sumie niewielkie, chyba moje zielsko skaszubiało i się przyzwyczaiło do skoków temperatury jedna wiśnia solidnie oberwała, ale to akurat najmniejsze zmartwienie bo i tak nie liczę, że wygram walkę o owoce z ptakami
Asia, gdzie się deszcz załatwia to ja nie wiem, ale jest takie miejsce w Stolycy gdzie ponoć niezałatwialne i nieprzewidywalne się uda dogadać, może tędy droga?
A tak serio to mam nadzieję, że ten deszcz do Ciebie poszedł i że prognozy, które mówią, że u mnie ma od jutra znowu padać, to tylko kłamliwa propaganda
Sorki, w tamte okolice to raczej się nie wybieram
Deszcz padał w nocy, raczej w ilości umiarkowanej. Teraz przesycha, niby idzie druga tura opadów - oby mnie nie ominęła...
U Ciebie pada, widzę... Chyba przywiozę do Ciebie moje beczki
galgAsia 10:29, 23 maj 2020

AnnaCh napisał(a)
Magara, czy Ty gdzieś z Pomorza? Bo chyba tylko tam wody pod dostatkiem, jak patrzę na mapy opadów
Ja liczę na te kilka dni opadów, Polska centralna pustynnieje niestety Sucho u mnie i wieje.
Co do mrozów, to mam dosyć, chyba coś u mnie było, choć odsypiałam pracę zawodową do 1 w nocy i nie wiem jak było rano, ale jeden ogórek i jednen kabaczek jakiś niewyraźny. A dziś znowu to samo, M przed chwilą leciał po pomarańczę i pomidorki z tarasu. Kurczę no, ileż można?
Ania, może dzisiaj u Was doleje, ta chmura przez całą szerokość Polski wygląda dosyć solidnie... tylko dlaczego u mnie nie została dłużej?!?
Przymrozków nie zazdroszczę, u mnie chociaż tego nie ma. Ale tunel profilaktycznie na noc zamykam.
Kasya 10:32, 23 maj 2020

U mnie ma padac w nocy i jutro
Chciałabym cos jeszcze zrobic dzisiaj o ile dam rade
TAR 10:36, 23 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Ania, może dzisiaj u Was doleje, ta chmura przez całą szerokość Polski wygląda dosyć solidnie... tylko dlaczego u mnie nie została dłużej?!?
Przymrozków nie zazdroszczę, u mnie chociaż tego nie ma. Ale tunel profilaktycznie na noc zamykam.

no o tym pasie deszczowym pisalam kilka dni temu, zaraz powinno troche dolac i u was. Do mnie wlasnie nadchodzi ta deszczowa chmura. Po deszczu posadze pierdolki na przyleśnej.