Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

galgAsia 22:32, 21 maj 2020

Wani napisał(a)

Jeśli ktokolwiek miał wątpliwości czy kolor muru jest odpowiedni to to zdjęcie je definitywnie rozwiewa, cudnie!

antracyt 22:36, 21 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Owszem, pogoda śliczna, tylko trochę sucho... Czekam na deszcz...

Kolor muru pięknie podbija barwę tego powojnik i zieleni w tle.
Magara 23:03, 21 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Kurcze, ale ogrodniczki Ja Wam tu pierwszą Edenkę w sezonie serwuję, a Wy się zachwycanie gruzem

Asia, masz na tej swojej działce prawdziwe LRU - Lubuski Rejon Umocnień
A ta ławka wygląda całkiem, całkiem, zacnie nawet bym powiedziała, czemu ona tam stoi???
I serio u Ciebie nic nie popadało???
galgAsia 23:34, 21 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Byle nie gliniastą w czasie suszy, bo wyszłoby na to samo, co z gruzem,
No widzisz, każdy marzy o tym, czego nie ma, zamiast się cieszyć tym, co ma
Pocieszam się, że już nie ma zbyt dużo miejsc z potencjalnym gruzem - niewątpliwa zaleta małego ogrodu cieszę się tym, co mam

Czy wiesz, że u mnie sałaty i rzodkiewki już idą w kwiaty...? normalnie jemy je teraz na wyścigi... niektóre nawet nie zdążyły jakoś specjalnie dorosnąć...

galgAsia 23:40, 21 maj 2020

Anda napisał(a)
Doczytałam o dziurze na słonie Współczuję.

Widoczki ogrodowe za to śliczne i róże zaczynają, to wynagradza trud
Mam nadzieję, że najgorsze już za nami. Po usunięciu tego słupka powinno już być łatwiej.

Róże zaczynają W zasadzie to wszystkie mają już duże pąki, ale na prowadzenie wybija się Eden Rose, za nią Munstead Wood, a pozostałe zaczęły pokazywać kolorek - Olivia Rose Austin, First Lady i Alexandra of Kent.

galgAsia 23:43, 21 maj 2020

antracyt napisał(a)

Kolor muru pięknie podbija barwę tego powojnik i zieleni w tle.
Oj tak, podoba mi się to coraz bardziej

galgAsia 23:53, 21 maj 2020

Magara napisał(a)

Asia, masz na tej swojej działce prawdziwe LRU - Lubuski Rejon Umocnień
A ta ławka wygląda całkiem, całkiem, zacnie nawet bym powiedziała, czemu ona tam stoi???
I serio u Ciebie nic nie popadało???
W oryginale jest MRU , ale co tam, może być lubuski u mnie Nam to się skojarzyło z bunkrami w Wilczym Szańcu, który zrobił na nas duuuże wrażenie...

Aaa, Ty pomyślałaś, że ławka do wywałki?!? Nieee, to całkiem porządna, nowa ławka i tylko ciągle czeka na stały przydział Jakoś nie ma szczęścia do miejscówki Zmałpowana od Kaśki B., jest z nami od początku ogrodu...

No serio, serio... Nie padało... Dziś podlewałam ogród, bo jednak raz na 2 tygodnie to już wypadało. Muszę przyznać, że te moje roślinki jakieś żelazne dosyć, no i ziemia z dobrociami, dobrze wilgoć trzyma, bo całkiem dzielnie dają sobie radę. Ale mam nadzieję, że tym razem prognozy się sprawdzą i chociaż przez 1 cały dzień będzie u mnie padał deszcz... Naprawdę, dużo mi nie trzeba... Jeden cały dzień. No dobra, nie jestem minimalistką - niech będą dwa dni

AnnaCh 00:27, 22 maj 2020

Asia, u mnie też nie pada, tylko wieje niemiłosiernie i dodatkowo osusza. A z wiatrem przywiewa mi mnóstwo styropianu i śmieci od sąsiadów, ale jest nadzieja, tak jakby się dzisiaj pakowali z robotą już Jupi, może w końcu obudzę się jutro normalnie, a nie wysłuchując słów powszechnie uznanych za obelżywe
Robota w kamieniołomie bomba, jakbym siebie widziała jak sadziłam graby na froncie i po wykopaniu dziury okazało się, że pod spodem jest beton, bo się rozlał z ogrodzenia, co ja się utyrałam wtedy z tym... a deszcz padał, nawet majtki miałam wtedy mokre
Magara 00:43, 22 maj 2020

galgAsia napisał(a)
W oryginale jest MRU , ale co tam, może być lubuski u mnie Nam to się skojarzyło z bunkrami w Wilczym Szańcu, który zrobił na nas duuuże wrażenie...

Aaa, Ty pomyślałaś, że ławka do wywałki?!? Nieee, to całkiem porządna, nowa ławka i tylko ciągle czeka na stały przydział Jakoś nie ma szczęścia do miejscówki Zmałpowana od Kaśki B., jest z nami od początku ogrodu...

No serio, serio... Nie padało...

Asiula, gdybym nie wiedziała o MRU to bym nie pisała o LRU, mając swoje własne ŻRU
No ławka na tle LRU wygląda jakby była - nie była a właśnie wygląda zacnie
Matko i córko i inne wszechbogi - niech u Ciebie pada a mnie oszczędzi, ja mam lakiernię z deskami rozstawioną, każdą muszę cztery razy malować, one wyschnąć muszą, jak znowu zacznie padać to mnie szlag trafi, bo od biegania z tymi deskami to schudnę (nie zaszkodzi) ale i nerwicy dostanę
EDIT: termometry na tarasie: dwa pokazują ZERO, jeden pokazuje MINUS JEDEN - no ja się tak nie bawię jest prawie czerwiec
Dominika11 07:34, 22 maj 2020

galgAsia napisał(a)
Owszem, pogoda śliczna, tylko trochę sucho... Czekam na deszcz...

ponoć jutro ma padać